ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דררה חדשה
מנהל: מפקחים
דררה חדשה
שבוע טוב
קניתי תוכי דררה מוחתם מכפר הס המוכר נתן לנו להחזיק אותו
והוא היה חברותי עלה על הידיים והתרשמנו לטובה.
כשבאנו הביתה הילדים רצו להחזיק אותו אך משום מה הוא נשך אותם די חזק
רק כאני נתתי לו את היד לאט ובעדינות הוא תפס באצבע אבל לשם טיפוס.
ביתר הפעמים כשהילדים ניסו לקחת אותו שוב הוא נשך אותם ולפעמים רק תפס את האצבע שלהם לשם טיפוס.
אשמח לקבל מידע כללי על הדררה והאם תופעה זו שציינתי הוא בגלל שהוא מפוחד או לא מכיר
עדיין את הילדים והאם הוא בימים הקרובים יתיידד וירגע.
אלון
קניתי תוכי דררה מוחתם מכפר הס המוכר נתן לנו להחזיק אותו
והוא היה חברותי עלה על הידיים והתרשמנו לטובה.
כשבאנו הביתה הילדים רצו להחזיק אותו אך משום מה הוא נשך אותם די חזק
רק כאני נתתי לו את היד לאט ובעדינות הוא תפס באצבע אבל לשם טיפוס.
ביתר הפעמים כשהילדים ניסו לקחת אותו שוב הוא נשך אותם ולפעמים רק תפס את האצבע שלהם לשם טיפוס.
אשמח לקבל מידע כללי על הדררה והאם תופעה זו שציינתי הוא בגלל שהוא מפוחד או לא מכיר
עדיין את הילדים והאם הוא בימים הקרובים יתיידד וירגע.
אלון
תוכים
Re: דררה חדשה
תתחדשו.
אני חייב לומר בתחילה שהדררה הינו תוכי מאתגר , הוא יכול להתאים למשפחה בתנאי שלפחות אחד מבני הבית יודע כיצד צריך להתייחס אליו.
טעויות בגישה לתוכי פעם אחר פעם יגרמו לתוקפנות רבה ומצידו ולאחר מכן יהיה קשה מאוד להחזירו למצב של רוגע בעיקר עם ילדים.
אם נצא מתוך נקודת הנחה שהתוכי הוחתם היטב כדאי מאוד שלפחות בימים הראשונים הוא יתוודע לבית ולסובבים אותו.
המולה רבה במיוחד מצד הילדים סביבו יכולים לגרום לתוכי להראות סימני תוקפנות על מנת להגן של עצמו בפני המתקפה שנוחתת עליו.
אני מציע שבשלב ראשון אתה תיקח אותו על היד, תרגיע אותו ותשבח אותו, חשוב לתת לתוכי ביטחון בכל דרך אפשרית.
בשלבים מאוחרים יותר תושיב את הילדים בנחת ללא תנועות מהירות וללא צרחות ותעביר את התוכי מיד ליד תוך כדי הרגעתו.
חשוב מאוד שבשלבים הראשונים שהתוכי עם הילדים הוא יהנה מהסיטואציה ולא יחווה פחד וטראומה שתמנע ממנו להתקרב אליהם.
צ'ופרים שונים יכולים בהחלט להוות זרז ליחסים ואם תבחנו את המזונות האהובים עליו תוכלו לצ'פר אותו בהם.
בהצלחה והמשיכו לעדכן בהתפתחות.
אני חייב לומר בתחילה שהדררה הינו תוכי מאתגר , הוא יכול להתאים למשפחה בתנאי שלפחות אחד מבני הבית יודע כיצד צריך להתייחס אליו.
טעויות בגישה לתוכי פעם אחר פעם יגרמו לתוקפנות רבה ומצידו ולאחר מכן יהיה קשה מאוד להחזירו למצב של רוגע בעיקר עם ילדים.
אם נצא מתוך נקודת הנחה שהתוכי הוחתם היטב כדאי מאוד שלפחות בימים הראשונים הוא יתוודע לבית ולסובבים אותו.
המולה רבה במיוחד מצד הילדים סביבו יכולים לגרום לתוכי להראות סימני תוקפנות על מנת להגן של עצמו בפני המתקפה שנוחתת עליו.
אני מציע שבשלב ראשון אתה תיקח אותו על היד, תרגיע אותו ותשבח אותו, חשוב לתת לתוכי ביטחון בכל דרך אפשרית.
בשלבים מאוחרים יותר תושיב את הילדים בנחת ללא תנועות מהירות וללא צרחות ותעביר את התוכי מיד ליד תוך כדי הרגעתו.
חשוב מאוד שבשלבים הראשונים שהתוכי עם הילדים הוא יהנה מהסיטואציה ולא יחווה פחד וטראומה שתמנע ממנו להתקרב אליהם.
צ'ופרים שונים יכולים בהחלט להוות זרז ליחסים ואם תבחנו את המזונות האהובים עליו תוכלו לצ'פר אותו בהם.
בהצלחה והמשיכו לעדכן בהתפתחות.
