ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זיווג גאקוים והטלות...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
miko105
בקיעה
בקיעה

זיווג גאקוים והטלות...

שליחה על ידי miko105 »

שלום חברים...
ב 5/10 המצלמה שלי תפסה זוג גאקויים מזדווגים...זיווג שנראה מוצלח כ 7 דקות...
היום פתחתי את תא ההטלה בציפייה לראות ביצים ולאכזבתי היא לא הטילה כלום...האם זה נורמלי?
כמה זמן לאחר זיווג צריכה להיות הטלה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: זיווג גאקוים והטלות...

שליחה על ידי eli_lea »

זיווגים יכולים לארוך גם 15 דקות, הזמן לא תמיד קובע.
לא כל זיווג מביא להטלה. תוכים יזדווגו גם לחיזוק הקשר. לרוב כ10-20 יום לאחר הזיווג יש הטלות אבל כמו שציינתי לא תמיד זה קורה.
אגב, היא ישנה בתא בלילה?
miko105
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי miko105 »

אלי תודה על התשובה...לא היא לא ישנה בתא..שניהם בחוץ...
במהלך היום היא נכנסת הרבה לתא...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מבין שיש לך מצלמות מעקב, אם כן זה מעולה.
תוכל לבדוק בתא ההטלה כאשר הנקבה בלילה תפסיק לישון מחוץ לתא. במקרה כזה יתכן שכבר תראה שיש יותר מביצה אחת.
כך פחות תפריע בפתיחת התא לעיתים תכופות.

בהצלחה וכמובן מחכים לעידכונים שמחיםתמונה
miko105
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי miko105 »

אלי תודה רבה...
מהניסיון שלך כמה זמן בערך משהתחילו הזיווגים יהיו הטלות...בממוצע...
אני מתכוון שגם אם הזיווג הוא לחיזוק הקשר עדין זה סימן לריבוי בעתיד...השאלה כמה זמן בערך?
הזוג אצלי אמנם מעט זמן חודש וחצי...והתפלאתי שכבר הזדווגו...לבערכתך העונה כבר יהיה ריבוי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל אל תתפלא, ניתן לחשוב שמשנים לזוג מיקום ומעבירים אותו ממקום אחד למישנו אזי לוקח לזוג הרבה זמן להסתגל למקום החדש ולהתחיל בריבוי. לא תמיד המצב הוא כזה. אני יכול להגיד לך אישית שהיה לי זוג שהרבה לאחר חודשיים שהגיע אלי. לעיתים העברת המקום עושה טוב לתוכים. כמו שאני תמיד אומר, לא צריך להתייחס לנושא הגידול והריבוי כאל משהו שיש לו מאפיינים קבועים שחוזרים על עצמם.
מדובר בבעלי חיים שמבחינת פיזית ונפשית נתונים לשינויים. מדובר בבעלי חיים שאופיים שונה וקשה לקבוע כיצד יגיבו וינהגו במצבים שונים.
אני יכול להגיד לך שיש זוגות שמזדווגים ולאחר כשבועיים +- יש הטלות, ישנם זוגות שיזדווגו ולא יהיו הטלות במשך מספר חודשים לא מועט ולעיתים שנה. צריך לזכור שאין קשר ישיר בין הטלת הביצים לזיווג מוצלח או זיווג בכלל. כמו שאנו יודעים נקבות מטילות ביצים גם ללא זכר.
אם הנקבה מוכנה להטיל זה כתוצאה משינויים הורמונליים שמתרחשים בגופה. זיווג מוצלח שיתרחש בתירום מלא יביא בסופו של דבר לביצה פורייה. קשה מאוד לקבוע איך יסתיים התהליך כולו.
אני מציע שתמעיט בהפרעות ותחכה לסימנים ברורים של הטלה כגון לינה של הנקבה בלילה בתא והימצאותה בחלק ניכר משעות היום בתא.

צריך הרבה סבלנות ואורך רוח אבל בטוח שתראה תוצאות.
אגב, תזונה מלאה חשובה מאוד. תערובת השרייה / הנבטה באיכות טובה. מזון ביצים עם ההשרייה. כופתיות, תערובת זרעים לתוכים גדולים פעמיים בשבוע. ירק ופרי ומים טריים.

בהצלחה.
miko105
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי miko105 »

אלי שבוע טוב,

לגבי המצלמה אני כל שבוע מסתכל על 2 זוגות אחרים, אתמול העברתי את המצלמה ואני רואה שאצל 2 זוגות הנקבה ישנה בתא הטלה בלילה ואצל זוג אחד היא נמצאת חלק מהיום בתא... לפני שבוע כשבדקתי את כל תאי ההטלה לא היה כלום, אני לא רוצה להפריע כמובן לכן אני לא פותח שוב אבל מה נראה לך שכבר יש משהו? איזה עוד סימנים יכולים להראות שכבר ישי משהו ? (בזוגות האלה לא ראיתי זיווגים רק שהזכר מאכיל תנקבה).

אגב לגבי תזונה : באופן קבוע כופתיות פיסטקוס ומיים יש דיזות קבועות .

תוספות תפוחים פלפלים מזון ביצים השרייה פעמיים בשבוע בערך.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

במקרים שהנקבה שוהה בלילה בבית הטלה וגם ביום כדאי לבדוק. הבדיקה נותנת לך אינדיקציה לגבי ספירת הזמן שההורים דוגרים על הביצים.
התזונה נשמעת בסדר גמור, לגבי הכופתיות, לא מכיר את הכופתיות מלבד שמועות של מגדלים. למה בחרת בכופתיות אלו מהכופתיות המוכרות והטובות שיש בשוק?
miko105
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי miko105 »

עיינתי במרכיבי התזונה של הכופתיות והם די זהים לכופתיות המוכרות בשוק...

בנוסף הרבה מגדלים המליצו לי על הכופתיות האלה...על מה אתה ממליץ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני ומגדלים לא מעטים משתמשים בפריטי בירד. לדעתי הטובה מבין הכופתיות שיש היום בשוק. פריטי בירד מיוצרת בטכנולוגיה מתקדמת ומשץמשים בה בחוות המוכרות והגדולות באמריקה ואירופה. אני הייתי משתמש בתחילה בקייטי ועברתי לפריטי בירד לאחר בירורים מעמיקים שעשיתי. עברתי יותר בגלל אי זמינות של קייטי מאחר ולא תמיד היה במלאי וכנראה שטוב שכך.
אני משתמש בפריטי בירד לאורך שנים והתוצאות מדברות בעד עצמן. אני מקבל משוב חיובי מכל מי שמשתמש בכופתיות הן לתוכים האכלות יד בבית והן לזוגות לריבוי. אני בהחלט ממליץ על פריטי בירד ומניסיוני היא איכותית הרבה יותר מוצרים מוכרים ויקרים יותר שהיינו מורגלים אליהם.

שמעתי כבר על כה מגדלים שניסו ומהר מאוד חזרו לפריטי בירד. חלק ניכר מהטענות ששמעתי מדברים על בזבוז עצום וחלק אמרו לי שהם מתפוררים לאבקה בקלות, שמעתי אפילו על שינויים לרעה בריבוי אבל אני לא יודע לקשר את זה באופן מעשי לכופתיות.
אם ישנם מגדלים נוספים שמשתמשים או שהשתמשו במוצר פיסטקוס ויש להם חוות דעת לכאן או לכאן אשמח לשמוע. במיוחד אם
יש מי שהשתמש לאורך זמן ויכול להעיד על שינויים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”