ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקוטלית מוחתמת ובודדה- הטלת ביצים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
moreno
ביצה
ביצה

קוקוטלית מוחתמת ובודדה- הטלת ביצים?

שליחה על ידי moreno »

הקוקוטלית המוחתמת שלי מראה התנהגות שעושה רושם שהיא מחפשת מקומות לדגירה. היא בודקת מקומות עם בדים ומקומות קטנים ואפלים שקצת בצד. קודם היא לא עשתה את זה. היא גם מצפצפת בצורה עדינה כמו גוזל כשהיא מסתובבת ככה וזה גם דבר שהיא לא עשתה קודם .
השאלות שלי:
היא יכולה להטיל ביצה גם אם אין לה בן זוג?
מה לעשות אם היא מטילה ביצה?
היא תכנס לתיסכול אם היא במצב הזה אבל בלי בין זוג ובלי גוזלים?
מה אפשר לעשות כדי לעזור לה?

תודה על העזרה
סמל אישי של משתמש
Yaniv5
גוזל
גוזל
אזור מכירה: אשקלון
שם פרטי:: יניב

Re: קוקוטלית מוחתמת ובודדה- הטלת ביצים?

שליחה על ידי Yaniv5 »

היא יכולה להטיל ביצים לא פוריות.
בקשר למה לעשות איתם תחכה לעוד תשובות אני לא רוצה להטעות
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הסימנים אכן מעידים על רצון להטיל.
כדאי למנוע הטלות ל "חינם" , אפשר לעשות זאת ע"י מניעה מהתוכי להגיע או לשהות במקומות אפלים, לקצר את אורך שעות היום, להימנע מליטופים ומגע בגב בתקופה זו במידה והתוכי מפרש זאת כמגע ועושה סימנים של רצון להזדווג. כמובן לא להציב תא הטלה.
אם בכל זאת התוכי הטיל אין הרבה מה לעשות, להשאיר את הביצה/ביצים שתדגור עד שימאס לה ואז לזרוק, אפשר לזרוק ישר את הביצים אבל עלול לקרות מצב שהתוכי יתחיל להטיל מחדש בכל פעם.
הדגירה עצמה לא שואבת כוחות ומאגרי אנרגייה כמו ההטלות עצמן ולכן עדיף לתת לדגור מאשר שהתוכי תטיל שוב ושוב.
שוב, אפשר לנסות ובעם הראשונה לאחר תום הטלת כל הביצים לזרוק ולראות כיצד התוכי מתנהגת, אם היא מטילה שוב אני ממליץ להשאיר ולא לזרוק שוב ושוב.
סמל אישי של משתמש
moreno
ביצה
ביצה

שליחה על ידי moreno »

איך מקצרים שעות יום - הכוונה שלך שאני אשכיב אותה לישון ליותר זמן? היא מקבלת חדר חשוך ושקט לשינה למשך של 10 שעות כל יום.
אם יש לה רצון להזדווג ואין לה אם מי או שהיא מטילה ולא בוקעת ביצה (או שאני זורקת אותה) היא לא ניכנסת לתיסכול?
אני קצת דואגת כי היתה תקופה ארוכה שהיא תלשה נוצות ולקח לי הרבה זמן להבין איך להתנהג איתה. עכשיו היא מבסוטה ולא הייתי רוצה לחזור לתקופה שהיא היתה עצבנית ומתוסכלת ותלשה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ככל ששעות האור מתקצרות הסיכוי להטלה קטן אם כי זה לא הפרמטר היחיד שמשפיע.
אפשר בהחלט להשאיר לתוכי את הביצים שתדגור עד שימאס לה אם את חוששה משינוי במצבי הרוח לאחר לקיחת הביצים, לרוב
לאחר מספר שעות הם כבר לא חושבים על כך שהביצים נלקחו .
סמל אישי של משתמש
moreno
ביצה
ביצה

שליחה על ידי moreno »

אם אני אביא לה עוד קוקוטיל היא תסכים להזדוג איתו - או שבגלל שהיא מוחתמת היא לא מתיחסת לתוכים בתור בני זוג?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן, בסופו של דבר, אבל זה לא מידי, זה לא שהיא עומדת להטיל והופ יגיע זכר והיא תהיה מוכנה לתזדווג על אף שהיו מקרים .
בכל מקרה זה תלוי גם בזכר שתביאו אם תביאו .
תוכי מוחתם רואה במגדל לעיתים קרובות את בן זוגו אך כשמצרפים לו בן/בת זוג החיבור עושה את שלו. עדיין יתכן
שתוכים מסויימים ישארו מאוד חברותיים למגדל ויתנו בו אמון רב , אחרים יהיו פחות נחמדים במיוחד בזמן הריבוי וההטלה וירגישו מאויימים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”