ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הקוקטייל מת

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Yakir95
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יקיר

הקוקטייל מת

שליחה על ידי Yakir95 »

הקוקטייל שלי (נקבה) מתה היום היא היתה עם עוד זכר בכלוב במרפסת שלי הכלוב היה מכוסה בבד ובתחתית הכלוב היה פתח גדול כדי שיוכלו לנשום ובכלוב יש עוד 2 גוזלים ואת התוכי הזכר הוא יטפל בגוזלים? כי היא בד"כ טיפלה בהם , יש סיכוי שהיא מתה מאיזו מחלה או משהו? כי עכשיו הכנסתי את הכלוב עם הזכר לבית ואני מפחד שגם הוא ימות הזכר עדיין דוגר על הגוזלים ונשארו עוד 2 ביצים שעדיין לא בקעו , אבל לא ראיתי אותו מאכיל אותם. הוא יוצא לפעמים לחפש את הנקבה ושורק.
הכלוב מכוסה עד החצי יש הרבה אור בכלוב והחלק של האוכל מאור ואני גם דואג שכל הזמן יהיה אוכל בכלוב ומחליף פעמיים ביום את המים
היו גם מדי פעם מריבות בין הזכר לנקבה על האוכל שהוא היה בתא הטלה והיא אכלה אז הוא יצא וגירש אותה מהאוכל וגם היא היתה מורטת נוצות מתחת לכנפיים בתקופה של ההטלה
אבל אחרי שהיא מתה לא היה עליה סימנים של מריטת נוצות או נשיכה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הקוקטייל מת

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

בדרך כלל במקרים כאלה הזכר יטפל בגוזלים, על הביצים הוא יתקשה לדגור מאחר והוא יצטרך לצאת ולהביא מזון לגוזלים. יתכן שהוא ידגור בין לבין או ינטוש אבל בכל מקרה אל תבנה על כך שהוא ימשיך לדגור.
מה שצריך לעשות זה לעזור לזכר ע"י כך שיהיה מזון בשפע מצד אחד ומצד שני שהמזון יהיה גם מזון רך. תוסיף מזון ביצים(אפשר על האוכל ובכלי נפרד) שיקל על האב להאכיל את הגוזלים מצד אחד ומצד שני הם יקבלו מזון עם ויטמינים שיעזור להם להתפתחות.
תצטרך לעקוב אחר ההתפתחות של הגוזלים ולראות שהם מואכלים ע"י מעקב אחר הזפק.
אם תחליט לעזור בהאכלות תצטרך להכין דייסה מתאימה ומזרק. אני ממליץ לך כבר עכשיו לדאוג לכך כדי שבמידה והגוזלים לא מואכלים הם לא ימותו ברעב. במקרים כאלה אני כן ממליץ על התערבות ואפשר להאכיל את הגוזל ולהחזירו לתא לאבא.

הקוקטיל שלך יכלה למות ממגוון רחב של סיבות .קשה להגיד ממה היא מתה ואת זה יכולים לקבוע רק בנתיחה של אחר המוות.
תעדכן.
Yakir95
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Yakir95 »

אתמול לא הייתי בבית כמעט כל היום והיה חושך בחדר ואז שבאתי אז ראיתי את הזכר עומד בחוץ אז הלכתי ליראות מה המצב של הגוזלים וראיתי שהזפק שלהם ריק לגמרי אחרי כמה דקות שהזכר ראה שהכנסתי את היד לתא הטלה אז הוא נכנס לתא לבדוק מה עם הגוזלים ויצא עוד פעם אבל הוא לא האכיל אותם אז אני האכלתי אותם עם המזרק
זה אומר שהוא נטש את הקן?
סמל אישי של משתמש
nnnttt1
ביצה
ביצה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: נתנאל

שליחה על ידי nnnttt1 »

כן.
אם יש לך אומנת אז תעשה אותם האכלת יד שהכסף שתמכור אותם יתן לך לקנות אפילו עוד זוג ונקבה.
אם הוא עדיין דוגר על הגוזלים והביצים אבל לא מאכיל אותם תוכל להאכיל אותם ללא אומנת.
האתר שלי : חתימה זו אינה חוקית!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

7556 כתב:אתמול לא הייתי בבית כמעט כל היום והיה חושך בחדר ואז שבאתי אז ראיתי את הזכר עומד בחוץ אז הלכתי ליראות מה המצב של הגוזלים וראיתי שהזפק שלהם ריק לגמרי אחרי כמה דקות שהזכר ראה שהכנסתי את היד לתא הטלה אז הוא נכנס לתא לבדוק מה עם הגוזלים ויצא עוד פעם אבל הוא לא האכיל אותם אז אני האכלתי אותם עם המזרק
זה אומר שהוא נטש את הקן?
למה היה חושך בחדר? אין חלונות? תמונה
ואם הכלוב בחדר, למה הוא מכוסה עד החצי? חשוב שיהיה איוורור...

