ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטיילית חדשה - קאי
מנהל: מפקחים
Re: קוקטיילית חדשה - קאי
לא מסוכן , תן לה להסתדר, ההתרגשות מובנת אבל גם התוכי מתרגש מהמעבר, הוא פוגש אנשים חדשים , פרצופים לא מוכרים, קולות ריחות סביבה חדשה, תן לתוכי להתאקלם, תשגיח ממרחק , אל תנעץ עיניים וכך היא תרגש יותר חופייה, לוקח זמן לתוכי חדש להשתחרר ולהבין מה קורה , יתכן אפילו שבלילה רק היא תרגיש ביטחון לאכול ולשתות, לכן ההמלצה היא להניח לנפשה ולהשגיח מרחוק.
בהצלחה.
בהצלחה.
ממש תודה.
כבר שבת ולכן אני מתנתק.
אחזור לעדכן במוצאי שבת
שבת שלום ושוב תודה לכולכם על העזרה.
כבר שבת ולכן אני מתנתק.
אחזור לעדכן במוצאי שבת
שבת שלום ושוב תודה לכולכם על העזרה.
שבת שלום ומבורך .
יואוו איזה בובה
שבת עברה וכל האורחים שבאו לצפות בדיירת החדשה כבר הלכו.......
היא אוכלת ושותה ממש יפה רק לא רוצה לצאת מהכלוב בעצמה ,רק אם ממש לוקחים אותה,השאלה היא אם לקחת אותה נגד רצונה או פשוט לשבת מולה ולדבר עד שתצא? אני מנסה להושיט לה יד והיא מנסה לנשוך,זה טבעי כי היא חדשה וקטנה?לא להתייאש?עניין הגירודים שלה הוא טביע?היא תמיד "חופרת בנוצות?,זה בסדר?,לא תמיד כמובן אבל עוסקת הרבה בנוצות שלה?
יש לתוכי כינים?
היא אוכלת ושותה ממש יפה רק לא רוצה לצאת מהכלוב בעצמה ,רק אם ממש לוקחים אותה,השאלה היא אם לקחת אותה נגד רצונה או פשוט לשבת מולה ולדבר עד שתצא? אני מנסה להושיט לה יד והיא מנסה לנשוך,זה טבעי כי היא חדשה וקטנה?לא להתייאש?עניין הגירודים שלה הוא טביע?היא תמיד "חופרת בנוצות?,זה בסדר?,לא תמיד כמובן אבל עוסקת הרבה בנוצות שלה?
יש לתוכי כינים?
לתוכי יתכנו טפילים במיוחד אם התוכי לא הגיע ממקום נקי ומסודר ובא במגע עם תוכים נוספים שאינם מטופלים.
תוכי בבית שאינו נגוע בטפילים ישאר כך אלא אם יודבק, הסיכוי שהתוכי שלך נגוע בטפילים קלוש אבל מאחר ואיני יודע כיצד הוא חי ואיפה
איני יכול לומר בוודאות.
תוכל לנסות ולראות טפילים אם תעביר את היד על הנוצות כנגד כיוון הצמיחה , אם אינך רואה מאום כנראה שלא מדובר בטפילים.
התוכים בשבי יעבירו חלק ניכר מהיום בניקוי סידור וטיפוח הנוצות , לעיתים הפעולה נראית אובססיבית וגורמת לחשש שמה ישנם
טפילים אך ברוב המקרים מתברר שאין.
בכל מקרה הטיפול פשוט מאוד, מגיעים לוטרינר שמטפטף מספר טיפות על החזה ומספר טיפות בפה ולרוב זה מסתיים בזה.
תוכי בבית שאינו נגוע בטפילים ישאר כך אלא אם יודבק, הסיכוי שהתוכי שלך נגוע בטפילים קלוש אבל מאחר ואיני יודע כיצד הוא חי ואיפה
איני יכול לומר בוודאות.
