ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות בנוגע לקוואקר האכלת יד שלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomitsme
בקיעה
בקיעה

מספר שאלות בנוגע לקוואקר האכלת יד שלי

שליחה על ידי tomitsme »

1. מסיבה אישית לא יכלתי להיות איתו שלושה ימים אז הוא היה בכלוב שלו וזא כשחזרתי התקרבתי והוא נתן לי ביס באצבעות אבל לפעמיים הוא נותן לי ללטף אותו ופתאום אחרי כמה זמן הוא נושך ומצד שני כשאני מתרחק ממנו (מהכלוב שעליו הוא נמצא) הוא רוצה שאני יחזור כי כשאני מתרחק הוא עף אליי וחוזר לכלוב כאילו שרוצה שאחזור! מה קורה פה בדיוק? למה הוא נותן לי ללטף אותו 6-7 פעמיים ואז כשאני בא ללטך גם עם היד השנייה הוא נושך? זה כעס? (סורי על השאלה הארוכה פשוט רציתי לפרט)

2. חלק אומרים לי ככה חלק ככה ואני משתע אז פשוט אשאל את זה פה- תוכים יאהבו אם נוציא אותם בבוקר ונשים אותם על עדן החלון? (כשהם בתוך הכלוב כמובן). ואוהבים שהבעל שלהם (אני) בא ומשחק איתם כאילו הם שמחים מזה כשהם האכלת יד נכון? ובכלל אם יש דברים שמשחקים את התוכי אני אשמח לדעת!! כי הוא לא יוכל להגיד לי מה הוא אוהב = פ אתם יודעים בדרים בסיסים כאלה...

3.הקוואקר שלי לא יכול שאני רחוק ממנו במטר אחד! אם הוא נמצא על הכלוב בסלון ואני הולך רגע למטבח אז הוא עף עד אליי! זה נורמלי?

זהו. תודה רבה רבה לעונים!!!!!
סמל אישי של משתמש
Yaniv5
גוזל
גוזל
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: יניב

Re: מספר שאלות בנוגע לקוואקר האכלת יד שלי

שליחה על ידי Yaniv5 »

1. כנראה בתקופה שהלכת התוכי התגעגע אליך וחשב כבר שנטשת אותו עכשיו כשאתה שם הוא כאילו רוצה שתיהיה איתו אבל מפחד שתלך לו שוב.
אתה צריך לתת לו אווירת ביטחון שאתה שם איתו ואין לו מה להלחץ אל תעשה תנועות חדות שהוא ירגיש בטוח.
2. לא ממש הבנתי את השאלה אבל בכללי תוכי אוהב ללכת ליד החלון בבוקר כי התוכים כל בוקר מתועפפים לחפש מזון מצייצים והם בעצם מתעוררים עוד מהזריחה, גם אם תשים תוכי האכלת יד בצהריים ליד החלון הוא יצייץ וישמח בגלל שהוא רואה את כל המרחב הפתוח הוא מתלהב (ככה לפחות היה עם התוכי שלי).
אתה יכול לשחק עם התוכי בכך שתאלף אותו לעשות תרגילים מיוחדים ואז כשהוא ילמד את התרגיל תחזור עליו וככה תלמד אותו הרבה תרגילים.
3.זה נורמלי הוא רוצה שתיהיה איתו אבל לא כדאי לתת לו יותר מידי יחס ולתת לו להבין שמתי שהוא עף אליך אז זה עוזר לו.
אם זה מפריע לך פשוט תכניס אותו לכלוב כשאתה לא יכול וכשיש לך זמן תיהיה איתו ביחד.
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1. יכול להיות שחסר לו יחס, הוא מנסה לקבל ממך תשומת לב בדרך הזו..
*רצוי שיהיו לו צעצועים בכלוב, במיוחד אם הוא סגור רוב היום.
*גם אם אתה לא יכול להחזיק אותו איתך\עליך, צריך לשחרר אותו מהכלוב לפחות לשעתיים שלוש במהלך היום, שישעשע את עצמו על גג
הכלוב.
אם התוכי סגור בכלוב 3 ימים רצוף ללא יחס, ללא צעצועים להעביר את הזמן וללא זמן "חופש" מחוץ לכלוב,
הגיוני שהוא יהיה מתוסכל מזה.

יכול להיות שאחרי זמן מה שאתה מלטף, זה כבר לא נעים לא והוא מסמן לך ככה שתפסיק.. עדיף ללטף מעט ולהפסיק לבד, אם הוא ירצה
עוד הוא ישאיר את הראש למטה או יקרב אליך את הראש וככה תדע שאפשר להמשיך.

אולי הוא נושך כמשחק.. איך אתה מגיב כשהוא נושך? עדיף לא להרים את הקול או למשוך מהר את היד.. תנסה להסיח את דעתו עם היד
השנייה וכשהוא ירפה מהאצבע תרחיק לאט את היד שננשכה..

אני מציעה שתדאג לו לצעצועים ועצים לפירוק,
ושתתרגל איתו פעמיים שלוש ביום תרגילי אילוף "עלה"\"רד"\"בוא" ותרגילים מתקדמים.. לתרגל למשך 5-10 דקות בכל פעם.
ככל שהזמן שלכם יחד יהיה יותר אקטיבי זה יותר טוב, כלומר אם הזמן שלכם יחד מסתכם בישיבה על הכתף\יד שלך וליטופים זה טוב אבל
זה לא מספיק.. התרגול (כל עוד מתבצע בהסכמה, בהנאה ובסבלנות) מאוד חשוב ומאוד מועיל, מחזק את הקשר בין המגדל לתוכי,
ומפתח את התוכי.