הכלוב צריך להיות מואר כל היום, ואפילו בלילה להשאיר מנורה קטנה. ככה אם התוכי יוצא מהתא (אם יש רעש והוא נבהל לדוגמה)
הוא יוכל למצוא בקלות את דרכו חזרה לתא.

לגבי האוכל, איזה אוכל אתה נותן להם? תציין כל דבר שאתה נותן להם לאכול..

הזכר נכנס לתא במהלך היום? אתה שומע אותו מאכיל את הגוזלים כשהוא בתא?

אם הוא נכנס ומאכיל אבל קשה לו לבד, אתה יכול להמשיך להאכיל ולעזור לו
תוודא שהסמיכות של הדייסה מתאימה לגיל של הגוזלים. תאכיל רק בדייסה של תוכים.
טמפרטורת הדייסה צריכה להיות 41-40 מעלות, תבדוק עם מדחום דיגיטלי.
בני כמה הגוזלים? יש להם ניצוי?
Yakir95
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Yakir95 »

7468 כתב:כן.
אם יש לך אומנת אז תעשה אותם האכלת יד שהכסף שתמכור אותם יתן לך לקנות אפילו עוד זוג ונקבה.
אם הוא עדיין דוגר על הגוזלים והביצים אבל לא מאכיל אותם תוכל להאכיל אותם ללא אומנת.
אין לי אומנת אבל את הגוזלים מההטלות הקודמות שמתי בקופסאות קטנות והאכלתי אותם במזרק והם עכשיו גדולים אבל עכשיו אין לי ממש זמן לעשות את זה כי אני יותר עסוק בלימודים ואני לא יכול להאכיל את הגוזלים אבל בינתיים אני רואה שהוא דוגר עליהם ומאכיל אותם.
4007 כתב:
למה היה חושך בחדר? אין חלונות?
ואם הכלוב בחדר, למה הוא מכוסה עד החצי? חשוב שיהיה איוורור...

הכלוב צריך להיות מואר כל היום, ואפילו בלילה להשאיר מנורה קטנה. ככה אם התוכי יוצא מהתא (אם יש רעש והוא נבהל לדוגמה)
הוא יוכל למצוא בקלות את דרכו חזרה לתא.

לגבי האוכל, איזה אוכל אתה נותן להם? תציין כל דבר שאתה נותן להם לאכול..

הזכר נכנס לתא במהלך היום? אתה שומע אותו מאכיל את הגוזלים כשהוא בתא?

אם הוא נכנס ומאכיל אבל קשה לו לבד, אתה יכול להמשיך להאכיל ולעזור לו
תוודא שהסמיכות של הדייסה מתאימה לגיל של הגוזלים. תאכיל רק בדייסה של תוכים.
טמפרטורת הדייסה צריכה להיות 41-40 מעלות, תבדוק עם מדחום דיגיטלי.
בני כמה הגוזלים? יש להם ניצוי?
הכלוב לא מכוסה רק שהוא היה בחוץ הוא היה מכוסה אחרי שהנקבה מתה הכנסתי את הכלוב הביתה והורדתי את הכיסוי.
היה חושך בחדר כי אחרי שהלכתי המנקה ניקתה לי את החדר וסגרה לי את התריסים. הכלוב מואר רוב היום רק בלילה הוא מואר באור חלש שיש בחדר.
לגוזלים אין ניצוי הם בני שבוע ו3 ימים האכלתי אותם פעמיים כשהזפק היה ריק בזמן האחרון הפסקתי להאכיל כי ראיתי שהזכר מאכיל אותם אני נותן לו לאכול תערובת השריה ביצים קשות לפעמים פירות וקצת גרעינים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מבין שמדובר בתוספות וקבוע יש תערובת זרעים בכלי?
בכל מקרה אני הייתי נזהר עם הביצים קשות מאחר והן מתקלקלות די מהר. אם באפשרותך לרכוש מזון ביצים זה יכול להיות מצויין.
כל זמן שהאבא מאכיל זה מצויין. פשוט תעקוב.
Yakir95
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Yakir95 »

אני כל יום שם להם ביצים ותערובת זרעים אני שם על כלי בתחתית הכלוב משהו כמו פעמיים בשבוע
מה זה מזון ביצים?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אתה שם להם כל יום ביצים, ושם להם פעמיים בשבוע תערובת? או שלא הבנתי נכון?

בכל מקרה אני מציעה להפסיק עם הביצים, ובטח לא להשאיר יום שלם בכלוב, זה מתקלקל מהר

מזון ביצים זה מזון רך ויבש עם ויטמינים. מפזרים אותו מעל מזון לח כמו ירקות/פירות/השרייה.

מזון ביצים
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”