ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות בקשר לתוכונים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.

שליחה על ידי eli_lea »

ניצוי מלא 4שבועות בערך. שבועיים לאחר מכן הגוזלים כבר עצמאים לגמרי (בטבע).
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

היום לקחתי תשחור..ושמתי אותו על השולחן אז הוא הלך עליו ועלה לי על היד..מאוהבת פשוט! חייב לקנות מישקל ? ואיזה מד חום? ואיך מכינים קופסא עם סורגים? ועם הוא בן 18 ימים אז באיזה גיל להתחיל להאכיל פעמיים ביום וכמה? כי אני אחזיר לאימא..מרוב שאלות אני כבר מבולבלת..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את צריכה מד טמפרטורה למדידת חום הדייסה. את יכולה להשתמש במודד חום רגיל אבל זה לא הכי נוח.
אם את מחזירה את הגוזל לאם לאחר שנתת לו מעט דייסה אז זה לא משנה כמות הארוחות. האם תמשיך להאכילו.
הגוזל שעדיין לא פקח את עיניו אינו עיוור, ישנם גוזלים שההתפתחות שלהם איטית יותר.
לא הבנתי את השאלה לגבי קופסה עם סורגים. תפרטי למה הכוונה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

כשאני האכיל אותו...אז שמים אותו בקופסא עם ניר סופג וזהו? או שצריך גם רשת? :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם את לא מחזירה אותו לתא תצטרכי לארגן לו קופסה בתוך כלוב או ארגז. אם את מאכילה ומחזירה כמו שהבנתי אינך צריכה קופסה, את יכולה להניח אותו על מגבת להאכיל ולהחזיר לתא.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אז בעצם לא כלכך משנה בני כמה הגדולים ולא משנה כמה אני מאכילה והשעות כול עוד הם מוחזרים לאימא? דרך אגב,אתמוח אכן צדקת..ראיתי תוכון שנושם מהפה...נבהלתי ממש.. לא מספיק חם אז גם נשימה מהפה שמייבשת..אז אימא שלי ניקתה להם תמקור לגמרה :)) סוף סוף רואים מקור :))))
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי, מגע של אמא תמיד עוזר תמונה

אם את מחזירה אותם לאם את לא אמורה להאכיל בכמויות. את יכולה לתת מעט אוכל כדי ויותר מגע. ההאכלה יותר אפקטיבית כאשר הגוזל נלקח מההורים והוא תרגל לקבל ממך מזון. יתכן שהגוזל לא ירצה לאכול מהמזרק והנסיון רק יגרום לו לפחד. יתכן שהוא יסכים ויהנה מכך. את צריכה לנסות ולראות כיצד הוא מתנהג.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אני מעדייפה לקחת אותו בגיל 4 שבועות...רגע לפני שהוא אצמאי ולהרגיל אלי בלי שום דייסה ושום בעיה,זה אפשרי? בעיקרון בשביל איכות החיים שלהם,נראה לי נחמד יותר לחיות ללא פחד..אז אני רוצה לעשות אותם האכלת יד..אז השאלה מתי מתחילים תתהליך טוב כדאי שמחזירים לאימא.. הם גדלים כול יום..ועוד כשבוע יהיה לי זמן אליהם. אז אני מוכנה להשקיע בהם :)..העיקר לא לפספס תזמן..כי תוכי פרא לדעתי זה חרא חיים. תמיד לפחד ולפחד ולהיות בלי צומי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי פרא יכול לחיות חיים נהדרים אם הוא גדל בתנאים המתאימים עם בני מינו ובת זוג.
במיוחד אם מדובר בכלוב תעופה גדול ומרווח. אם התנאים אינם טובים אז אין ספק שתוכי כזה יכול לחיות רע.

בכל מקרה, האפשרות שיש בידייך זה לקחת את הגוזל רק לאחר יציאתו מהתא ולאחר שאת רואה שהוא אוכל באופן עצמאי. רק כך לא תצטרכי לתת לו ארוחה שתיים ביום בהתחלה.
אם תקחי אותו לפני היציאה מהתא הוא עדייןם לא יגמל ולא יאכל לבדו. תצטרכי לתת לו שתי ארוחות בהתחלה ותוך כדי כך לחשוף אותו למזון מוצק שיתחיל לאכול בכוחות עצמו.

את יכולה להמשיך ולתת להם יחס ומגע כדי להרגיל אותם אלייך כך שכשתקחי אותם אלייך הם יהיו פחות מפוחדים ויהיו רגילים למגע שלך.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

עם אני אקח אותו כשיצא מהתא,עדיין אפשר יהיה לעשות ממנו האכלת יד? ועם אני האכיל אותו בדייסה קצת ואחזיר לאימא אז מה זה יתן? מה משנהם מומלץ? ועם אעשה תאפשרות השניה..אז איך אדע מתי וכמה להאכיל עם האימא גם ככה תאכיל אותו? האמת שאני מוציאה אותם כול יום.. פעם הייתי ניתקעת שעות בחנות חיות ומלטפת אותם...ועכשיו זה כלכך זמין שאני פשוט חוזרת הביתה , שוטפת ידיים וישר לוקחת אחד מהם עם הם לא יושנים. נראה לי באמת מפחדים פחות. בא לי כבר לנשק אותם. שיהיה ניצוי מלא ונעים כבר :)) בקיצור השאלה היא,איך לעשות אותם האכלת יד בלי להפריד אותם מהאימא? אין לי לב לקחת גוזל ושלא יחזור לאימא שלו. רואה אותם בתור תינוקות לכול דבר שצריכים בגיל הזה את ההורים שלהם
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”