שלום לכולם
לצערי עדיין הדררה מראה סימנים של תוקפנות על אף שאני מנסה
ומתעסק איתו די הרבה קיבלתי גם טיפים מדורון שהוא חבר כאן בפורום.
העליתי גם את הנושא בפני המגדלים בכפר הס והוא הסביר לי שהוא בסוג של
סטרס וזה אמור להסתדר אבל אם לא הוא מוכן לקבל אותו חזרה ולהחליף לתוכי אחר.
הילדים די מתוסכלים ומאוכזבים ואם אחליף אותו אולי אקח להם קוואקר.
אני תקווה שאולי הדררה תרגע ואשמח לקבל עוד טיפים לגבי הדררות ומה לעשות
כדי להרגיעו.
אלון
לצערי עדיין הדררה מראה סימנים של תוקפנות על אף שאני מנסה
ומתעסק איתו די הרבה קיבלתי גם טיפים מדורון שהוא חבר כאן בפורום.
העליתי גם את הנושא בפני המגדלים בכפר הס והוא הסביר לי שהוא בסוג של
סטרס וזה אמור להסתדר אבל אם לא הוא מוכן לקבל אותו חזרה ולהחליף לתוכי אחר.
הילדים די מתוסכלים ומאוכזבים ואם אחליף אותו אולי אקח להם קוואקר.
אני תקווה שאולי הדררה תרגע ואשמח לקבל עוד טיפים לגבי הדררות ומה לעשות
כדי להרגיעו.
אלון
כשאתה אומר סימני תוקפנות זה לא אומר כלום.
תפרט בבקשה, מה הסדר יום, כיצד ניגשים אליו, באילו מיקרים הוא מראה תוקפנות כשהוא בתוך הכלוב מחוצה לו , על הידיים,כשהילד רוצה לקחת אותו ממך? איך הוא מתנהג במשך היום ?
תפרט בבקשה, מה הסדר יום, כיצד ניגשים אליו, באילו מיקרים הוא מראה תוקפנות כשהוא בתוך הכלוב מחוצה לו , על הידיים,כשהילד רוצה לקחת אותו ממך? איך הוא מתנהג במשך היום ?
היי אלי
סדר היום של התוכי הוא קודם בבוקר כשמורידים לו את הכיסוי אנחנו בחיוך מברכים אותו בבוקר טוב
התוכי מאיים גם אם הוא מחוץ לכלוב או בתוכו הנסיון שיעלה על האצבע מלווה בנסיונות נשיכה
כך שצריך לעטוף את היד במגבת ואז ונסות לגשת אליו בדרך כלל זה מצליח ומיד הוא נושך או מחורר
את המגבת ניסיתי לתת לו על התנהגות טובה בואנים אך גם נסיון הלקיחה של הצופר מלווה בנסיונות
נשיכה וכמובן אם מנסים ללטף אותו הוא נושך ומאיים כך שממש אין אפשרות להתעסק איתו.
אנו עדיין מנסים ואם לא ילך נחזיר אותו לחווה וניקח תוכי אחר.
אלון
סדר היום של התוכי הוא קודם בבוקר כשמורידים לו את הכיסוי אנחנו בחיוך מברכים אותו בבוקר טוב
התוכי מאיים גם אם הוא מחוץ לכלוב או בתוכו הנסיון שיעלה על האצבע מלווה בנסיונות נשיכה
כך שצריך לעטוף את היד במגבת ואז ונסות לגשת אליו בדרך כלל זה מצליח ומיד הוא נושך או מחורר
את המגבת ניסיתי לתת לו על התנהגות טובה בואנים אך גם נסיון הלקיחה של הצופר מלווה בנסיונות
נשיכה וכמובן אם מנסים ללטף אותו הוא נושך ומאיים כך שממש אין אפשרות להתעסק איתו.
אנו עדיין מנסים ואם לא ילך נחזיר אותו לחווה וניקח תוכי אחר.
אלון
תוכים
אל תנסה תחזיר אותו רוטוויילר אתה יכול לקנות בכל מקום לא צריך את כפר הס.
אגב אתה כל כך הרבה זמן באתר ואתה פונה לכפר הס... ישנם כאן מגדלים בחסד שנותנים את הנשמה לגוזלים.
כמובן שזה שיקול שלך אבל אני אומר את דעתי ולדעתי טעות לפנות לחוות כשיש לך תוכים ממגדלים פרטיים.
אני לא טוען שכל התוכים בחוות אינם איכותים אך למרבה הצער עד היום לרוב שמעתי רק על תלונות על חוות כאלא ואחרות.
מגדל פרטי לא יכול להרשות לעצמו את הלוקסוס שיש בחוות של לסגור גוזל בכלוב עד שיבוא קונה ואז לומר לו תיקח הוא יתרגל .
גוזל מוחתם לא מתנהג ככה ובכפר הס שקרנים אם הם מציגים את הגוזל כמוחתם. גוזל תוקפני בצורה שאתה מתאר שגם את המגבת מחורר זה גוזל שלא הוחתם כראוי ואם בכלל והניצול הציני שלהם את האנשים עובר כל גבול.
