ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה בקשר לג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סתמישהו
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שאלה בקשר לג'אקו

שליחה על ידי סתמישהו »

שלום לכולם.
חבר שלי רכש ג'אקו היום, בן חודש (מבלי לדבר איתי, אחרת הייתי שולח אותו אל אלי), גוזל קטן קטן שעוד לא ראיתי, חוץ מהפעמים הראשונות שהגעתי לאלי לקחת גוזלים מהאומנת.
כעת הוא נמצא בקופסא חמה עם רשת, והוא קיבל דייסה להאכיל אותו עם שני מזרקים, ואוכל שמספיק לחודשיים לפחות.
הוא כמובן קיבל הסבר והכל, אך אמר לי מס' דברים שהחלטתי לשאול בכל זאת, למרות שהיו לי מס' ג'אקואים, וגם כעת.
מדובר בג'אקו "קונגו". לפי מה שהבחור שהוא קנה ממנו את התוכי אומר, שהקונגו גדולים יותר מהתימנה ומתפתחים מהר יותר. הוא צילם לי תמונה של ההורים של הגוזל, ולא האמנתי שיש גודל כזה לג'אקו. (זה היה נראה כמו דינוזאור לא תוכי, אני סתם מתלוצץ כן?!). יחסית לתוכים שהיו לי, הוריו באמת גדולים מאד, מטופחים ויפים. רציתי לדעת מה ההבדלים בין הג'אקו לתימנה (אם קיימים באמת), למבינים שבניכם (אלי אשמח לקבל תשובות), האם יש דבר כזה ג'אקו בלבד (והתימנה והקונגו הנם רק עוד הכלאות של זיווגי תוכים שונים עם הג'אקואים או שמא?)
כרגע התוכי שלו "ערום" לחלוטין, מתי הוא יוכל לעבור לכלוב גדול יותר, הוא יחסית גדול לגוזל, וכל כמה זמן רצוי להאכיל אותו עם הדייסה?
האם המקור התחתונה שלו (בהיותו גוזל) אמורה להיות רחבה יותר מהמקור העליונה בהתחלה וגדולה כזו?
חוץ מזה, הוא ממש פשוש וכיף לראות אותו. אני מתגעגע לשלי שעוד היה בן שלושה חודשים (זוכר אלי)? תודה על הכל!
אשמח לקבל תושובת לגבי הגא'קו בכללי, ובכלל על סוג ה"קונגו" המדובר, ועל צורת המחייה שלו, כי אין לי שמץ איזה ג'אקו אפילו יש לי, בהיותו קטן יותר (זה בטוח) וכבר כבן שנה וחצי לפחות ..
תודה לכולם, והמשך שבוע טוב.
סתמישהו
ביצה
ביצה

Re: שאלה בקשר לג'אקו

שליחה על ידי סתמישהו »

נ.ב. - שכחתי להוסיף לפי מה שהוא טוען. לבחור יש חווה של גידול תוכים. אקליקטוסים, ג'אקואים, ועוד כל מיני סוגים שהוא לא הכי מבין בהם ..
הוא רק אמר לי שלג'אקואים יש חדר גדול בנפרד, ושם יש את הריבוי, בכלובים גדולים (כל אחד בנפרד) וכל אחד יותר גדול מהשני, והם פשוט מדהימים ביופים. לתוכי אין טבעת על הרגל ולי יש, זה אומר משהו? הוא רק בן חודש! הגיוני שפשוט לא שמו לו?! יכול להיות שזה יגדל להיות תוכי פרא כי הוא יצא מהורים כאלו? כי הוא אמר לו שההורים שלו הם פראיים לחלוטין, והם השמיעו צעקות בלי נסבלות.
הוא לקח אותו בגידל חודש, האם הוא יתרגל אליו כי הוא מאכיל אותו כבר מגיל קטן עם דייסה, או שבגיל בוגר כבר תהיה לו בעיה איתו, והוא רק יחפש לתקוף ולנשוך מהיותו תוכי פרא וגדול?
תודה שוב פעם, וסליחה על החפירה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל גוזל בן חודש כבר מנוצה. אם הוא קיבל גוזל לא מנוצה ללא אומנת זה מעיד מבחינתי על המגדל (מבלי להכירו). למכור תוכי זו לא בעייה אבל לשלוח תוכי לגורלו "יצליח יצליח לא יצליח לא יצליח" זה כבר חוסר לב.
אני מצרף לך תמונה של גוזל מאצלי בגיל חודש פחות 4 ימים:
Picture 004-1.jpg
מה שיש אצלך נקרא ג'אקו קונגו . ההבדלים בין ג'אקו קונגו לתימנה ברורים לעין.
תימנה קטנה יותר, המקור בצבע שנהב והזנב חום ארגמן ולא אדום. צורפת תמונה של תימנה:
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/di ... -49-1.html

