ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ניקיון ותחזוקה של תא ההטלה... אודה לתשובה.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
geulamag
ביצה
ביצה

ניקיון ותחזוקה של תא ההטלה... אודה לתשובה.

שליחה על ידי geulamag »

שבת שלום לכם יקירים,
רציתי לדעת האם יש דרך נכונה לתחזק או לנקות תא הטלה. והאם טיפול לקוי עשוי לגרום לאיזושהי מחלה או הידבקות של הציפורים ששוכנות בו?
תודה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: ניקיון ותחזוקה של תא ההטלה... אודה לתשובה.

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב שאלה טובה.

ישנם הנוהגים לאחר כל עונה להוריד את התאים לרוקן את התכולה ולשטוף, לאחר ייבוש מחזירים או מאכסנים לתחילת העונה הבאה.
זה טוב ושומר על הגיינה.
באופו אישי אני ממליץ לעשות זאת לאחר כל סבב במיוחד אם בסבב היו ביצים שנאכלו או נשברו.
הצטברות של חיידקים בתא ההטלה בהחלט יכולים לגרום למות הגוזלים בביצה. לכן שמירה על ההיגיינה בתא חשובה מאוד.

אפשר להוריד את התא לרוקן את התכולה לשטוף היטב (אפשר לדלל מים באקונומיקה 1/4 כוס לכל 5 ליטר) ולאחר מכן לשטוף היטב.
לאחר ייבוש למלא בנסורת חדשה .

בהצלחה.
geulamag
ביצה
ביצה

שליחה על ידי geulamag »

האם ציפורים בוגרים עשויים להיפגע או אפילו למות מחיידקים שמקורם בתאי הטלה?
היו כ4 הטלות שלו צלחו.
אודה לתשובה.
מתו לנו 2 ציפורים בהפרש של כמה ימים - אותו הזוג ששכן ברוב הזמן בתא ההטלה והנקבה עשתה כ4 סבבים של הטלות לא מוצלחות בהפרשי זמן מאוד קצרים.
האם החיידקים ( אם היו) בתא עשויים להיות הגורם למותם?
דין-ש
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי דין-ש »

ישנם חרקים קטנים [שחכתי את שמם כרגע] שמצטברים בפינות התא לפעמים.
ובלילות הם מוצצמים את הדם של הגוזלים עד למוות. במקרים כאלה כמו שאלי אמר להוסיף רבע כוסף של אקונומיקה ב5 ליטר מים ולנקות הייטב. או בכלל להחליף תא.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

באילו ציפורים מדובר?
קשה לדעת, אין תשובה חד משמעית לכך, על מנת לדעת בוודאות במה מדובר צריך לשלוח את הגופה של התוכי לבדיקה.

אין ספק שמדובר במחלה אם שני התוכים מתו בהפרשים כל כך קצרים . באם יש תוכים או ציפורים נוספים כדאי להעבירם לכלוב זמני
ולנקות ולחטא את הכלוב כולל כלי האוכל. לאחר מכן להחזירם לכלוב מחדש.

אגב,לרוב ציפורים חולות יחפשו מקום חשוך ומוסתר לסיים את חייהן ולרוב זה קורה בבית ההטלה. האם ראיתם סימנים מקדימים למחלה? חולשה,סימור נוצות, נוזל מהאף ומהעיניים , עמידה בתחתית הכלוב על רגל אחת וישנוניות יתר?
geulamag
ביצה
ביצה

שליחה על ידי geulamag »

מדובר בפרסונטות. זה זוג שעשה כמה סבבים לא מוצלחים של ביצים.
הזכר מת באופן מפתיע ולא ברור שבחציו היה בתוך התא אבל ראשו בצבץ החוצה וכעבור שבוע הנקבה מתה- היא פשוט הייתה בתחתית הכלוב. לשניהם היה מעין גוון חום ע"ג העור סביב העיניים ( הוא אמור להיות לבן)
ולנקבה היו מעין קרחות קטנות בקירבת העיניים בתקופה האחרונה...
לגבי התקרחויות נקודתיות לא ייחסנו חשיבות רבה, מאחר והיו לה כמה סבבים צפופים של הטלות ובמהלכן היא השירה נוצות במהלך הדגירה...
את הכלוב וכלי האוכל והמיים אנחנו מנקים מידי שבוע...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמובן שמדובר במוות כתוצאה ממחלה , ראיתי שגם פניתם בעניין לד"ר גדי שרביט
גוון קצת שונה בעין- אשמח לעזרה
בכל מקרה מאוחר מידי ואפשר רק לשער השערות , כרגע יש לחטא את הכלובים כלי האוכל וכו' , אפשר לבצע את החיטוי ע"י
אקונומיקה מהולה במים 1/2 כוס אקונומיקה ל-5 ליטר מים. לאחר מכן לשטוף היטב ולייבש.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”