ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מעוניין לרכוש ג'אקו ומבקש מידע

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

נעול
shlomi1540
ביצה
ביצה

מעוניין לרכוש ג'אקו ומבקש מידע

שליחה על ידי shlomi1540 »

שלום אני חדש פה בפורום ובכלל בכל העסק הזה של התוכים.
קודם כל מצטער אם הנושא לא בפורום המתאים.
כרגע אני רוצה לקנות תוכי מסוג ג'אקו האכלת יד ורציתי לדעת מה המחירים איך יודעים שהתוכי בריא ובן כמה הוא ובנוסף קצת פרטים על הגידול מה זה כולל מבחינתי, איך מטפלים וכו'.
אשמח לתשובות, תודה מראש!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מעוניין לרכוש ג'אקו ומבקש מידע

שליחה על ידי eli_lea »

מחיר תוכי ג'אקו נעים בין 2500-3500 ואף יותר.
מומלץ לרכוש גוזל ג'אקו ממגדל בעל שם וניסיון בגידול גוזלי ג'אקו ולא מחנויות חוות למינהן וכו'.
חשוב לבדוק שבמקום בו רוכשים רמת ההיגיינה הינה גבוהה ואין תחלופה של תוכים במקום ממקורות שונים. צריך לוודא שהתוכי ו / או בית הגידול נבדקים למחלות . חשוב לראות שההורים נמצאים במקום וזה כשלעצמו יכול לתת אינדיקציה לגבי בית הגידול .
צריך לשים לב בעת הרכישה שהגוזלים פעילים אינם אפטים לסביבה, אינם מנוזלים או דומעים.חשוב לראות שהגוזל מאפשר לגעת בו ושאינו נרתע ממגע לפחות לא של המגדל בהתחלה.
חשוב לא פחות שתרכוש ממגדל שילווה אותך לאורך כל הגידול ייעץ לך וידריך בכל שלב באופו שוטף. מגדל שעונה או שמעביר את התוכי בחוסר סבלנות או שעונה תשובות לא מקצועיות לא יעזור לך בהמשך. חלק ניכר מהחנויות והחוות למינהן לרוב לא יהיו זמינים לאחר שעות העבודה וגם בשעות העבודה לא יהיו סבלניים במיוחד.

מבחינת ציוד נדרש. מומלץ לרכוש כלוב גדול ככל שניתן כמו כלוב A19 באם אין מקום אפשר להסתפק בכלוב A11 . ככל שלתוכי יהיה יותר מקום בכלוב כך הוא ירגיש יותר נוח. אפשר יהיה לאבזר את הכלוב מבלי שהתוכי יחייה בצפיפות.
יש לאפשר לתוכי פעילות הכוללת תחלופה של צעצועים שונים ותעסוקה על מנת שלא ישתעמם.
המזון של התוכי מבוסס כעל כופתיות ותוספות שונות כגון ירק, פרי, תערובת זרעים והשרייה.
מבחינת יחס, יש לתת לתוכי יחס בכמות כזאת שתוכל לעמוד בה לאורך זמן, להרגיל את התוכי לשהות בכלוב ומחוצה לו כך שבכל סיטואציה לא תהיה לו בעייה.

אם ישנן שאלות ספציפיות שעולות בדעתך נשמח לעזור.

בהצלחה.
shlomi1540
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shlomi1540 »

עכשיו עוד שאלה.. מה זה כופתיות? זה סוג מיוחד של אוכל או שאפשר לקנות פשוט את השקי אוכל מהחניות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כופתיות זה מזון שמיועד לתוכים שמכילך את אבות המזון הנדרשים. כופתיות נראות כך:
http://www.tukishops.com/vmchk/%D7%9B%D ... D7%92.html
ישנם סוגים שונים של כופתיות בחנויות.
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

55 כתב:מחיר תוכי ג'אקו נעים בין 2500-3500 ואף יותר.
מומלץ לרכוש גוזל ג'אקו ממגדל בעל שם וניסיון בגידול גוזלי ג'אקו ולא מחנויות חוות למינהן וכו'.
חשוב לבדוק שבמקום בו רוכשים רמת ההיגיינה הינה גבוהה ואין תחלופה של תוכים במקום ממקורות שונים. צריך לוודא שהתוכי ו / או בית הגידול נבדקים למחלות . חשוב לראות שההורים נמצאים במקום וזה כשלעצמו יכול לתת אינדיקציה לגבי בית הגידול .
צריך לשים לב בעת הרכישה שהגוזלים פעילים אינם אפטים לסביבה, אינם מנוזלים או דומעים.חשוב לראות שהגוזל מאפשר לגעת בו ושאינו נרתע ממגע לפחות לא של המגדל בהתחלה.
חשוב לא פחות שתרכוש ממגדל שילווה אותך לאורך כל הגידול ייעץ לך וידריך בכל שלב באופו שוטף. מגדל שעונה או שמעביר את התוכי בחוסר סבלנות או שעונה תשובות לא מקצועיות לא יעזור לך בהמשך. חלק ניכר מהחנויות והחוות למינהן לרוב לא יהיו זמינים לאחר שעות העבודה וגם בשעות העבודה לא יהיו סבלניים במיוחד.

מבחינת ציוד נדרש. מומלץ לרכוש כלוב גדול ככל שניתן כמו כלוב A19 באם אין מקום אפשר להסתפק בכלוב A11 . ככל שלתוכי יהיה יותר מקום בכלוב כך הוא ירגיש יותר נוח. אפשר יהיה לאבזר את הכלוב מבלי שהתוכי יחייה בצפיפות.
המזון של התוכי מבוסס כעל כופתיות ותוספות שונות כגון ירק, פרי, תערובת זרעים והשרייה.
מבחינת יחס, יש לתת לתוכי יחס בכמות כזאת שתוכל לעמוד בה לאורך זמן, להרגיל את התוכי לשהות בכלוב ומחוצה לו כך שבכל סיטואציה לא תהיה לו בעייה.

