ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קנרית חולה

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
dorjanah
ביצה
ביצה

קנרית חולה

שליחה על ידי dorjanah »

הקנרית יושבת בתחתית הכלוב עומדת על רגל אחת והאף שלה כאילו מתקלף ומעל האף אין נוצות
מה זה יכול להיות?
ניראה לי שיש לה ממחלת כבד כי הצואה שלה שחורה לבנה וצבא השתן צהוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קנרית חולה

שליחה על ידי eli_lea »

אני עונה במקום ד"ר גדי שרביט מאחר ולדעתי אין הרבה סיכוי על פי התיאור שהיא תשרוד אם לא תקבל טיפול מידי.
*דיאגנוזות לגבי בעיות כבד ספירת כדוריות אדומות ובדיקות לחיידקים לא נעשות בהתכתבות ,ישנם מקרים שמראש
הפנייה לוטרינר הכרחית והטיפול אמור להיות מידי.

בהצלחה ידידי.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: קנרית חולה

שליחה על ידי dr.sharvit »

לאדון שלום-אשמח לדעת מה שמך

לא ניתן להגיד מה יש לקנרית שלך על ידי התכתבות במחשב וזאת מהסיבה הפשוטה- ישנן בעיות/סימנים קליניים בתוכים שאתה לא שם לב אליהן מכיוון שאתה לא מחפש אותם ו/או אין לך את הציוד המתאים לבדוק אותם , סימנים אלה כשבאים ביחד ולא בנפרד נותנים לנו תמונה טובה יותר על מצבו של התוכי ,הבעיה שהוא סובל ממנה-חומרתה ודרכי הטיפול הטובות ביותר.
בעיית כבד נבדקת אך ורק על ידי מישוש הבטן(להגדלת כבד) ולקיחת תמונת דם - פנל כבד ולא על סמך צבע הצואה שיכול להשתנות בהתאם לסוג התוכי, תזונתו, ומצבו הגופני.
בנוגע למקור- שוב הדבר מחייב בדיקה מקיפה .

קח אותו בדחיפות לווטרינר של ציפורים שיבדוק את התוכי שלך ויראה האם הבעיה חמורה ודורשת המשך בדיקות נוספות.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”