כמעט ואין מגדל היום שלא מטבע את הדוזלים שלו, גם כשמדובר בתוכים קטנים יותר. הטיבוע אינו קשור לרמת ההחתמה.
הטיבוע נעשה עד גיל 21 יום מאחר ולאחר מכן הטבעת לא עוברת את פרק כף הרגל.
לידיעה כללית, האכלת גוזל יכולה להיות חוויה מרתקת כשהכל הולך כשורה, כאשר מתחילה בעיה כלשהיא והגוזל בידיים לא מיומנות זה הופך לעוגמת נפש שאין כמוה. לכן ההמלצה שלי להימנע מכך אם אין ניסיון מספיק והכרה של כל הבעיות שיכולות לצוץ.

אגב ארז, צירפתי לך תמונה של הגוזל שלך שבועיים לפני שקיבלת אותו:
63.jpg
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

שונא את המגדלים שמוכרים בשביל נטו כסף וחוסר אהבה לבעלי חיים .
את האלה שמוכרים לילדים קטנים תוכים להאכלה ו50 אחוז שהתוכי לא ישרוד .
סתמישהו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי סתמישהו »

וואי אז יכול להיות שהוא בן פחות מחודש? אין לו עדיין ניצוי, והמקור התחתונה שלו רחבה יותר וגדולה יותר מהעליונה. נראה שהוא עוד ממש גוזל אם כך ..
אני עדיין לא אוכל לדעת לגבי הניצוי שלו והצבע, כי אין לו בכלל ניצוי חוץ מכמה נקודות קטנות המעידות על כך שניצוי הולך לצאת בעתיד הקרוב\רחוק. יעלה תמונה ותגידו לי בן כמה הוא נראה לכם, או לך יותר נכון אלי .. ותגיד לי לגבי המקור אם זה סביר ואמור להיות כך.
תודה.
סתמישהו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי סתמישהו »

כך נראה הג'אקו בכל מקרה .. תגידו לי מה אתם אומרים על גילו (פחות או יותר), ואם הוא נראה בסדר מבחינת המראה והכל, תודה.
קבצים מצורפים
התוכי1.jpg
התוכי2.jpg
התוכי3.jpg
התוכי4.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הגוזל כנראה בן שלושה שבועות. הוא נראה בסדר ויזואלית וזה כמובן ג'אקו קונגו ולא תימנה.
גוזל בגיל הזה חייב שמירה על חום הגוף לפחות 28 מעלות במיוחד בלילה.
אגב, אין צורך להנות שאלות ישירות אלי או לאחרים מאחר וזה מונע השתתפות של מגדלים נוספים והבעת דעה נוספת.
david123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי david123 »

אם תרצה אני ישים אותו באומנת בעד סכום סימלי של הדיסה וזהו כיוון שכואב לי ליראות אותו הוא יכול למות אם לא היה לך את התנאים
סתמישהו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי סתמישהו »

אני אדבר עם חבר שלי אחי, אם הוא יסכים אני גם בעד! זה נראה לי סתם התעללות. עוד לא צמחו לו בכלל נוצות!!!
הוא גוזל לחלוטין, נראה לי הוא באמת קיבל אותו מתחת לגיל שלוש שבועות.
סה"כ הוא נראה בסדר, ומתוק לחלוטין.
יש סיכוי שהוא יגדל להיות תוכי פרא, או שבגלל שבגיל קטן הוא כבר הועבר לידיים של בנאדם, אז הוא יהיה מוחתם וידידותי?!
קיימים מכרים בהם התוכי גדל להיות "פרא" ולא נחמד לסביבתו?! אשמח לדעת ..
הוא לקח אותו מהאומנת, והיו בו עוד שלושה גוזלים!
הוריו, לפי מה שוראים בתמונות, פשוט ענקיים .. הוא לא יצא לי לראות גדלים כאלו של ג'אקו, גם לא ביוטיוב. איך זה יכול להיות?!
אשמח לקבל תשובות על השאלות הנ"ל.
בברכה,
ותודה רבה.
ארז.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם החבר יתן לתוכי מספיק יחס ומגע אין סיבה שהתוכי לא יהיה חברותי.
לא יודע להגיד לך בקשר להורים כי לא ראיתי תמונות, יתכן שבתמונות הם נראים גדולים יותר ממה שהם.
אין תוכים "ענקים" כולם סובבים סביב הממוצע מי טיפה גדול יותר פיזית ומי שפחות, לרוב ההבדלים לא ממש משמעותיים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”