ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תולעים שנוצרים בלשלשת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תולעים שנוצרים בלשלשת

שליחה על ידי Edden00 »

האם קיימת אפשרות שיצאו מלשלשת של תוכי תולעים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: תולעים שנוצרים בלשלשת

שליחה על ידי eli_lea »

תולעים יכולים להיווצר במזון מקולקל בתחתית הכלוב אם לא מנקים בתדירות גבוה. יתכן שיש לתוכי תולעים אם כי בדרך כלל לתוכי שנמצא בבית זה נדיר. אפשר לקחת את התוכי לוטרינר ללטיפול של תילוע (טיפות לפה ועל גבי הגוף) שזה תהליך פשוט .
סמל אישי של משתמש
Edden00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Edden00 »

במקרה שלי,יש לי תוכי מסוג גאקו בן שבעה-שמונה חודשים ואני מצאתי פעמיים תולעים קטנטנות בגוון צהוב על קיר צדדי במטבח (יש לציין שבאותו מקום בדיוק),אני הייתי בהלם ולא הצלחתי להבין מאיפה הם הגיעו ואני חוששת שהם הגיעו מהכלוב של התוכי .. אומנם הכלוב נמצא רחוק יחסית מהמטבח אבל אני לא יודעת מה לחשוב.... האם יש איזה שהם תסמינים נוספים שמעידים על תולעים מהתוכי? כי אני באמת לא בטוחה ואם תהיה לי דרך נוספת לדעת זה יעזור לי מאוד.
תודה רבה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

התולעים יכולים להתהוות גם ממזון של התוכי. אם המזון מכיל ביצים של תולעים אז יתכן שמשם הן מגיעות.
את יכולה לשים נייר לבן נקי (כמו של מדפסת) ולעקוב אחר הלשלשת של התוכי בתחתית הכלוב. לבדוק מקרוב מהיכן התולעים מגיעים.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

גם בתרנגולות יש תולעי מעיים כך שזה לא חדש וגם לתוכים יש ובכלל לכל בעלי-כנף יש תולעים
וזה קורה כשלא נקי מסביב ויש רטיבות מיותרת וטיפול לוקה וממחלות הנגרמות מהזנחה .
בעלי ציפורי שיר משתמשים עים חומר ששמו הוא > מוקסידקטין < לתילוע הציפורים אך לתוכים
וכאלה צריך לברר איך ומה עושים אבל לטפל ולא להזניח כי זה מדבק ...
( קח תמונה של תולעים שיש לתרנגולים במעיים - זאת תמונה שהועלתה ע''י מגדל עופות )
קבצים מצורפים
2prwm6c[1].jpg
2prwm6c[1].jpg (28.64 KiB) נצפה 3460 פעמים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”