שלום שמתי לב היום ששלי לא מרגישה טוב,ראיתי אותה טיפה רועדת בצד השמאלי של הנוצות
http://www.siz.co.il/my/ymngzgkfxmmz.jpg
בתמונה אפשר לראות את הנוצה החיצונית חצי תלושה ולא כל הנוצה נתלשה ויש כתמים קטנים של דם.
http://www.siz.co.il/my/yownyflct5w5.jpg
בתמונה הזאת אפשר לראות את זה יותר ברור ,אני לא יודע מה אני צריך לעשות בשביל לעזור לה,יש דרך לעזור לה או שאני צריך לקחת אותה לוטרינר?
אני גר בנתניה ואני לא מכיר וטרינרים לתוכים ואי צריך מקום כמה שיותר קרוב.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי קוקטיל עם נוצה בדם
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: תוכי קוקטיל עם נוצה בדם
תמונות מאוד לא ברורות
1. בנוגע לרעידות התוכי- לא ניתן לדעת את הסיבה לכך רק על פי תמונה - יש לקחת בדיקה מקיפה ולראות האם מדובר בבעיה רפואית או בבעיה התנהגותית, מצב של תת חום(היפוטרמיה), בעיה עצבית, רמת סוכר נמוכה (היפוגליקמיה) וכו'.
2. טפטוף דם- כנראה שמדובר בנוצת דם צעירה שנשברה או שהתוכי שבר אותה עם המקור- נוצות דם מכילות נמי דם רבים ופגיעה בהם גורמת לדימום מסיבי, יש לזכור שתוכים קטנים כקוקטיילים ,מספיק איבוד דם אקטיבי בפרק זמן קצר שיגרום למצב של שוק ולסכנת חיים.
במקרה של דימום יש לעצרו בכל מחיר קרי להניח על מקור הדימום אבקת קורנפלור או אבקת סילבר ניטרט עוצרת דימומים,במקרה והדימום לא מפסיק ,לצרוב את המקום עם סיגריה בוערת ואם עדיין הדימום לא עוצר ,לקחת אותו במהירות לווטרינר של תוכים לשם עצירת הדימום עם מכשיר מיוחד הנקרא אלקטרוקאוטר.
1. בנוגע לרעידות התוכי- לא ניתן לדעת את הסיבה לכך רק על פי תמונה - יש לקחת בדיקה מקיפה ולראות האם מדובר בבעיה רפואית או בבעיה התנהגותית, מצב של תת חום(היפוטרמיה), בעיה עצבית, רמת סוכר נמוכה (היפוגליקמיה) וכו'.
2. טפטוף דם- כנראה שמדובר בנוצת דם צעירה שנשברה או שהתוכי שבר אותה עם המקור- נוצות דם מכילות נמי דם רבים ופגיעה בהם גורמת לדימום מסיבי, יש לזכור שתוכים קטנים כקוקטיילים ,מספיק איבוד דם אקטיבי בפרק זמן קצר שיגרום למצב של שוק ולסכנת חיים.
במקרה של דימום יש לעצרו בכל מחיר קרי להניח על מקור הדימום אבקת קורנפלור או אבקת סילבר ניטרט עוצרת דימומים,במקרה והדימום לא מפסיק ,לצרוב את המקום עם סיגריה בוערת ואם עדיין הדימום לא עוצר ,לקחת אותו במהירות לווטרינר של תוכים לשם עצירת הדימום עם מכשיר מיוחד הנקרא אלקטרוקאוטר.
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.