ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יש מתכון לדיסה תחלופית לגוזלים כשרה לפסח?
מנהל: מפקחים
Re: יש מתכון לדיסה תחלופית לגוזלים כשרה לפסח?
מתכון טוב למי שמעוניין לעשות ניסויים על הגוזלים. לדעתי יצא דבק ולא דייסה. מי שמאכיל גוזלים בפסח לא אמור לשנות להם את התזונה, אם אין אפשרות להאכיל אל תאכילו. העניין בפסח הוא לא לשמור כשרות ולגרום לצער בעלי חיים , מי ששומר כשרות שיכבד את בעלי החיים ולא יאכיל בפסח , או שידאג קודם לכן למישהו שיאכיל או שלא יקח להחתמה.
לדעתי פשוט לא להאכיל בפסח אלא אם כן אין בררה אם זה היה קורה אצלי הייתי מאכיל בדייסה כשרה גם אם זה לא הכי בריא
מה זה דייסה כשרה? זה נשמע כמו משהו שמשתמשים בו בכל פסח והוא מיוצר ונבדק מבחינת מרכיבים ופעילות הזפק ומערכת העיכול של הגוזלים. אין דייסה כשרה, יש אילתורים שעלולים להרוג את הגוזל, מה זה לא בריא? למה הגוזל צריך לאכול אוכל לא בריא כי אנחנו שומרים כשרות. תעביר את הגוזל למישהו שלא שומר כשרות, כמו שיודעים למכור חמץ ( ולקנות בחזרה) תלמדו למכור את הגוזלים להאכלה ותקנו בחזרה. זה חשוב שהחמץ ימכר ולא ישאר בבית, אז למה פחות חשוב שהגוזל לא יקבל אוכל בריא ויסבול?
אני מציע להתחשב בגוזלים בדיוק כמו שמתחשבים בצרכים שלנו וקצת יותר מכך.
אני בעד הדת ובעד שומרי הדת ומכבד אותם מאוד, אני בטוח שגם אנשים ששומרים על הדת (גם רבנים אומרים זאת) לא ירצו לגרום למוות וצער
לבעלי חיים , לכן אני חוזר ואומר לא להוציא להחתמה או לדאוג להעביר למישהו שיחתים עבורכם.
אני מציע להתחשב בגוזלים בדיוק כמו שמתחשבים בצרכים שלנו וקצת יותר מכך.
אני בעד הדת ובעד שומרי הדת ומכבד אותם מאוד, אני בטוח שגם אנשים ששומרים על הדת (גם רבנים אומרים זאת) לא ירצו לגרום למוות וצער
לבעלי חיים , לכן אני חוזר ואומר לא להוציא להחתמה או לדאוג להעביר למישהו שיחתים עבורכם.
אני לא בעד לגרום צער לבעלי חיים ,יכול להיות שיש היתר אם אין ברירה להאכיל בדייסה שהיא חמץ
כשמוכרים את החמץ מוכרים אותו לגוי לא לבן אדם שלא שומר את החג (זה יותר בעייתי מלחלל את החג בעצמך)
כמו שאמרתי פשוט לא להוציא להחתמה ואם אין ברירה ואין היתר אז כן להאכיל ב''אילתורים'' ושוב אני לא יודע יכול להיות שיש היתר לזה
אבל אני מעדיף לא לחלל את החג ושיכול להיות שהתוכי שלי לא יהיה הכי בריא בעולם למרות שעל פי מי שהביא את המתכון הגוזלים יצאו בריאים
כשמוכרים את החמץ מוכרים אותו לגוי לא לבן אדם שלא שומר את החג (זה יותר בעייתי מלחלל את החג בעצמך)
כמו שאמרתי פשוט לא להוציא להחתמה ואם אין ברירה ואין היתר אז כן להאכיל ב''אילתורים'' ושוב אני לא יודע יכול להיות שיש היתר לזה
אבל אני מעדיף לא לחלל את החג ושיכול להיות שהתוכי שלי לא יהיה הכי בריא בעולם למרות שעל פי מי שהביא את המתכון הגוזלים יצאו בריאים
ואם הגוזל לא יצא בריא או ימות, זה עדיף על למכור אותו או להאכיל בדייסה לא כשרה? למה שלא יחיה ויאכל מזון בריא אצל מישהו אחר?
מי ששומר שלא יוציא להחתמה לפני החג, מה הבעיה? למה להוציא כשיודעים שתהיה בעיה עם התזונה? ואז לחפש אילתורים..
ואם כבר הוצאתם אז תמכרו או תמסרו למישהו שיאכיל אותם במזון שמתאים להם. זה עדיף מאשר לתת מזון לא בריא לגוזל, שהתזונה שלו
בשלב הזה כל כך חשובה כי היא הדלק להתפתחות שלו.