2. בקשר לחלון, אתה צריך לראות איך התוכי מגיב. אם התוכי נראה רגוע, מתנקה או יושב אפשר להניח שנעים לו לשבת ליד החלון.
אם התוכי מתרוצץ, צועק, נראה מבוהל, עדיף להרחיק אותו מהחלון.
תוכי האכלת יד ישמח אם המגדל יבלה איתו (כל עוד המגדל מתנהג אליו יפה תמונה)
המגדל עם הזמן לומד לקרוא את ההתנהגות של התוכי שלו ומבין מתי התוכי רוצה יחס, מתי הוא רוצה לשחק, מתי הוא רוצה שיניחו לו וכו'.

משחקים מתחלקים לשניים:
משחקים של המגדל עם התוכי - שזה תרגול, אילוף.
ומשחק של התוכי לבד - שזה עם הצעצועים שלו, צעצועי כירסום ופירוק, צעצועי חיפוש מזון וכד' אלו דברים שהתוכי עושה כשהוא לבד.
יש בפורום אילוף מדריכים לאילוף התוכי, ובתוכיטיוב יש סרטוני אילוף, אתה יכול להיכנס ולראות איך אפשר לאלף את התוכי.

3. זה נורמלי, הוא רוצה להיות בקירבתך, הוא מעדיף להיות איתך ולא לבד.
אני ממליצה לגזור נוצות תעופה, זה מסוכן שהתוכי יכול לעוף חופשי..
ושכשאתה בסלון אתה יכול לקחת אותו איתך.. או לדאוג לו לצעצועים בכלוב שיעסיקו אותו תמונה
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

4007 כתב:1. יכול להיות שחסר לו יחס, הוא מנסה לקבל ממך תשומת לב בדרך הזו..
*רצוי שיהיו לו צעצועים בכלוב, במיוחד אם הוא סגור רוב היום.
*גם אם אתה לא יכול להחזיק אותו איתך\עליך, צריך לשחרר אותו מהכלוב לפחות לשעתיים שלוש במהלך היום, שישעשע את עצמו על גג
הכלוב.
אם התוכי סגור בכלוב 3 ימים רצוף ללא יחס, ללא צעצועים להעביר את הזמן וללא זמן "חופש" מחוץ לכלוב,
הגיוני שהוא יהיה מתוסכל מזה.

יכול להיות שאחרי זמן מה שאתה מלטף, זה כבר לא נעים לא והוא מסמן לך ככה שתפסיק.. עדיף ללטף מעט ולהפסיק לבד, אם הוא ירצה
עוד הוא ישאיר את הראש למטה או יקרב אליך את הראש וככה תדע שאפשר להמשיך.

אולי הוא נושך כמשחק.. איך אתה מגיב כשהוא נושך? עדיף לא להרים את הקול או למשוך מהר את היד.. תנסה להסיח את דעתו עם היד
השנייה וכשהוא ירפה מהאצבע תרחיק לאט את היד שננשכה..

אני מציעה שתדאג לו לצעצועים ועצים לפירוק,
ושתתרגל איתו פעמיים שלוש ביום תרגילי אילוף "עלה"\"רד"\"בוא" ותרגילים מתקדמים.. לתרגל למשך 5-10 דקות בכל פעם.
ככל שהזמן שלכם יחד יהיה יותר אקטיבי זה יותר טוב, כלומר אם הזמן שלכם יחד מסתכם בישיבה על הכתף\יד שלך וליטופים זה טוב אבל
זה לא מספיק.. התרגול (כל עוד מתבצע בהסכמה, בהנאה ובסבלנות) מאוד חשוב ומאוד מועיל, מחזק את הקשר בין המגדל לתוכי,
ומפתח את התוכי.

2. בקשר לחלון, אתה צריך לראות איך התוכי מגיב. אם התוכי נראה רגוע, מתנקה או יושב אפשר להניח שנעים לו לשבת ליד החלון.
אם התוכי מתרוצץ, צועק, נראה מבוהל, עדיף להרחיק אותו מהחלון.
תוכי האכלת יד ישמח אם המגדל יבלה איתו (כל עוד המגדל מתנהג אליו יפה תמונה)
המגדל עם הזמן לומד לקרוא את ההתנהגות של התוכי שלו ומבין מתי התוכי רוצה יחס, מתי הוא רוצה לשחק, מתי הוא רוצה שיניחו לו וכו'.

משחקים מתחלקים לשניים:
משחקים של המגדל עם התוכי - שזה תרגול, אילוף.
ומשחק של התוכי לבד - שזה עם הצעצועים שלו, צעצועי כירסום ופירוק, צעצועי חיפוש מזון וכד' אלו דברים שהתוכי עושה כשהוא לבד.
יש בפורום אילוף מדריכים לאילוף התוכי, ובתוכיטיוב יש סרטוני אילוף, אתה יכול להיכנס ולראות איך אפשר לאלף את התוכי.

3. זה נורמלי, הוא רוצה להיות בקירבתך, הוא מעדיף להיות איתך ולא לבד.
אני ממליצה לגזור נוצות תעופה, זה מסוכן שהתוכי יכול לעוף חופשי..
ושכשאתה בסלון אתה יכול לקחת אותו איתך.. או לדאוג לו לצעצועים בכלוב שיעסיקו אותו תמונה

וואי תודה רבה איזה כיף לקבל תשובות כאלה ברורות!!!!!! תודה רבה רבה שירלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה עזר לי בטירוף

וגם לך יניב תודה רבה רבה! את התשובות שלי קיבלתי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”