ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תערובת השריה להנבטה.
מנהל: מפקחים
Re: תערובת השריה להנבטה.
צבי אתה שוב מבקש חוקים ומתכונים מדוייקים.צר לי לאכזב אותך.בכל המאמרים שקראתי לפני כן, וגם אחרי בקשתך לא מצאתי שום איזכור על כמויות או יחסים בין המרכיבים.דרך אגב השרייה והנבטה זה שני דברים שונים. נכון ששני התהליכים דומים, אבל התוצאות אחרות.
השרייה זה כאשר משרים תערובת זרעים במים לפחות ל-12 שעות, לאחר מכן שוטפים ונותנים לתוכים.
הנבטה כאשר אחרי ההשרייה שמים את התערובת הרטובה בכלי, לעוד 24-48 שעות, עד שרואים את הנבטים מציצים מהגרעינים, ואז נותנים לתוכים.
מציעים להפריד את הזרעים לפי הגודל, לעשות קבוצה של זרעים קטנים, ובנפרד זרעים גדולים. הסיבה לכך שמצאו שהזרעים הקטנים נובטים יותר מהר מהגדולים.
אני אישית קונה מיני מזון (גרעינים) כמו חומוס, שעועית לבנה, אפונה, עדשים, בורגול, חיטה, שומשום, דוחן, חמניות, תירס ועושה מהם השרייה. התוכים מאוד אוהבים.
באחד המאמרים של מגדלת ידועה, היא אמרה שמילת המפתח היא גיוון.כל פעם מוסיפים או מורידים משהו מהתערובת, כך שלא יהיה לתוכים משעמם לאכול אותה.
השאלה שלך מזכירה לי את התקופה שהסבתות היו מוסרות מתכון של עוגה: הסיפור התחיל במילים " man nehme " שפירושו מי שלא מבין "נא לקחת" 8 ביצים , 250 ג"ר חמאה.....
השרייה זה כאשר משרים תערובת זרעים במים לפחות ל-12 שעות, לאחר מכן שוטפים ונותנים לתוכים.
הנבטה כאשר אחרי ההשרייה שמים את התערובת הרטובה בכלי, לעוד 24-48 שעות, עד שרואים את הנבטים מציצים מהגרעינים, ואז נותנים לתוכים.
מציעים להפריד את הזרעים לפי הגודל, לעשות קבוצה של זרעים קטנים, ובנפרד זרעים גדולים. הסיבה לכך שמצאו שהזרעים הקטנים נובטים יותר מהר מהגדולים.
אני אישית קונה מיני מזון (גרעינים) כמו חומוס, שעועית לבנה, אפונה, עדשים, בורגול, חיטה, שומשום, דוחן, חמניות, תירס ועושה מהם השרייה. התוכים מאוד אוהבים.
באחד המאמרים של מגדלת ידועה, היא אמרה שמילת המפתח היא גיוון.כל פעם מוסיפים או מורידים משהו מהתערובת, כך שלא יהיה לתוכים משעמם לאכול אותה.
השאלה שלך מזכירה לי את התקופה שהסבתות היו מוסרות מתכון של עוגה: הסיפור התחיל במילים " man nehme " שפירושו מי שלא מבין "נא לקחת" 8 ביצים , 250 ג"ר חמאה.....
ההנבטה כבר יום שני נמצאת בתוך כוס מים והתערובת עצמה נמצאת בתוך מגבת..??
לא הבנתי!
ההנבטה אחרי 12 שעות לא צריך להיות בתוך מים, אלה מפוזר על תחתית של קופסא!כמו שצבי אמר יכולות להיות כמה סיבות שאין הנבטה, אבל אם התערובת בתוך המים זה לא יהיה טוב.
דבר שני איזה תערובת יש במגבת???
לא רצוי לשטוף יותר מדי, כי זה מוציא את המינרלים המועילים מהזרעים שמשתחררים עקב ההשרייה, כמו ברזל, אשלגן, פוספור וסידן
לא הבנתי!
ההנבטה אחרי 12 שעות לא צריך להיות בתוך מים, אלה מפוזר על תחתית של קופסא!כמו שצבי אמר יכולות להיות כמה סיבות שאין הנבטה, אבל אם התערובת בתוך המים זה לא יהיה טוב.
דבר שני איזה תערובת יש במגבת???
לא רצוי לשטוף יותר מדי, כי זה מוציא את המינרלים המועילים מהזרעים שמשתחררים עקב ההשרייה, כמו ברזל, אשלגן, פוספור וסידן
שלום לכם.
אני חדשה כאן באתר, והיום למדתי את המושג החדש - הנבטה.....מבסגרת שאלה לגבי תזונת התוכי שלי (אקלקטוס בן 11 חודשים).
הנוצות שלו לא בעצם לא מתחדשות, וחתוכות בקצה, ונשאלתי אם אני נותנת תוספת תערובת השרייה.
טוב, אז בשירשור הזה למדתי מה זה אומר בעצם-תערובת השרייה, ועכשיו שאלתי היא:
איך נותנים לו את התערובת?
בכלי נפרד מהאוכל שאוכל?
מערבבים לו הכל ביחד? [אצלי הוא מקבל תערובת זרעים של ויטא-קראפט, כופתיות הכניסו אותו לתת תזונה]
כמה פעמים בשבוע נותנים את התערובת?
ואם שכחתי פרט כל שהוא, אשמח אם תתייחסו אליו גם.
תודה
פיני.
אני חדשה כאן באתר, והיום למדתי את המושג החדש - הנבטה.....מבסגרת שאלה לגבי תזונת התוכי שלי (אקלקטוס בן 11 חודשים).
הנוצות שלו לא בעצם לא מתחדשות, וחתוכות בקצה, ונשאלתי אם אני נותנת תוספת תערובת השרייה.
טוב, אז בשירשור הזה למדתי מה זה אומר בעצם-תערובת השרייה, ועכשיו שאלתי היא:
איך נותנים לו את התערובת?
בכלי נפרד מהאוכל שאוכל?
מערבבים לו הכל ביחד? [אצלי הוא מקבל תערובת זרעים של ויטא-קראפט, כופתיות הכניסו אותו לתת תזונה]
כמה פעמים בשבוע נותנים את התערובת?
ואם שכחתי פרט כל שהוא, אשמח אם תתייחסו אליו גם.
תודה
פיני.
Re: תערובת השריה להנבטה.
שלום לך פיני וברוכה הבאה
תערובת הנבטה או השרייה שמים בכלי נפרד,התערובות נוטות להחמיץ במיוחד בקיץ ולכן
לאחר מספר שעות יש להוציאם,שמים את ההנבטה וההשרייה בכלי נפרד על מנת ששאר המזון
לא ירטב/יתלכלך,לדעתי פעמיים בשבוע מספיקים בהחלט,
את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא:
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=22&t=280
בהצלחה.
תערובת הנבטה או השרייה שמים בכלי נפרד,התערובות נוטות להחמיץ במיוחד בקיץ ולכן
לאחר מספר שעות יש להוציאם,שמים את ההנבטה וההשרייה בכלי נפרד על מנת ששאר המזון
לא ירטב/יתלכלך,לדעתי פעמיים בשבוע מספיקים בהחלט,
את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא:
http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=22&t=280
בהצלחה.