בוקר טוב,
דבר ראשון - תעשו חיפוש "פסיטסין" בגוגל, ותעשו חיפוש "ליפוכרום" שימו לב כמה תוצאות יש לכל אחד.
אני לא יודעת למה באתר מסוים קוראים לזה פסיטסין, אבל ל
פיגמנטים (זה פיגמנט, לא גן) קוראים ליפוכרום
וגם במאמרים באנגלית קוראים לו כך. חבל שמפיצים מידע מוטעה.
5253 כתב:לוטינו וכחול הם מוטציות נכון?
אם משלבים בינהם לא יוצאת מוטציה?
נכון, הן מוטציות. אם משלבים יוצא
שילוב של המוטציות, שמישהו נתן להן שם

תסתכל על קוקטייל פייד-וייטפייס-פנינה, ניתן לו שם, נקרא לו "שיש". זה השם של ה"מוטציה"(שלוש המוטציות) שקיבלנו.
עכשיו תגיד שהצאצאים יהיו נשאי "שיש". זה נכון? לא.. וזה בדיוק ההיגיון כשאתם מדברים על אלבינו.
הרי הצאצאים לא יצאו בדיוק כמו ההורים, אלא אם ההורים שניהם נושאים את המוטציות, נכון?
והצאצאים לא יוציאו "שיש" אלא אם בני זוגם ישאו את המוטציות הדרושות...
כי זה לא מוטציה אחת, כמו שהשם מרמז, זה שילוב של כמה מוטציות, ולכל מוטציה יש גן
וכל גן עובר בנפרד לכל צאצא בהתאם למין הצאצאים.
מהבחינה הזו, הגנטית, אין אלבינו. כמו שאין שיש.
אי אפשר לדעת אם יהיה או לא יהיה גן שישפיע על כל הפיגמנטים בתוכי, יכול להיות שיהיה כזה יום אחד
ואז תוכלו לומר לבקן אמיתי. כי יהיה גן, כנראה סקס-לינקד, שישפיע על כל הפיגמנטים.
שוב, מבחינה ויזואלית אולי זה נראה כמו אלבינו, אבל מבחינה גנטית זה לא אלבינו וזה מה שקובע.
האלבינו זה לוטינו-וייטפייס, בתוכים אחרים זה צהוב-כחול.
זה לא מוטציה בפני עצמה. אין גן אחד שאחראי על המופע הזה שאנחנו רואים, זה כמה גנים שמופיעים יחד.
כשאתם מתייחסים לזה כמוטציה אחת, זה מטעה. זה לא שווה ערך לאלבינו אמיתי.
7213 כתב:אז כאשר שתי המוטציות האלה יהיו על התוכי אנו נקבל תוכי שהוא לבקן.
נקבל תוכי עם פנוטיפ של לבקן, הגנוטיפ הוא לא של תוכי לבקן. שים לב לדוגמה שהבאתי, זה בדיוק אותו דבר.
יש הבדל בין מופע לבין גנים.
אגב, ראית שיש עופות לבקנים בעולם? אני מתכוונת באופן טבעי, כתוצאה מפגם גנטי. יש לבקנים בודדים מאוד, נכון?
הפגם הספציפי שיש להם משפיע
על כל הפיגמנטים בגוף, אחרת הציפור והמקור והרגליים לא היו לבנים כולם.
והמטען הגנטי שהם מעבירים לצאצאים מכיל את הפגם הזה ולכן גם הם יהיו לבקנים או נשאים.
(אם אני לא טועה היו גם שניסו להרבות לבקן אמיתי וזה כשל בגלל בעיה רפואית כלשהי...)
אי אפשר לומר שהשילוב של 2 מוטציות שנותן פנוטיפ אחד, וגנוטיפ של שניים, הוא לבקנות/מוטציה לבנה.
לו הייתה מוטציה אלבינו אמיתית, היא הייתה בגן אחד שמשפיע על 2 קבוצות הפיגמנטים של התוכי.
בקיצור, כמו שאמרתי כבר, זה לא שונה מכל שילוב בין 2 או 3 או יותר מוטציות, לתת להם שם אחד ולקרוא לזה מוטציה בפני עצמה
שעוברת לצאצאים בשלמותה, זו טעות, וזו הטעייה.