ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בעיות ניצוי בתוכונים
מנהל: מפקחים
בעיות ניצוי בתוכונים
שלום לכולם!
אני מגדל תוכונים מספר שנים ולאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה של תוכונים צעירים שפורחים מהקן ישר לרצפה ובדרך נשברות להן חלק מנוצות התעופה וגם קצת נוצות זנב... שאלתי מגדל והוא אמר שזה בעיית דם ושצריך לערבב דם אבל הם בקעו לזוגות חדשים כי עשיתי החלפת דם לפני חצי שנה והם התחברו ללהקה שלי אין זוגות אחים בטוח מישהו מכיר את התופעה? אשמח אם תעזרו לי כי בחיים לא ראיתי דבר כזה...
אני מגדל תוכונים מספר שנים ולאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה של תוכונים צעירים שפורחים מהקן ישר לרצפה ובדרך נשברות להן חלק מנוצות התעופה וגם קצת נוצות זנב... שאלתי מגדל והוא אמר שזה בעיית דם ושצריך לערבב דם אבל הם בקעו לזוגות חדשים כי עשיתי החלפת דם לפני חצי שנה והם התחברו ללהקה שלי אין זוגות אחים בטוח מישהו מכיר את התופעה? אשמח אם תעזרו לי כי בחיים לא ראיתי דבר כזה...
Re: בעיות ניצוי בתוכונים
תסביר בבקשה טוב יותר, האם מדובר בתוכונים בעלי פגם או מום או בתוכונים שהם באופן כללי ופיזי בסדר ומתפקדים רגיל ורק בעת יציאתם מהתא הם שוברים נוצות?
לפי מה שאתה אומר אם הבעיה הזאת קוראת אצל זוג אחד יש לך בעיה אם הזוג עצמו או שלאחד מבני הזוג יש מום או איזה בעיה או שיש קרבת דם בינהם
טוב לא הסברתי נכון התוכונים מושלמים ובריאים ולא רק מזוג אחד וכל שאר הגוזלים שאיתם מושלמים ורק ביציאה מהקן כשהם רוצים לפרוח הנוצה נשברת ואפילו לפעמים נשארת מחוברת רק שבורה כאילו משהו החליש אותה... יש מצב שזה טפיל או משהו כזה שאוכל את הנוצה מבפנים ומחליש אותה? ברוב המקרים אני לא שמתי לב עד שהם פרחו בתוך התא הם נורמליים לגמרי וזה קורה ר לגוזל אחד בכל קן הטלה לא לכולם ולא בכל הקנים ...
מה התזונה של ההורים?
אם הבנתי נכון הנוצה נופלת (שלמה) מהתוכי, או נשברת ונשארת בגוף של התוכי, נכון?
האם יש זוג/מספר תוכים בוגרים שנטפלים לצעירים ומנסים לגרש אותם מהתא? תולשים להם נוצות או משהו דומה?
אם הבנתי נכון הנוצה נופלת (שלמה) מהתוכי, או נשברת ונשארת בגוף של התוכי, נכון?
האם יש זוג/מספר תוכים בוגרים שנטפלים לצעירים ומנסים לגרש אותם מהתא? תולשים להם נוצות או משהו דומה?
יתכן וביציאה מתא ההטלה כשהם עפים בפעם הראשונה לריצפה הנוצות נחבטות בסורגים ונשברות, יתכן גם שבדרך למטה בגלל כושר תמרון לקוי
מחוסר ניסיון הם פוגעים בענף או במשהו שעומד בדרכם ונפגעים .
מחוסר ניסיון הם פוגעים בענף או במשהו שעומד בדרכם ונפגעים .
אני יקח אותם לווטרינר בכל מקרה תודה על העזרה...
נראה לי שזה יותר לכיוון של טפיל בנוצות תעופה...
שירלי אין להם בעיות תזונה וזה קורה רק לאחד בכל הטלה הנוצות נשברות כשהם אפילו מנסים לעוף מהרצפה ונשארות תפוסות ולפעמים נשברות לגמרי ונופלות...
אלי הם ישר עפים לרצפה הם אינם יכולים לעוף עוד כשהם בקן לפעמים כבר חלק מנוצות התעופה נופלות כנראה כשהם מנופפים בכנפיים כדי לחזק את שרירי הכנפיים...
נראה לי שזה יותר לכיוון של טפיל בנוצות תעופה...
שירלי אין להם בעיות תזונה וזה קורה רק לאחד בכל הטלה הנוצות נשברות כשהם אפילו מנסים לעוף מהרצפה ונשארות תפוסות ולפעמים נשברות לגמרי ונופלות...
אלי הם ישר עפים לרצפה הם אינם יכולים לעוף עוד כשהם בקן לפעמים כבר חלק מנוצות התעופה נופלות כנראה כשהם מנופפים בכנפיים כדי לחזק את שרירי הכנפיים...
יכול להיות שמדובר ב''נשירה צרפתית'' אין הרבה מה לעשות תחסל את כל הגידול תחטא את הכלוב בצורה הכי טובה שיש תביא גרעין חדש ותקווה לטוב (רק אם מדובר בזה)