יש לי שני תוכונים ואתמול הלכתי איתם לוטרינרוהוא גילה שם סובלים מאף סתום ואחד מהם שלמעשה היה מאוד נפוח וישן רוב הזמן הסתבר שהוא מאוד רזה והטרינר הזריק לו אנטיביוטיקה ונתן לי לשים להם בבית אנטיביוטיקה במים וגם כופתיות ולעקוב אחרי הצאה שלו מאחר ווכי אחד נחשב לבריא והא אוכל כל הזמן הוטרינר הפריד את שנים בכלובים נפרדים כדי שגם התוכון החולה יאכל מאחר והתוכון הבריא לא היה נותן לו לאכול
אבל עדיין התוכון החולה אוכל רק את הכופתיות ולא שום דבר אחר לא תפוחים חסה או ביצה ועדיין מדי פעם חוזר לישון על הריצפה רציתי לדעת מה עליי לעשות ואם לחזור לרופא שוב כי הצואה שלו היא חצי לבנה חצי שחומה והשניזה יותר ירוק עם שלולים אשמח לעזרה ולעצה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים חולים
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: תוכונים חולים
שלומית שלום
האם התוכים שלך נבדקו לכלמידיה ? אם לא ,זה הדבר הראשון שהייתי עושה.
טיפול אנטיביוטי במים לא הייתי ממליץ אלא אם התוכים שלך חיים בוואלייר באופן חופשי וזאת מכיוון שתוכים שותים מעט מים ומהסיבה הפשוטה שכך אין לנו ביקורת על כמות האנטיביוטיקה שכל תוכי בלע.
לאף סתום הטיפול הראשוני הינו שטיפת הסינוסים בתמיסת סאליין עם אנטיביוטיקה על מנת להחדיר אנטיביוטיקה לסינוסים ועל מנת לשטוף את ה"פקק" שיוצרים ההפרשות מהנחיריים-האם עשיתם את זה ?
כמובן אם התוכים ממשיכים לשלשל הייתי ממליץ לקחת אותם בדחיפות לווטרינר לבקורת חוזרת-יש לזכור -לא כל ווטרינר של חיות מחמד מבין ויודע איך מטפלים בתוכים לכן אניממליץ לטפל אצל ווטרינר של ציפורים.
בהצלחה,
האם התוכים שלך נבדקו לכלמידיה ? אם לא ,זה הדבר הראשון שהייתי עושה.
טיפול אנטיביוטי במים לא הייתי ממליץ אלא אם התוכים שלך חיים בוואלייר באופן חופשי וזאת מכיוון שתוכים שותים מעט מים ומהסיבה הפשוטה שכך אין לנו ביקורת על כמות האנטיביוטיקה שכל תוכי בלע.
לאף סתום הטיפול הראשוני הינו שטיפת הסינוסים בתמיסת סאליין עם אנטיביוטיקה על מנת להחדיר אנטיביוטיקה לסינוסים ועל מנת לשטוף את ה"פקק" שיוצרים ההפרשות מהנחיריים-האם עשיתם את זה ?
כמובן אם התוכים ממשיכים לשלשל הייתי ממליץ לקחת אותם בדחיפות לווטרינר לבקורת חוזרת-יש לזכור -לא כל ווטרינר של חיות מחמד מבין ויודע איך מטפלים בתוכים לכן אניממליץ לטפל אצל ווטרינר של ציפורים.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.