תוכל לנסות ולראות טפילים אם תעביר את היד על הנוצות כנגד כיוון הצמיחה , אם אינך רואה מאום כנראה שלא מדובר בטפילים.
התוכים בשבי יעבירו חלק ניכר מהיום בניקוי סידור וטיפוח הנוצות , לעיתים הפעולה נראית אובססיבית וגורמת לחשש שמה ישנם
טפילים אך ברוב המקרים מתברר שאין.
בכל מקרה הטיפול פשוט מאוד, מגיעים לוטרינר שמטפטף מספר טיפות על החזה ומספר טיפות בפה ולרוב זה מסתיים בזה.
תודה אלי.
לגבי הוצאה מהכלוב,לא לקחת אותה?לחכות שתבוא?כי היא לא רוצה ונושכת,אני קצת פוחד אז אבא שלי הוציא אותה מהכלוב ואני איתה בחדר עכשיו,היא מטפסת לי על הראש ואני לא יודע איך להוריד אותה משם,
אפשר ללמד את הפקודות רדי ועלי באותו זמן? כי היא עולה אבל מיד מטפסת ולא נשארת לי על היד.
איזה צו'פר לתת לה?קראתי שנטלי אמרה לא שקדים,תירס אפשר-גרגיר? לבשל?
לגבי הוצאה מהכלוב,לא לקחת אותה?לחכות שתבוא?כי היא לא רוצה ונושכת,אני קצת פוחד אז אבא שלי הוציא אותה מהכלוב ואני איתה בחדר עכשיו,היא מטפסת לי על הראש ואני לא יודע איך להוריד אותה משם,
אפשר ללמד את הפקודות רדי ועלי באותו זמן? כי היא עולה אבל מיד מטפסת ולא נשארת לי על היד.
איזה צו'פר לתת לה?קראתי שנטלי אמרה לא שקדים,תירס אפשר-גרגיר? לבשל?
אני בעד כן לשחק עימה ולהחזיק אותה, לתת לה להיות בקירבתכם, אם יש בעייה להוציאה ואתה חושש תן לאבא להוציאה בפעמים הראשונות ושיעביר אותה אליך.
נסה למנוע ממנה מלטפס לכתף לראש וכו', כשהתוכי במקומות אלא אתה מאבד שליטה , אתה לא יכול לראות אותו וקשה להורידו כי הוא מתחמק.
השאר אותה על היד וחסום לה את הדרך עם היד השניה.
אם הפקודה עלי ורדי מבצעים על גבי מעמד או משענת כסא מעץ כשלתוכי ישנה אחיזה טובה, אפשר להשתמש במשהו דומה העיקרון הוא שלתוכי לא יהיה לאן ללכת ממש כמו על מעמד, את האילוף עושים במקום שקט רק אתה והתוכי.
בלינק הבא יש הרבה מאוד חומר בנושא , כדאי לקרוא ולהבין כיצד להתייחס לתוכי על מנת שלא לעשות טעויות במיוחד בימים הראשונים.
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
נסה למנוע ממנה מלטפס לכתף לראש וכו', כשהתוכי במקומות אלא אתה מאבד שליטה , אתה לא יכול לראות אותו וקשה להורידו כי הוא מתחמק.
השאר אותה על היד וחסום לה את הדרך עם היד השניה.
אם הפקודה עלי ורדי מבצעים על גבי מעמד או משענת כסא מעץ כשלתוכי ישנה אחיזה טובה, אפשר להשתמש במשהו דומה העיקרון הוא שלתוכי לא יהיה לאן ללכת ממש כמו על מעמד, את האילוף עושים במקום שקט רק אתה והתוכי.
בלינק הבא יש הרבה מאוד חומר בנושא , כדאי לקרוא ולהבין כיצד להתייחס לתוכי על מנת שלא לעשות טעויות במיוחד בימים הראשונים.
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם

תתחדשו!