שלום לכולם,
הרבה זמן לא ביקרתי בפורום זה...
הקוקטיילית שלי בת 3.5 שנים, כבר לאחר כמה סבבים של הטלות ביצים לא פוריות (אין זכר בשטח).
כשהיא רוצה להטיל ביצים היא תמיד נכנסת מתחת למזנון של הטלויזיה ושם מטילה ודוגרת עליהן עד שנמאס לה.
מאתמול בבוקר היא לא רגועה, כל הזמן צועקת, עצבנית, מגיעה אלינו מידי פעם אך נרתעת מליטופים ובורחת מהר.
אתמול בבוקר ראיתי שיש ביצה מעט שבורה מתחת למזנון, אך התוכית נמנעת מללכת ולדגור עליה ולא מתקרבת לאיזור. (שזה דבר מוזר, מכיון שאחרי כל הטלה של ביצה אחת מגיעות עוד הטלות והיא כל הזמן מחפשת להיות שם). לפעמים היא מוצאת מקום חבוי ומסתתרת שם ונראה כאילו היא עומדת להטיל, אך יוצאת משם מהר.
יש לציין שהיא אוכלת ושותה כרגיל וגם הלשלשת כך. מסתובבת בבית ועפה כרגיל.
האם יכול להיות שעצם כך שהיא הטילה ביצה שבורה גורמת לה להיות עצבנית ולא להתקרב למקום ההטלה הרגיל? האם ייתכן שהיא צריכה להטיל עוד ביצים אך לא רוצה לעשות זאת במקום הרגיל - עקב הביצה השבורה - ולפיכך היא לא רגועה? או מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות זו?
תודה מראש..
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטיילית לא רגועה
מנהל: מפקחים
Re: קוקטיילית לא רגועה
שלום רב,
לעיתים קורה שביצים נשברות, גם בתא ההטלה זה קורה, לעיתים האם עצמה שוברת את הביצה ומנסה להרחיק אותה מהתא ולעיתים הביצה נסדקת כתוצאה מתאונה. כשהביצה שבורה האם מבינה שאין סיבה לדגור עליה. אבל גם כאן ישנם יוצאים מן הכלל שדוגרות גם על ביצים סדוקות.
נראה שהקוקטילית שלכם מנסה להעביר לכם מסר לגבי הביצה, אולי בניסיון להרחיק אותה מהמקום.
כמו שאת יודעת התנהגות של תוכים בזמן הריבוי משתנה, לרוב הם הופכים מתוחים יותר, אגרסיבים יותר ופחות מעוניינים במגע.
אני לא רואה שיש משהו חריג בהתנהגות שאת מתארת, במיוחד לאור העובדה שאת מציינת שהיא אוכלת ומתנהגת כרגיל.
האם עלה בדעתכם להוסיף לה בן זוג בשלב מסויים?
לעיתים קורה שביצים נשברות, גם בתא ההטלה זה קורה, לעיתים האם עצמה שוברת את הביצה ומנסה להרחיק אותה מהתא ולעיתים הביצה נסדקת כתוצאה מתאונה. כשהביצה שבורה האם מבינה שאין סיבה לדגור עליה. אבל גם כאן ישנם יוצאים מן הכלל שדוגרות גם על ביצים סדוקות.
נראה שהקוקטילית שלכם מנסה להעביר לכם מסר לגבי הביצה, אולי בניסיון להרחיק אותה מהמקום.
כמו שאת יודעת התנהגות של תוכים בזמן הריבוי משתנה, לרוב הם הופכים מתוחים יותר, אגרסיבים יותר ופחות מעוניינים במגע.
אני לא רואה שיש משהו חריג בהתנהגות שאת מתארת, במיוחד לאור העובדה שאת מציינת שהיא אוכלת ומתנהגת כרגיל.
האם עלה בדעתכם להוסיף לה בן זוג בשלב מסויים?
אלי שלום,
תודה על התגובה.
היום היא יותר רגועה. תודה לאל... היו יומיים נוראיים של צעקות וקיטורים מהצד שלה...
ולשאלתך - עלתה מידי פעם המחשבה להביא קוקטייל זכר, אך זה מצריך התארגנות, וגם לא ממש מתאים לי כעת לגדל גוזלים וכל הבלאגן הכרוך בכך. (יש עוד בעלי חיים בבית ונראה לי שזה די והותר...)
תודה על התגובה.
היום היא יותר רגועה. תודה לאל... היו יומיים נוראיים של צעקות וקיטורים מהצד שלה...
ולשאלתך - עלתה מידי פעם המחשבה להביא קוקטייל זכר, אך זה מצריך התארגנות, וגם לא ממש מתאים לי כעת לגדל גוזלים וכל הבלאגן הכרוך בכך. (יש עוד בעלי חיים בבית ונראה לי שזה די והותר...)
שמח לשמוע שיש שיפור. ההתנהגות שלהם משתנה כשהם בתהליך הריבוי והם הופכים לחוצים ועצבנים יותר. לאחר מכן באה רגיעה.
כמובן שזה לא תמיד פשוט להוסיף בן/בת זוג, אבל עלה בדעתי לשאול מאחר והרבה מגדלים שהתוכית שלהם מטילה מעלים את השאלה, האם להוסיף זכר וכו'.
נשמח לעידכונים, מספר ביצים והתנהגות
כמובן שזה לא תמיד פשוט להוסיף בן/בת זוג, אבל עלה בדעתי לשאול מאחר והרבה מגדלים שהתוכית שלהם מטילה מעלים את השאלה, האם להוסיף זכר וכו'.
נשמח לעידכונים, מספר ביצים והתנהגות