ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

טיפים לגידול תוכי קוקטיל חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

yuvalasi2
ביצה
ביצה

Re: טיפים לגידול תוכי קוקטיל חדש

שליחה על ידי yuvalasi2 »

כן אבל הבעיה שיש לי גם כלבת לברדור מה שיכול להיות עוד גורם לפחד שלו.. אני לא יכול לתת לו לצאת מתי שבא לו.
אני סוגר את הכלבה בחדר במשך חצי שעה כל יום ונותן לו אפשרות לצאת..
שמתי לב שנופלות ממנו הרבה נוצות קטנות לבנות כאלו. בלי השורש של הנוצה. הקוקטיל שלי הוא לטינו. זה סימן לתלישת נוצות ?
ואם כן מה לעשות ?

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם לכלב הוא יתרגל. צריך לרסן את הכלב ולמנוע ממנו מלקפוץ על הכלוב.
לפי מה שאתה מתאר מדובר בנוצות פלומה, נוצות שמתחלפות ולא במריטת נוצות.
yuvalasi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yuvalasi2 »

הכלב לא קופץ ולא כלום רק לפעמים בא להריח והולך.
עכשיו אני ואבא שלי ניסינו להוציא אותו והוא קפץ החוצה והתחיל ללכת בבית, תפסנו אותו עם חולצה והחזרנו לכלוב ובדרך לכלוב הוא רק צרח.. :(
אני מבין מזה שהאכלת יד הוא לא, נכון ??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע להגיד לך אם הוא האכלת יד או לא. האם הואכל או הורגל, גם תוכי מוחתם עלול לפחד כשאנשים שהוא אינו מכיר אוחזים אותו עם חולצה. האם ניסיתם להעלותו ליד? למה עם חולצה, אתם מפחדים ממנו?
yuvalasi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yuvalasi2 »

בתוך הכלוב ניסינו לתפוס עם היד והוא פשוט ברח בתוך הכלוב עד שהוא קפץ החוצה.
בבית הוא ברח מאיתנו כל הזמן וניסינו לתפוס אותו גם עם היד וגם עם מקל אבל ללא הצלחה, אז הרמנו אותו עם חולצה והחזרנו אותו לכלוב ומאז לא הפרענו לו יותר.
כן אנחנו מפחדים ממנו כי הוא נושך במצבים האלו..
אני יתן לו עוד כמה ימים להרגע ואנסה שוב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

55 כתב:אם התוכי מוחתם כלומר אצל המגדל היה חביב עלה על היד והתנהג ללא פחד אז מדבור בהתאקלמות.
בדרך כלל לאחר מעבר לבית חדש התוכי יהיה מסוגר ימעט לאכול כאשר יש אנשים לא מוכרים בקירבתו ולא יהיה פעיל במיוחד.
תן לו יומיים שלושה. אל תכפה עליו מגע. נסה לדבר אליו ברכות, הגש לו צ'ופרים מבעד לסורגי הכלוב ותן לו את הזמן ושקט
כדי שיאכל וישתחרר מהלחץ.

תעדכן בהמשך.
1.לא ענית האם אצל המגדל הוא היה חברותי. האם הוא היה חברותי ועלה לו מרצונו על היד?
2.כתבתי לכם לא לכפות עליו מגע. מה שעשיתם יכול לגרום לדבר אחד וזה התרחקות התוכי ממכם מתוך פחד.
חוסר סבלנות יכול להוביל לזמן הרגלה גדול יותר באופן משמעותי ואפילו לגרום לתוכי לפחד ממכם בצורה שלא תעבור.
yuvalasi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yuvalasi2 »

התוכי לא עלה מרצונו. המגדל תפס אותו ואז ליטף אותו קצת והתוכי נרגע, הוא עלה לי על האצבע ואפילו עשיתי איתו תרגול סולמות.
כן הבנתי את הטעות שעשיתי, אני נותן לתוכי את הספייס שלו כמה שיצטרך. כמה זמן בערך נראלך ?
שמתי מקודם את הכלוב של התוכי מול המרפסת, ופתאום הוא התחיל להשתגע כזה. התחיל לשרוק ולצווח ניסה לעוף לכיוון המרפסת.
למה זה ?

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן ששמע מבחוץ קולות של ציפורים ואפילו תוכים ורצה להצטרף אליהם.
תן לו לפחות 4-5 ימים שקטים ולאחר מכן תנסה שוב. אל תנסה לתפוס אותו בתוך הכלוב זו טעות, עדיף לאפשר לו לצאת ולעלות למקל העמידה ולאחר מכן לכשירגע לנסות ליצור עימו מגע ולתת לו צ'ופרים.

האם נוצות התעופה גזורות?
yuvalasi2
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yuvalasi2 »

כן הנוצות גזורות, ובאמת יש מצב שהוא שמע קולות מבחוץ..
לא נראלי שבקרוב הוא יצא מהכלוב, למרות שאני שם לב להשתנות בהתנהגות שלו.
הוא אוכל הרבה יותר, כבר ראיתי אותו שותה מים אפילו ! :)
אני כל כמה שעות מכניס את היד לכלוב שלו ואפילו לפעמים הוא נותן לי ללטף אותו בחזה קצת, אבל אז הוא מנסה שוב לנשוך, אז אני עוזב אותו.
התנהגות נכונה מצידי ?

ממש תודה על העזרה !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא, הגישה שגויה. ברגע שאתה מכניס את היד כשהתוכי עדיין לא מוכן למגע אתה עובר את הגבול.
אם התוכי רוצה לנשוך את היד ולאחר מכן הפסקת לגעת ונסוגת עם היד התוכי מבין מכך שהוא הצליח להרחיק אותך ע"י ניסיון לנשוך.
התוכי די מהר יהפוך זאת להרגל. לכן אל תגרום לתוכי להגיע למצבים כאלה. תן לו את הזמן ואל תחצה את הגבולות שלו.
תסתפק בדברים קטנים, למשל לקיחת צ'ופר מהיד שלך. תן לו צ'ופר ועזוב אותו. אל תכפה עליו מגע וכך תבנה עם התוכי קשרי אמון טובים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”