שלום,
יש לי תוכי מסוג קוניור פטגוניה. לפני כמה זמן הוא התחיל לתלוש נוצות רק מתחת לכנפיים, גירד הרבה ואפילו פצע את עצמו וגרם לדימום, הוא ממש חפר בבשר (אבל רק בצד אחד). לפני כמה שבועות לקחתי אותו לוטרינרית (מומחית בטיפול בחיות אקזוטיות), היא בדקה לו את הנוצות ואמרה שיש לו טפילים ונתנה תרופה בשם איבומק ואמרה לשים לו כל 10 ימים. הוא עדיין בטיפול של התרופה, הכנתי לו מן קונוס כזה כדי שלא ייגע באיזור ויפצע את עצמו שוב, והוא עדיין ממשיך לתלוש נוצות עכשיו באיזור הצוואר (כי הוא לא מגיע מתחת לכנף בגלל הקונוס)
נוצות חדשות שצומחות נראות כמו מקלות, אז מה שהוא עושה זה במקום לפורר את זה ולפתוח את הנוצה, הוא פשוט תולש אותן ואז צועק ומתעצבן..
מה יכולה להיות הסיבה שהוא תולש אותן? מומלץ לעשות לו בדיקת דם? ויצמחו לו נוצות חדשות או שהוא עלול לגרום לנזק בלתי הפיך?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוניור פטגוניה מריטת נוצות
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: קוניור פטגוניה מריטת נוצות
שירן קלום,
ראשית- אני ממש ממש אנטי הקולרים הללו מפני שתוכים מאוד נלחצים מהם ומתקבלים תוצאות הפוכות.
2.לפי התיאור שלך היה כנראה מדובר בטפילי עור-האם בוצע בדיקת עור (מגרד עור) לזיהוי הטפיל תחת מקרוסקופ?
בחלק מטפילי העור בהחלט אייבומק הנו הטיפול המומלץ,אך אם לדוגמא מדובר בטפיל מסוג גיארדיה א,ייבומק כלל איננו התרופה לכך-האם את בטוחה שמדובר במומחית לתוכים ?
3. האם התוכי נבדק למחלות: כלמידיופילה, המקור והנוצות ופוליומה ? גם הם גורמים לנשירת נוצות מסיבית.
4. באם כל הגורמים הרפואיים נשללים- אני מבצע בדיקת דם -פנל כבד-לעיתים בעיית כבד גורמת לתופעות הללו.
באם האלמנטים הרפואיים נשללים אני פונה לטיפול בבעיית התנהגות:
א. יש להניח צעצועים בכלוב ולחליף ביניהם בתדירות גבוה.
ב. יש לדאוג להרטיב את הנוצות כל יומיים-שלושה.
ג. תזונה מאוזנת בכופתיות ומזונות עשירים בויטמין A חשובים מאוד לבריאות הנוצות.
ד. לא מומלץ לעשן ליד התוכי.
ה. כאשר אתם לא בבית יש להפעיל רדיו/טלוויזיה.
ו. להניח ענפי אקליפטוס בתחתית הכלוב.
בהצלחה,
ראשית- אני ממש ממש אנטי הקולרים הללו מפני שתוכים מאוד נלחצים מהם ומתקבלים תוצאות הפוכות.
2.לפי התיאור שלך היה כנראה מדובר בטפילי עור-האם בוצע בדיקת עור (מגרד עור) לזיהוי הטפיל תחת מקרוסקופ?
בחלק מטפילי העור בהחלט אייבומק הנו הטיפול המומלץ,אך אם לדוגמא מדובר בטפיל מסוג גיארדיה א,ייבומק כלל איננו התרופה לכך-האם את בטוחה שמדובר במומחית לתוכים ?
3. האם התוכי נבדק למחלות: כלמידיופילה, המקור והנוצות ופוליומה ? גם הם גורמים לנשירת נוצות מסיבית.
4. באם כל הגורמים הרפואיים נשללים- אני מבצע בדיקת דם -פנל כבד-לעיתים בעיית כבד גורמת לתופעות הללו.
באם האלמנטים הרפואיים נשללים אני פונה לטיפול בבעיית התנהגות:
א. יש להניח צעצועים בכלוב ולחליף ביניהם בתדירות גבוה.
ב. יש לדאוג להרטיב את הנוצות כל יומיים-שלושה.
ג. תזונה מאוזנת בכופתיות ומזונות עשירים בויטמין A חשובים מאוד לבריאות הנוצות.
ד. לא מומלץ לעשן ליד התוכי.
ה. כאשר אתם לא בבית יש להפעיל רדיו/טלוויזיה.
ו. להניח ענפי אקליפטוס בתחתית הכלוב.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.