ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דגירה על ביצים - תוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
losb
ביצה
ביצה

דגירה על ביצים - תוכונים

שליחה על ידי losb »

שלום,

מהו זמן הדגירה של תוכונים?
האם לכל אורך תקופת הדגירה הנקבה צריכה לדגור ולצאת רק לאכול/לשתות? האם הביצים עשויות להפגע אם הן ללא דגירה לזמן מסוים במהלך היום?
האם יש דרך לדעת אם הביצים פוריות או לא?
מבחינת תזונה- כדאי/צריך להוסיף משהו מיוחד?

תודה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דגירה על ביצים - תוכונים

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
תוכונים דוגרים 18 ימים.
במהלך הדגירה האם יוצאת לאכול לשתות וגם להתרענן. לעיתים האם שוהה מחוץ לתא ההטלה זמן ארוך יחסית אבל חוזרת לדגור.
הביצים לא נפגעות אם ההפסקות שהאם לוקחת בגבול הסביר. אם האם לא תדגור לאורך כל היום הביצים ינזקו.

אפשר לבדוק אם הביצים פוריות אבל אני אישית לא ממליץ לעשות זאת. אפשר לבדוק פוריות אם זמן הדגירה עבר במספר ימים ללא תוצאות.
בדרך כלל הספירה נעשית ממההטלה של הביצה השנייה /שלישית כי רק אז התוכונית מתחילה בדגירה.

פוריות בודקים עם פנס במקום חשוך, בקישור הבא אפשר לראות מה רואים כשהביצה מוארת ומה אמור להיראות בביצה פוריה:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

אני ממליץ להוסיף בתקופה של טרם ההטלה ובמהלך גידול הגוזלים מזון ביציםשל חברה טובה ואבן גיר/אבן קלציום/ סבידה לתוספת סידן.
בנוסף יש לדאוג למים טריים ונקיים בכל יום, ותזונה מגוונת.
losb
ביצה
ביצה

שליחה על ידי losb »

תודה רבה!
האם אפשר להכין משהו שדומה בערכיו התזונתיים למזון ביצים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא, מזון ביצים מעובד מכיל ויטמינים מינרלים ועוד באחוזים מדודים, הוא מיוצר באופן כזה שהוא יהיה אכיל ויחזיק מעמד מבלי להתקלקל כשהו במצבו היבש. קילו מזון ביצים יכול להספיק לך לתקופה של חודשים ארוכים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”