ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

צליעה-ציפור אהבה......

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אדי
ביצה
ביצה

צליעה-ציפור אהבה......

שליחה על ידי אדי »

התוכי שלי (ציפור אהבה) בערך בן חודש ומשהו... הוצאתי אותו מתא ההטלה לפני כשבוע... הוא דיי מנוצה התחיל ללכת יפה מאוד אפילו לרוץ כזה... ולפני 3 ימים בערך התחיל לצייץ.. הוא אף גילה סימני חיבה כלפינו.. היה נמצא בסביבתנו ופעם אחת אף טיפס עלי..הוא אוהב להיות בקרבתינו..
אתמול בערב פתאום הוא נשען על צידו..בעיה כלשהי ברגל ככל הנראה..הוא צולע ונראה שרגל אחת לא מתפקדת.. (כמה דקות קודם לכן הוא עדיין רץ)
הוא אוכל כרגיל אך ישן היום הרבה ולא צייץ הרבה..
יש לציין כי בוודאות התוכי לא נפל ולא נחבל.. הוא היה בפיקוח תמידי!
הייתי אצל וטרינר שאינו מומחה בציפורים ולפי חוות דעתו זה לא שבר..

השאלה שלי היא כזו..

1. ממה יכולה לנבוע הבעיה הנ"ל?
2.כמה יכול לעלות טיפול אצל וטרינר? והאם הטיפול מצריך אנטיביוטיקה?
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: צליעה-ציפור אהבה......

שליחה על ידי dr.sharvit »

אדי שלום,

השאלות שלך הנן קשות מכיוון שללא בדיקה מקיפה קשה לדעת בוודאות מה יש לו.
הסיבות העיקריות לבעיה אקוטית כזו ברגל הנם : בראש וראשונה מכה/טראומה-יתכן שהרגל שלו נתפסה בכלוב והוא משך אותה חזק, כתוצאה מכך אם אין שבר יכולה להיות פגיעה במפרק כולל דלקת או קרע של העצבים המעצבבים את הרגל-צריך לבדוק את מצב הרפלקסים ותגובה לכאב עמוק, דלק על בסיס זיהומי יכולה לגרום לכך ודלקת סטרילית של הגידים/מפרק.
אצל הווטרינר -אם לא אובחן שבר אזי מה כן אובחן ? האם המפרקים נפוחים וחמים למגע ? האם הרגל השניה גם נפוחה ? האם ישנה דריכה חלקית אפילו על הרגל ?האם ישנם בעיות נוספות כגון חוסר תאבון,שלשולים,הקאות, הפרשות מהעיניים והאף ? האם נבדקו הרפלקסים של הרגליים ובוצעה בדיקה עצבית של הרגל וכו' - כל אלה הנם רק חלק מהבדיקות שיש לבצע על מנת להגיע למסקנה מה הגורם והטיפול לכך.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”