אני ממש לא מבינה את ההיגיון הזה עם כל הכבוד.. לא ראיתי שכתוב בתנ"ך שמותר לשחק עם חיים של בעלי חיים כל עוד לא "מחללים".
ואני לא הייתי מסתמכת על המתכון של האיש ההוא.. קמח תירס, קמח מצה, קמח אורז.. נשמע כמו מתכון לחסימת מעיים
מי ששומר שלא יוציא להחתמה לפני החג, מה הבעיה? למה להוציא כשיודעים שתהיה בעיה עם התזונה? ואז לחפש אילתורים..
ואם כבר הוצאתם אז תמכרו או תמסרו למישהו שיאכיל אותם במזון שמתאים להם. זה עדיף מאשר לתת מזון לא בריא לגוזל, שהתזונה שלו
בשלב הזה כל כך חשובה כי היא הדלק להתפתחות שלו.
אני ממש לא מבינה את ההיגיון הזה עם כל הכבוד.. לא ראיתי שכתוב בתנ"ך שמותר לשחק עם חיים של בעלי חיים כל עוד לא "מחללים".
ואני לא הייתי מסתמכת על המתכון של האיש ההוא.. קמח תירס, קמח מצה, קמח אורז.. נשמע כמו מתכון לחסימת מעיים
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
מה הכוונה אין ברירה אז מאכילים באילתורים? פסח לא נופל מהשמיים ביום בהיר... אפשר לחשוב מראש לפני. פשוט כנראה אנשים רוצים לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. חברות גדולות טובות ומבינות לא יצרו דייסה כשרה והאינטרס שלהם לשיווק לא עומד בסימן שאלה ואינם מוציאים כזו ובטח ישנה סיבה. אז עם כל הכבוד לכל אלו שמרכיבים לעצמם תפריטים שיקחו בחשבון שהתוכי עלול למות. ולפי מיטב הבנתי ועם כל רב שיצא לי לדבר לא מסתכנים.
אז אם אתם מחפשים להחמיר (וזה בסדר, מובן ומקובל) אז תחמירו כמה צעדים לפני ותעשו חישובים מה עושים עם גוזלים ולא לחכות לפתח החג ולבצע נסיונות, כי זה בדיוק מה ש"אתם" עושים, אתם עושים ניסוי בחיים של בעל חיים ושום סיבה שבעולם לא מצדיקה פעולה שכזו.
אז אם אתם מחפשים להחמיר (וזה בסדר, מובן ומקובל) אז תחמירו כמה צעדים לפני ותעשו חישובים מה עושים עם גוזלים ולא לחכות לפתח החג ולבצע נסיונות, כי זה בדיוק מה ש"אתם" עושים, אתם עושים ניסוי בחיים של בעל חיים ושום סיבה שבעולם לא מצדיקה פעולה שכזו.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
- שלומי כהן
- גוזל

- אזור מכירה: נרכז
- שם פרטי:: שלומי כהן
לכול השומרים מיצוות והכשרות ....
פיקוח נפש דוחה שבת חגים וששון .
גם אם זה גוזל חתול כלב או שפן
תהיו רצינים לא משחקים בחיים שתלוים בכם.
פיקוח נפש דוחה שבת חגים וששון .
גם אם זה גוזל חתול כלב או שפן
תהיו רצינים לא משחקים בחיים שתלוים בכם.
כשאמרתי שאין ברירה התכוונתי למקרה כמו שההורים לא מאכילים\מתו או משהו כזה
לגבי הפיקוח נפש מדובר בנפש של אדם ולא של בע''ח
ובקשר למה ששירלי כתבה אם אין ברירה כמו שציינתי אני לא יאכיל באוכל לא כשר
וכמובן שאם תהיה לי אפשרות למכור את הגוזל לגוי אני אעשה זאת
ובקשר למה ששירלי כתבה אם אין ברירה כמו שציינתי אני לא יאכיל באוכל לא כשר
וכמובן שאם תהיה לי אפשרות למכור את הגוזל לגוי אני אעשה זאת
אני חושב שהעיקרון מובן, לא מדובר ספציפית עליך, מדובר באופן כללי .
אני אישית מכיר דתיים שממשיכים להאכיל בכופתיות , מעבירים את התוכי לחדר נפרד ושם מאכילים, ישנם אחרים שמחפשים תחלופות של מזון ומדברים איתי כבר חודש ויותר לפני ובעצתי מתחילים להרגיל את התוכי לשינויים.
אני אישית מכיר דתיים שממשיכים להאכיל בכופתיות , מעבירים את התוכי לחדר נפרד ושם מאכילים, ישנם אחרים שמחפשים תחלופות של מזון ומדברים איתי כבר חודש ויותר לפני ובעצתי מתחילים להרגיל את התוכי לשינויים.
מה זה משנה אם זאת נפש של אדם ולא של חיה?!3208 כתב:
כל נפש חיה היא נפש חיה זה לא משנה אם זה בן אדם ואם זאת נמלה!!

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"