לפני שבוע ויום הכנסתי לבית סנגל בן 4 חודשים. הוא משתלב נפלא, חברותי ועם מצב רוח מעולה.
הבעיה היא שכאשר הוא בכלוב ולא עלי הוא נכנס לקערית המים שלו וממש מטביע את הראש בה עד צוואר. חשוב לי לציין שכשאני ניסיתי לפני יומיים לרחוץ אותו בקערת מים באופן רגיל, הוא לא היה מעוניין.
התופעה המשונה התחילה רק היום. האם זו בעיה התנהגותית או בריאותית?
בתודה מראש בר.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה על התנהגות הסנגל שלי
מנהל: מפקחים
Re: שאלה על התנהגות הסנגל שלי
זה נשמע כאילו התוכי מקלח את עצמו. הם לרוב יעדיפו לעשות את זה ביוזמתם.
אתה צריך שהקערה שאתה מציע לו תיהיה מוכרת לו וייראה לו בטוח להשתמש בה.
זה עניין של סבלנות - עניין של התרגלות שלו לסביבה ואליך גם כן.
בכלוב הם עושים את זה לרוב יותר כי מרגיש להם בטוח שם יותר להתעסק בלהתקלח.
בסוף גם בחוץ זה יבוא.
אתה צריך שהקערה שאתה מציע לו תיהיה מוכרת לו וייראה לו בטוח להשתמש בה.
זה עניין של סבלנות - עניין של התרגלות שלו לסביבה ואליך גם כן.
בכלוב הם עושים את זה לרוב יותר כי מרגיש להם בטוח שם יותר להתעסק בלהתקלח.
בסוף גם בחוץ זה יבוא.

יש מספר דברים שאת יכולה לקשור אותם לתופעה , אחד זה ניסיון ליצור תשומת לב על מנת שתוציאי אותו והאפשרות השנייה היא
שהוא מנסה להתרחץ מה שלא נראה בצורה שאת מתארת.
לי היה בעבר תוכון שחשב שדרך כלי המים הוא יעבור מהלוב החוצה והיה נכנס עם הראש והגוף לתוך כלי המים.
הצעתי היא כרגע להוריד את מפלס המים למינימום הכרחי. מעבר לכך לא לתת תשומת לב כלשהיא לתופעה, הוא לא יוכל להינזק אם המים יהיו נמוכים אז פשוט תמתיתני שהוא לא יעשה זאת על מנת להתייחס אליו או להוציאו.
אני מעריך שתוך מספר ימים זה יחלוף.
שהוא מנסה להתרחץ מה שלא נראה בצורה שאת מתארת.
לי היה בעבר תוכון שחשב שדרך כלי המים הוא יעבור מהלוב החוצה והיה נכנס עם הראש והגוף לתוך כלי המים.
הצעתי היא כרגע להוריד את מפלס המים למינימום הכרחי. מעבר לכך לא לתת תשומת לב כלשהיא לתופעה, הוא לא יוכל להינזק אם המים יהיו נמוכים אז פשוט תמתיתני שהוא לא יעשה זאת על מנת להתייחס אליו או להוציאו.
אני מעריך שתוך מספר ימים זה יחלוף.
תודה רבה לכולם. מבר (הזכר...)