ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה בנושא האכלת יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
liran_92
ביצה
ביצה

שאלה בנושא האכלת יד

שליחה על ידי liran_92 »

אם אני מאכיל גוזל במשקל 100 גרם, זה אומר שבסוף ההאכלה הוא אמור לשקול 110 גרם? פשוט יותר נוח לשקול את הגוזל כדי לדעת כמה הוא אכל בדיוק
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה בנושא האכלת יד

שליחה על ידי eli_lea »

תיאורטית כן. גוזל צריך לאכול בארוחה כ 10% ממשקלו אבל אסור לשכוח שלכל גוזל התפתחות שונה ותכולת זפק שונה ולכן כמות המזון המצויינת נותנת לנו אינדיקציה כללית לגבי כמות המזון אבל יחד עם זאת צריך להתחשב במבנה של הגוזל וקיבולת הזפק.
liran_92
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liran_92 »

איך אני יודע מתי הזפק ריק לגמריי? כדי לדעת להאכיל שוב?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רואים כשהזפק מתרוקן, כאשר הזפק מתמלא במזון הוא מתנפח ונוצרת בליטה . אתה יכול לראות זפק מלא בתמונה שבקישור הבא:
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
כאשר הזפק מתרוקן הוא מתכווץ בחזרה. לא תמיד הוא מתכווץ למצב שטוח לגמרי. לעיתים נשארת נפיחות מעטה ואפשר לחוש עם האצבע במישוש עדין שאין כלום בזפק.
liran_92
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liran_92 »

למה אסור להאכיל גוזלים עד שהזפק שלהם ריק לגמריי? אם יש טיפה אוכל מהאכלה קודמת זה קריטי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הזפק בנוי כמו שק שאוגר לתוכו את המזון, הזפק גמיש ומתרחב כשנכנס מזון ומתכווץ כאשר המזון מתעכל. כשמאכילים המזון יורד לתחתית הזפק ולאחר מכן ממלא את הזפק, לאחר מכן המזון מתחיל להתעכל באיטיות ע"י כך שהגוזל מפעיל את שרירי הזפק והמזון עובר הלאה לוושט החזי. מאחר והפתח של הוושט החזי ממוקם גבוה מתחתית הזפק נוצר מצב שהאוכל מהארוחה הקודמת נשאר בקרקעית הזפק ועליו אתה מוסיף מזון חדש. המזון החדש יתחיל לעבור לזפק החזי מחלקו העליו שנמצתא בזפק והמזון בתחתית ישאר לסוף. בינתיים נשאר מזון מארוחה קודמת שמתחיל להחמיץ. בכל פעם שאתה מאכיל כשנותר מזון בזפק האוכל בתחתית הזפק שלא התעכל מחמיץ יותר ואפילו מחמיץ את המזון החדש שנתת. מכאן ועד להתפתחות של תסיסה בזפק וגזים הדרך קצרה. לעיתים קרובות מתפתחות בקטריות במזון והזפק מפסיק לפעול .
לכן חשוב שהזפק יתרוקן. לפחות פעם ב 48 לדאוג לכך שהזפק יהיה ריק לגמרי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”