ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תמיד שאמא שלי שוטפת את הבית התוכי שורק

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

תמיד שאמא שלי שוטפת את הבית התוכי שורק

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם תמונה

צ'יף(תוכי קוקטייל בן 7 חודשים וקצת) תמיד שורק שאמא שלי שוטפת את הבית תמונה וזה לא פעם אחת או שתיים, שמנו לב בעיקביות שתמיד שהיא שוטפת את הבית הוא הולך לקצה של הכלוב ומתחיל לשרוק בלי הפסקה(עם כנפיים בצורת לב).
זה לא משהו חדש פשוט חשבתי לשאול למה הוא עושה את זה.

השריקות הם פחות או יותר כמו פה:

שריקות של תוכי קוקטייל.

חשבנו אולי זה כי הוא רוצה תשומת לב, שהיא תרים אותו על היד או משהו כזה אבל שהיא מושיטה לו אצבע הוא 'רץ' אחורה עם הכנפיים בצורת לב, לא נושך או משהו כזה אלא "מפנה לה את הגב" ושהיא מתרחקת(ממש כמה סנטימטרים) הוא שוב מתקרב לקצה של הכלוב ושורק בלי הפסקה.

למה הוא עושה את זה תמונה
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תמיד שאמא שלי שוטפת את הבית התוכי שורק

שליחה על ידי שירלי87 »

קוקטיילים זכרים שורקים בדרך כלל כדי "לתת הופעה" (למשוך נקבות), לחזר (כשכבר יש נקבה), לסמן טריטוריה
וסתם בשביל הכיף (לפתח את הקול)

יכול להיות שהיא מוצאת חן בעיניו (תוכים יכולים "להתאהב" באנשים, בחיות אחרות, בחפצים)
ואולי הוא לא רגיל למגע ממנה ובגלל זה מתרחק כשהיא מתקרב

או שהמגב מוצא חן בעיניו, או שהפעולה עצמה (אם זה קורה רק כשהיא שוטפת)

בכל מקרה אם הוא שר זה אומר שהוא נינוח, אז לא משנה מה הסיבה, היא טובה:)
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה שירלי תמונה

ותמיד שהוא שר הוא נינוח? כי לדוגמא בסרטון שהעלתי(הוא מופיע בנושא שהראתי למעלה) התוכי התחיל לעשות את זה לאחר שהזזתי את השמיכה, הוא קצת נבהל וניסה לנשוך את השמיכה, נשף עלייה(נהם/נשף..) ואז התחיל עם זה.

מה זה אומר?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תוכי שורק ככה כשהוא נינוח/מרוצה מעצמו/במצב התרגשות חיובית.
אם הוא פוחד או בסטרס הוא ישרוק שריקות קריאה/אזהרה ולא שריקות חיזור

יכול להיות שאין קשר בין השניים, כלומר גם אם לא היית מזיז את השמיכה הוא היה מתחיל לשרוק לך

אם הייתה פעולה כלשהי שאיימה עליו (כמו השמיכה שזזה) והוא נהם, ו"התגבר" על האיום זה גם יכול לעורר אצלו רצון לשרוק
כי זו פשוט התנהגות זכרית טבעית אצל הקוקטיילים, כמו שהם דופקים עם המקור על הרצפה או על הכלוב,
ככה הם מנסים להרשים/מסמנים שליטה על הטריטוריה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי, תודה רבה תמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”