ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החתמת תוכונים גיל הוצאה טמפרטורה באומנת ועוד.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: החתמת תוכונים גיל הוצאה טמפרטורה באומנת ועוד.

שליחה על ידי שירלי87 »

אתה כותב שהם לא מראים סימני פחד, לדעתי פשוט לא רגילים לזה ומתרחקים כי הם לא מבינים מה אתה רוצה
תשתדל כמה שיותר לעשות את זה, פשוט לכסות/לעטוף אותם עם כף היד, ללטף מעט, שיתרגלו למגע
כשאתה מקרב את האצבעות הם לא מתנפלים/בוכים לדייסה?
כי זה מה שקורה אצלי בד"כ, כשהם רואים את היד מיד בוכים לדייסה ומנסים לאכול מהאצבעות..
אפילו תעטוף אותם עם שתי הידיים כדי שהם לא "יפרקו את החבילה", תשרוק להם חלש..
גם בזמן האכלה אני מכסה גוזל עם כף היד(לא מחזיקה אותו, פשוט שמה את היד קצת מעליו, כמו מחסה)
ואת האגודל שמה כקונטרה בצד הימני של המקור כשהמזרק מצד שמאל (שמאל וימין של הגוזל)
עדיף כמה שיותר לחשוף אותם למגע בכל שלב, ככה הם יתרגלו
noariel
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: אריאל

שליחה על ידי noariel »

זה נכון, הם תמיד מנסים לאכול לי את האצבעות...
כשאת אומרת לכסות אותם עם כף היד, זה כמובן באומנת, נכון? (כמובן לא בעת האכלה)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בטח, באומנת, וגם אחרי האכלה אם הם עדיין בחוץ

תראה בסרטון, 0:24, וב- 1:10
http://www.youtube.com/watch?v=S9qqzD_zo8U

אפשר ממש לשים עליהם יד כשהם במצב כזה.. זה כמו שהאימא בתא מכסה אותם עם הכנף ומחממת אותם.. זה נעים להם.

בזמן האכלה אפשר לשים יד מעל (לא להחזיק אותוף פשוט מעליו), אני אעשה ציור קטן כי נראה לי במילים אני לא אצליח להסביר..
מחזיקים את המזרק מימין (שלך), והיד מעל כאילו לעשות מחסה, ואפשר עם האגודל לעשות קונטרה בצד שמאל כדי שיהיה לגוזל נוח לאכול...
עד כמה שזה ברור... :)
עד כמה שזה ברור... :)
m.png (3.81 KiB) נצפה 2834 פעמים
זו פשוט עוד דרך להרגיל אותם שהיד בסביבה שלהם ושלא צריך להילחץ או להיתרע ממנה..
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

וואו!!! איזה משקיענית! תודה רבה על הפירוט המפורט...
הבנתי לגמרי מה כוונתך וגם צפיתי בסרטון. הבעיה היא שהגוזלים שלך, כשהם רעבים, הם במצב שינה של הגוזלים שלי...
וכשהגוזלים שלי רעבים, אז הם באטרף שחבל על הזמן, הם רצים, מטפסים על הקופסא, בוכים וצורחים בלי הפסקה, עד שהם מקבלים את המזרק לפה. אחרי ההאכלה, הם באותו אטרף, עד שאני מכניס אותם לאומנת ואז הם מתחילים להתארגן לשינה- וזה הזמן שיש לי לנצל לליטופים בקושי, כשהם קצת מסטולים, אבל גם אז, יש את הגוזל הבינוני הכחול, שהוא מרדן ולא בא לו על פינוקים בכלל.. מה שמעניין אותו זה מזרק עם דייסה וזהו! כשהוא מסתכל עלי הוא לא רואה בן אדם, הוא רואה מזרק עם דייסה... קצת מג'נון, אבל מתוק לגמרי! צמחו לו ולבכור נוצות כל כך נעימות ויפות, אז כשהם משתוללים ורוצים לאכול, אז אני מצליח ללטף אותם, כי אין להם ברירה, הם יודעים שאני המשביר המרכזי...תמונה וכדאי להם להיות קרוב לידיים שלי...
אחרי כל החפירה, אני מקווה שהצלחתי להבהיר את מצבי. האם זה מצב נורמלי??
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

נורמלי תמונה

הגוזלים בסרטון הם אחרי האכלה, בגלל זה רגועים יחסית

הזמן הכי טוב לליטופים זה אחרי הארוחה, לפני הארוחה "אין עם מי לדבר", כמו שאמרת הם רואים רק מזרק ודייסה.
אבל כשהם שבעים, תוך 5-10 דקות מרגע ההאכלה, הם נרגעים יחסית ואז אפשר ללטף, לעטוף, ולקוות שהם יתרגלו
אם הבינוני פחות מתחבר, עדיף להתרכז בשניים האחרים ואולי הוא ילמד מהם שאין סיבה להילחץ
noariel
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי noariel »

תמונה תודה רבה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”