ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על תוכי קוואקר בטבע

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
moni97
ביצה
ביצה

שאלה על תוכי קוואקר בטבע

שליחה על ידי moni97 »

הייתי אתמול באיזור ת"א וראיתי משהו כמו 30 תוכים מסוג קוואקר על עץ גדול ובלי עלים- אני מזהה את הצרחות שלהם וגם אני יודע איך הם נראים כי יש לי אחד בבית, נראה לכם שהם יכפילו את עצמם ויהפכו להיות ציפורים ישראליות כמו הדררות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה על תוכי קוואקר בטבע

שליחה על ידי eli_lea »

הם כבר מכפילים את מספרם ומתרבים בטבע בקצב מהיר, באיוזר הירקון בתל אביב ובפארק ישנם להקות גדולות שמסתדרות היטב בטבע..

סירטון שעוזי צילם בסביבת ביתו בפתח תקווה:
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/di ... 144-2.html
moni97
ביצה
ביצה

שליחה על ידי moni97 »

הם נדדו או שברחו ממישהו והתרבו? אפשר לעשות את זה עם תוכים יותר יפים (ארות) ושיתרבו בטבע (סתם בצחוק אבל רעיון טוב)תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברחו והתרבו בטבע. לא כל תוכי יכול לשרוד בטבע בסביבה שאינה סביבתו הטבעית. אולי יגיע גם היום בו נראה ארות בטבע.
moni97
ביצה
ביצה

שליחה על ידי moni97 »

איך הקוואקרים הצליחו לשרוד בטבע?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישנם תוכים שמסתגלים יותר ומסתגלים פחות, קוואקרים כמו הדררות יותר סתגלנים מצד אחד ומצד שני אינם זקוקים להרבה כמו תוכים גדולים יותר הן מבחינת מציאת מקומות קינון והן מבחינת מזון.
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
איש קשר:

שליחה על ידי תוכיהו »

אני ראיתי אלפי קוואקרים כשהייתי בברצלונה, שם הם יותר רבים מהיונים. לא ידעתי שגם כאן יש כבר להקות בר.
תוכים הם ציפורים מאד אינטליגנטיות ולכן הם מסתדרים היטב גם כאן, בעיקר שאין להם הרבה אויבים טבעיים, כמו למשל קופים ונחשים שבסביבתם הטיבעית טורפים את ביציהם וגוזליהם.
בסופו של דבר הם יהפכו להיות גורם מזיק שפוגע באקולוגיה המקומית. המיינה למשל, מדיחה בהדרגה ציפורי שיר קטנות (דרורים, בולבולים וכד') עי"כ שהיא אוכלת את ביציהם ומתחרה עימן על מקורות מזון. היות שהיא חכמה יותר וחזקה יותר, היא דוחקת את רגליהן של הציפורים המקומיות.
הדררות שנמצאות באזורים חקלאיים גורמות לנזקים לפרחים ולפירות.
עם כל הכיף לראות תוכים חופשיים, צריך לזכור שכאן הוא לא המקום הטיבעי שלהם.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”