בהצלחה.
הייתה מקצר ואומר ELI_LEA וזהו..
עוד לקוח פוטצניאלי אה?^_~
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

5729 כתב:
55 כתב:מחיר תוכי ג'אקו נעים בין 2500-3500 ואף יותר.

בהצלחה.
הייתה מקצר ואומר ELI_LEA וזהו..
עוד לקוח פוטצניאלי אה?^_~

ממש לא הבנתי את התגובה שלך. אני עונה לכל מי ששואל בדיוק אם הוא מתכוון לרכוש קוואקר או ג'אקו. אולי תתפלא אבל אני ממש לא רואה במי ששואל לגבי ג'אקו רוכש פוטנציאלי ואפילו לא פונה לאנשים.אין כאן אחד מהקמת האתר ששאל על ג'אקו או פירסם בפורום קנייה מכירה שפניתי אליו בהצעה לרכוש ג'אקו ממני ביוזמתי. ועצם העובדה שאני כותב זאת על גבי האתר זה מראה שאני יכול לעמוד מאחרי המילים שלי. לשמחתי איני צריך לחפש או לראות בשואלים קונים פוטנציאלים מאחר והגוזלים שלי מוזמנים מראש ברוב המקרים ולעיתים ע"י רוכשים שלא ביקרו בכלל בבית הגידול והעבירו מקדמה.

אני לא מקצר ואומר אלי לאה כי אני לא המגדל היחיד בארץ ולכל שואל הזכות לקבל פרטים כללים ולקבל החלטות בעצמו מאין הוא רוכש ובאיזה סכום. לכולם אני עוזר באופן שווה גם לכאלה שלא רוכשים ממני וזה בכלל לא שיקול במענה שלי.
אגב, לשמחתי הרבה אני יכול לאפשר לעצמי גם למיין את הרוכשים ולהחליט אם הם מתאימים לגדל גוזלים שלי או לא.
בכל מקרה, עניתי למה שכתבת על פי מה שהבנתי מהתגובה שלך, אם התכוונת למשהוא אחר ולא הבנתי אתה מוזמן להסביר.

תמונה
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

"אגב, לשמחתי הרבה אני יכול לאפשר לעצמי גם למיין את הרוכשים ולהחליט אם הם מתאימים לגדל גוזלים שלי או לא.
בכל מקרה, עניתי למה שכתבת על פי מה שהבנתי מהתגובה שלך, אם התכוונת למשהוא אחר ולא הבנתי אתה מוזמן להסביר"

הבנת בדיוק למה התכוונתי,ואהבתי את העקיצה:)
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

תמיד יהיו את אותם האנשים שכואב להם.. שהקנאה אוכלת אותם....

ראשית, כפי שנכתב התגובות שלו אינם כאינטרס למצוא לקוחות פוטנציאלים כי ברוך השם הוא לא צריך לחפש לקוחות. מגיעים אליו לקוחות מכל רחבי הארץ כאשר הם נותנים מקדמה עוד בימים הראשונים של הגוזל על-מנת להבטיח קבלת גוזל מהמגדל הטוב ביותר בארץ למרות שזה דורש המתנה של חודשיים ויותר לגמילה.
תמונה

אם הרצון שלו היה למצוא לקוחות פוטנציאלים הוא היה משקיע את כספו בפרסום במקומות כאלה ואחרים ולא בפיתוח הקהילה וכמובן לא משקיע כל כך הרבה מזמנו במענה בקהילה. בנוסף, הקהילה היא קהילה כללית לתוכים.. האם הוא מוכר את כל התוכים? אז כשהוא מגיב למישהו עם דררה היכן האינטרס?

במקום להעריך את ההשקעה הכספית ואת זמנו הפרטי לקהילה מחפשים בין השורות "מה האינטרס". ואם יש כזה?? אז מה??
הוא חייב למישהו משהו? הוא גונב? מה כואב לך??ואם מחר הוא יחליט להקים חווה ולמכור את כל סוגי התוכים, מזון וציוד.. אז??
כמה חנויות, חוות או אפילו מגדלים אתה מכיר שמשקיעים מזמנם ומכספם כך?

כשרצית עזרה על דימום שהיה לתוכי שלך לא אמרת לו "לקוח פוטנציאלי"..
כשרצית למכור תוכים ופתחת נושאים בפורום קניה ומכירה וקיבלת את הבמה הפרטית שלו (כן.. פרטית! זה אתר פרטי!) לא אמרת מילה על "לקוחות"...
וכן הלאה במשך 32 נושאים שלך... כשהוא הגיב לך מזמנו האישי לא ראיתי שבאת בטענות או רמזת רמיזות עלובות ודוחות.

ואני לא ידוע למה אתה רגיל ואיך הגעת "לעקיצה" או כל דבר אחר אבל בטח שלא בקהילתנו. אני באופן אישי לא רוצה אנשים כמוך בקהילה שלנו ולא מעניין אותי מה יחשבו עליי, לי נמאס לנהוג באיפוק לאנשים שמגיבים כמו שהגבת. היה שלום.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

שלומי \ פותח הדיון,

צר לי שלכך התגלגל הדיון.
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפתוח דיון חדש.

ננעל.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
נעול

חזור אל “מגדלים תוכים”