ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אמזונה צעיר שמסרב לאכול ירקות ופירות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
lihuly
ביצה
ביצה

אמזונה צעיר שמסרב לאכול ירקות ופירות

שליחה על ידי lihuly »

אמזונה בן 7 חודשים נמצא אצלי כחודשיים אוכל כופתיות כל היום בעבר עוד אכל גזר ועכשיו גם את זה לא!
הוא אוהב אגוזים בוטנים גרעינים וקוטג' לא אוהב חסה לא תפוח ולא פרי הדר לא יודעת מה עוד לנסות האם מספיק לו לאכול כופתיות?
פדרבוש נולד ב 15 באוקטובר 2011
נקנה ב 1 במרץ 2012
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: אמזונה צעיר שמסרב לאכול ירקות ופירות

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאת מספרת מאוד נפוץ. תוכים יתמקדו במזון מוכר ואהוב. התוכי שלך הורגל לכופתיות וזה מזונו הבסיסי. אני מבין שזה המזון שקיים באופן קבוע בכלוב ונגיש לו.מעבר לזה הוא מקבל אגוזים בוטנים גרעינים ו..קוטג' (לקוטג' אתייחס בסוף).
נראה שזה די מספק אותו במיוחד אם התוספים של האגוזים וגרעינים ניתנים יחסית בתדירות גבוה כמו פעם עד פעמים ביום.
מה שקורה בעצם שהתוכי לא רעב בסך הכל, הוא אוכל כופתיות וזה משביע ומזין. הוא ממתין לצ'ופרים כי הוא יודע שהם יגיעו והוא בטח מעדיף אותם כמו כל תוכי על פני החסה או הגזר שהוא אינו מתחבר אליהם כל כך.

שאלת אם זה חשוב שהתוכי יאכל ירק ופרי והתשובה היא שזה חשוב מאוד. אומנם כופתיות מכילות את "כל אבות המזון" אבל עדיין כדי שתוכי יהיה מכוסה תזונתית הוא צריך לקבל מהכל (מאכלים מותרים). לא רק מבחינה תזונתית אלא גם מבחינת גיוון המזון.

אפשר לחלק את המצב לשני חלקים. חלק אחד זה חוסר רצון להתנסות או לאכול מאחר וקשה לשנות הרגלי תזונה של תוכי וחלק שני זה שהתוכי לא חש צורך לנסות כי יש לו תחליפים.

מה שצריך לעשות זה להמשיך כמובן עם כלי שמכיל כופתיות באופן קבוע. במשך היום להימנע לחלוטין ממתן צ'ופרים או תוספים שהזכרת. במקביל לשים בכלי נוסף סוגי ירק או פרי שונים, כמות קטנה שלא תשליכי כל פעם לפח אם הוא לא יאכל. לנסות ליצור עניין עם הירקות או הפירות, אפשר לעשות שיפוד של ירק ופרי ולתלות בכלוב, אפשר לקחת למשל עלה סלרי וחסה ולתלות תוך השחלתם על הסורגים וכו'.

את הצ'ופרים תתני בזמן אילוף אם הוא מתבצע או שפעם ביומיים תתני מעט בערב. המטרה היא שהתוכי לא יחכה לצ'ופרים בתודעה שהם עומדים להגיע ולכן יפסח על מזונות אחרים ושונים.
זה מצריך סבלנות ולוקח זמן אבל אל תתייאשי, לבסוף את תמצאי מה הוא אוהב יותר ומה פחות סך כל הירקות והפירות ששמת לו ובאלו תתמקדי.
לגבי קוטג'. ידוע לי שיש מי שממליץ לתת לתוכי דברי חלב ואפילו בשר ולא רואה בכך בעייה. לכן חשוב לציין שדברי חלב אינם מתעכלים כשורה מאחר והתוכי אינו מסוגל לפרק את האנזימים שבחלב. תוכי לא יונק בטבע מפרות ולא אוכל עוף ברוטב והדעה שלי ברורה בנושא והיא שלא לתת לתוכי מזונות שיש חילוקי דעות לגביהם. ישנם כל כך הרבה מזונות טבעיים וטובים לתוכי אז למה לתת דברים שיש חשש שיזיקו.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

ישנן כמה שיטות להרגלת תוכים לאכול דברים חדשים
השיטה שעובדת עם ג'רי היא מאוד פשוטה כל ירק או פרי חדש שהוא עוד לא אכל אני לוקח את הפרי אוכל ממנו וחותך לו חתיכה
עד עכשיו הוא לא סירב לאכול שום דבר שנתתי לו כך
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
peleg10000
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי peleg10000 »

הירק שהתוכים אצלי הכי אוהבים זה חציל! תנסי לתת לו קובייה קטנה של חציל ותראי אם הוא אוהב כי אצלי אין ציפור בכלוב שלא ראיתי אוכלת מהחצילים שאני שם[למרות שיש עוד המון ירקות בו זמנית]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אסור לתת לתוכי חצילים. חצילךים שייכים למשפחת הסולניים שאת כל המשפחה אין לתת לתוכים. ישנם שנותנים חציל לאחר בישול. מיותר לדעתי לסכן את התוכים.
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

אפשר תמונה של האמזונה ?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”