אני מציע שתדרוש את כספך בחזרה ותרכוש תוכי שיגרום לך ולילדך הנאה מגידולו ולא צער.
אם תדרוש וכספך לא יוחזר אתה מוזמן לפתוח כאן דיון בנושא ויש לנו כלים מספיק טובים לפירסום המקרה.
אם תשאל לדעתי אני לא ממליץ שתיקח דררה אחרת.
אגב אתה כל כך הרבה זמן באתר ואתה פונה לכפר הס... ישנם כאן מגדלים בחסד שנותנים את הנשמה לגוזלים.
כמובן שזה שיקול שלך אבל אני אומר את דעתי ולדעתי טעות לפנות לחוות כשיש לך תוכים ממגדלים פרטיים.
אני לא טוען שכל התוכים בחוות אינם איכותים אך למרבה הצער עד היום לרוב שמעתי רק על תלונות על חוות כאלא ואחרות.
מגדל פרטי לא יכול להרשות לעצמו את הלוקסוס שיש בחוות של לסגור גוזל בכלוב עד שיבוא קונה ואז לומר לו תיקח הוא יתרגל .
גוזל מוחתם לא מתנהג ככה ובכפר הס שקרנים אם הם מציגים את הגוזל כמוחתם. גוזל תוקפני בצורה שאתה מתאר שגם את המגבת מחורר זה גוזל שלא הוחתם כראוי ואם בכלל והניצול הציני שלהם את האנשים עובר כל גבול.
אני מציע שתדרוש את כספך בחזרה ותרכוש תוכי שיגרום לך ולילדך הנאה מגידולו ולא צער.
אם תדרוש וכספך לא יוחזר אתה מוזמן לפתוח כאן דיון בנושא ויש לנו כלים מספיק טובים לפירסום המקרה.
אם תשאל לדעתי אני לא ממליץ שתיקח דררה אחרת.
היי אלי
אני מתכוון להחזיר את התוכי ולקחת במקומו קוואקר כי אני בדעה אם
קונים תוכי אז שיהיה תוכי בעל יכולת דיבור ויכולת לילמוד דברים נחמדים
שגם הם אוהבים.
אשמח אם תוכל לתת לי מידע על הקוואקר.
אגב שלחנו פה לא מעט בקשות לרכישת דררות או קוניורים וקוואקר
אך לא קיבלנו הצעות על הזנים האלו כאן באתר.
אלון
אני מתכוון להחזיר את התוכי ולקחת במקומו קוואקר כי אני בדעה אם
קונים תוכי אז שיהיה תוכי בעל יכולת דיבור ויכולת לילמוד דברים נחמדים
שגם הם אוהבים.
אשמח אם תוכל לתת לי מידע על הקוואקר.
אגב שלחנו פה לא מעט בקשות לרכישת דררות או קוניורים וקוואקר
אך לא קיבלנו הצעות על הזנים האלו כאן באתר.
אלון
אתה חייב להבין שאין קשר ישיר לסוגו של התוכי, אומנם ישנם תוכים שהאופי שלהם קצת יותר קשה הום נוטים לאגרסיביות אבל לרוב אם מחתימים תוכי היטב הוא יתנהג טוב וימשיך להיות חברותי עם בני המשפחה.
גם קוואקר או קניור מסוג כלשהו צריך לעבור תהליך החתמה מקצועי על מנת שישאר מוחתם. כמובן שיש גם את המקום שלכם בכל הסיפור
הגישה צריכה להיות נכונה על מנת לשמור על ההחתמה ועל מנת שהתוכי ירגיש בטוח במחיצתכם וירצה בקרבתכם.
בסופו של דבר אינך צריך להתמקד בכושר דיבור ובלימוד דברים מענינים (שכל תוכי יכול ללמוד) עליך להתמקד בכך שהתוכי יהיה בעל אופי נוח,מוחתם כהלכה, אוהב ורוצה בקירבת בני המשפחה וילדים. השאר כבר יבוא.
מידע על הקוואקר:
קווקאר תוכי הנזיר-Monk Parakeet
פעיל , על כושר דיבור מועט , לרוב רועש .
בהצלחה.
גם קוואקר או קניור מסוג כלשהו צריך לעבור תהליך החתמה מקצועי על מנת שישאר מוחתם. כמובן שיש גם את המקום שלכם בכל הסיפור
הגישה צריכה להיות נכונה על מנת לשמור על ההחתמה ועל מנת שהתוכי ירגיש בטוח במחיצתכם וירצה בקרבתכם.
בסופו של דבר אינך צריך להתמקד בכושר דיבור ובלימוד דברים מענינים (שכל תוכי יכול ללמוד) עליך להתמקד בכך שהתוכי יהיה בעל אופי נוח,מוחתם כהלכה, אוהב ורוצה בקירבת בני המשפחה וילדים. השאר כבר יבוא.
מידע על הקוואקר:
קווקאר תוכי הנזיר-Monk Parakeet
פעיל , על כושר דיבור מועט , לרוב רועש .
בהצלחה.