ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות בקשר לתוכונים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.

שליחה על ידי eli_lea »

תמונהההתרגשות שלך מעלה חיוך על פני. זה ממש מוכר לי.

קודם כל כדאי לבדוק לפני שקונים מה התערובת מכילה, צבעי מאכל זה כידוע לא טוב אבל בואי נגיד שאם תסיימי את מה שקנית ותחליפי לתערובת ללא תוספות של דברים מזיקים לא יקרה להם כלום.
אפשר אולי להרחיב לאחר מכן את התופסן כדי שיתפוס את הסבידה הגדולה, אפשר לקשור אותה עם חבק מפלסטיק עבה.

לגבי הימנעות מהפרעות, אל תפתחי את התא בתדירות גבוהה, אל תפריעי לנקבה לדגור, תתאזרי בסבלנות.
חזיק לך אצבעות שתצליחי ותראי תוצאות.
המשיכי לעדכן תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה :)

זה שהנקבה יוצאת מידי פעם זה בסדר?

ושמתי לב שהביצה קטנה מידי לפי מה שנראה לי... נראה מחר עם תיהיה עוד אחת.

ועוד שאלה,חם מאוד,איזה טמפרטורה התוכים והגוזלים צריכים? לפעמיים אני מפחדת שחם להם או קר להם,אני מכסה עם סדין וסוגרת חלון,להשאיר פתוח תחלון?מצד אחד שלא יהיה קר מצד שני שלא יהיה חם.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הטמפרטורה בארץ מצויינת ואין בעייה של חום או קור. אם התוכים לא חשופים לגשם ישיר מבלי יכולת להסתתר וחשופים
לרוחות חזקות וישירות הם עלולים לחלות, אבל, בתנאים שאת מתארת אין כל בעייה.
בעייה נוספת שעלולה להיווצר זה בעת חשיפת התוכים לשינויי טמפרטורה קיצוניים מהירים. נניח תוכי שנמצא במקום חמים
ומועבר ישירות למקום ממוזג מאוד קר. מצב כזה לא הכי מומלץ.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אז לכסות אותם ולהשאיר להם חלון פתוח? לפעמיים מכסה ופותחת חלון ומשאירה להם תשמיכה פתוחה קצת איפה שהחלון שבבוקר לא יצתרכו לחכות עד שאני אום ואוריד תסמיכה ואפתח חלון,אז זה בסדר ככה עכשיו וכשיהיו גוזלים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את יכולה לנהוג כרצונך, אפשר להשאיר את החלון מעט פתוח וכלוב מכוסה ואפשר להשאיר את הכלוב כמו שהוא וחלון סגור.
אם את גרה בקומה נמוכה ממליץ לסגור חלון. בכלל כדאי גם לשים לב שהתוכים לא ישתחררו פתאום ויעופו החוצה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הסתבכתי בלתלות תסבידה,זה נראה כאילו זה מותאם לסורגים לאורך ואצלי זה לרוחב.איך אפשר לתלות את זה? ועם אני אנקה את הכלוב איזה 20דקות...יקרה משהו עם הנקבה לא תדגור בזמן הזה? נראה לי שיש לה עוד ביצה שהיא לא הטילה בנתיים והביצה שקיימת כבר אני כמעט בטוחה שהיא ריקה,יש דרך לדעת? אני אחכה שתטתמונהיל תביצה ואז אני רוצה לנקות להם תכלוב בהמשך ואני לא יודעת כמה זמן אפשר שהיא לא תדגור עליהם ?

*עדכון*
היא הטילה עוד ביצה באותו הגודל ! :))) והזכר תמך בה...אחחח איזה זכר מקסים ותומך הוא ! :)) מאושרתתתתת!!!!!!!!! במיוחד שהפעם הכול יעבור בשלום ואזכה לראות תגוזלים עם צבע ולא רק אפור
קבצים מצורפים
image.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

למה צריך לנקות את הכלוב במשך 20 דקות? אין צורך לנקות את הכלוב באופן יסודי כשהנקבה עומדת להטיל או דוגרת. מנקים את המגש (בדרך כלל אפשר לשלוף אותו החוצה). שמים אוכל ומים בכלים וזהו. כמה שפחות הפרעות.

אי אפשר לדעת אם הביצה פוריה או לא, צריך לחכות שהאם תדגור על הביצה לפחות מספר ימים כדי לראות האם מתחיל להתפתח עובר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

כי הסורגים בתחתית הכלוב גם מתלכלכים,אז אני שוטפת את כול החלק התחתון של הכלוב...בנתיים אני אנסה רק להחליף ניר אבל מה עם הסורגים? זה מגעיל...ולמה הזכר ניכנס גם לתא ההטלה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את יכולה בתקופה זו לעבור על הסורגים עם מגבון לח.
הזכר נכנס כדי "להגן" על הנקבה, כדי להאכילה, או מתוך פחד.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אני לא יכולה להכניס תיד בשביל לנקות...גם כי הזכר מפחד..וגם כי תליתי תתא ההטלה בפתח. אני אשאיר ככה וכשהם יוולדו אז אני אנקה. ואנחנו לא מתקרבים לכלוב בכלל ופתאום אני רואה תכלוב ריק והוא בפנים...מסתבר שהוא נידחף קצת.. ;)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”