שלום
התוכי שלי מחרחר דרך האף
זה יכול נשימה או פטרייה.
1. איך יודעים?
2. יש לי בייטריל ויש לי ספורנוקס. מה המינון?
3. האם אפשר לתת במי השתייה?מה היחס?
4. האם אפשר לערבב אותם אם אין ביטחון מה בדיוק יש לתוכי?
דחוף תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חירחור דרך האף
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: חירחור דרך האף
יפעת שלום,
למה את מתכוונת במושג חרחור דרך האף ?
האם לנוזלים והפרשות מה CERE? האם התוכי נושם בפה פתוח?
האם מראה סמני מחלה נוספים ? האם נבדק למחלת הכלמידיופילה ?
בהפרשות מהאף(CERE) בדר"כ כלל מדובר בדלקות של דרכי הנשימה העליונות. הסיבות לדלקת יכולות לנבוע מחיידקים,וירוסים, פטריות ואספרגילוס.
לכל גורם ישנו טיפול שונה לגמרי.
ישנם מצבים שמחסור בויטמין A גורם לסימנים הללו.
על מנת באמת להתאים תרופה לבעיה, יש לקחת את התוכי שלך לווטרינר של תוכים על מנת שיעשה בדיקה מקיפה ויזהה את מקור הבעיה- לעיתים הווטרינר לוקח משטח מנוזלי ה CERE ושולח למעבדה לזיהוי הגורם.
אני מאוד לא ממליץ לתת תרופות סתם,בלי לדעת מה הגורם למחלה ומהן תופעות הלוואי, מכיוון שמתן תרופה לא נכונה יכולה להאיץ את התפתחות גורם המחלה ולהחמירה.
בייטריל הנו תרופה טובה במקרה של זיהום חיידקי בלבד- מאוד לא מומלץ לתת בייטריל במים מכיוון שהתוכים שותים מעט מים, עדיף בהזרקה לשריר או במתן דרך הפה במינון 10מ"ג/ק"ג.
בהצלחה,
למה את מתכוונת במושג חרחור דרך האף ?
האם לנוזלים והפרשות מה CERE? האם התוכי נושם בפה פתוח?
האם מראה סמני מחלה נוספים ? האם נבדק למחלת הכלמידיופילה ?
בהפרשות מהאף(CERE) בדר"כ כלל מדובר בדלקות של דרכי הנשימה העליונות. הסיבות לדלקת יכולות לנבוע מחיידקים,וירוסים, פטריות ואספרגילוס.
לכל גורם ישנו טיפול שונה לגמרי.
ישנם מצבים שמחסור בויטמין A גורם לסימנים הללו.
על מנת באמת להתאים תרופה לבעיה, יש לקחת את התוכי שלך לווטרינר של תוכים על מנת שיעשה בדיקה מקיפה ויזהה את מקור הבעיה- לעיתים הווטרינר לוקח משטח מנוזלי ה CERE ושולח למעבדה לזיהוי הגורם.
אני מאוד לא ממליץ לתת תרופות סתם,בלי לדעת מה הגורם למחלה ומהן תופעות הלוואי, מכיוון שמתן תרופה לא נכונה יכולה להאיץ את התפתחות גורם המחלה ולהחמירה.
בייטריל הנו תרופה טובה במקרה של זיהום חיידקי בלבד- מאוד לא מומלץ לתת בייטריל במים מכיוון שהתוכים שותים מעט מים, עדיף בהזרקה לשריר או במתן דרך הפה במינון 10מ"ג/ק"ג.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.