ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מה המעשה הנכון שאני צריך לעשות אם אני רואה כלב נטוש ומיסכן
הבנתי שב"צער בעלי חיים" הורגים אותם...
ולהביא אלי הביתה זה לא ממש אופציה (אמא שלי)
אז מה כן אפשר לעשות???
שירלי צודקת, במכלאה עירונית הם הורגים אותם. בעמותות לא. אבל קורה שבעמותות אין להם מקום
ואז הם לא מקבלים.
כשהילדים שלי היו קטנים הייתה לנו כלבה. הם התחננו לכלבה נוספת, בנוסף כמובן לכל בעלי החיים שהיו בבית,
לאחר תקופה הבאנו כלבה נוספת. ביום מן הימים הם הגיעו מבית הספר עם גור כלבים, הם ריחמו עליו, כיוון שטענו שפועלים,שעבדו באיזור
התעללו בו. שלושה כלבים לגדל מאוד לא פשוט, ביקשתי מהילדים למסור את הכלב לווטרינר שטיפל בכלבים, שהיה אחראי על עמותת
כלבים מסוימת. הוא קיבל את הכלב וביקש מהילדים לא להביא כלבים נוספים, כיוון שאין לו מקום בכלל.
שמחתי מאוד שנמצא פיתרון לכלב. כעבור שעה הילדים חזרו שוב עם הכלב, הם אמרו שלא היו מסוגלים לראות את הכלב
בכלוב קטנטן. הסברתי להם שזה רק עד סוף היום, עוד שעה שעתיים, עד שהווטרינר יקח את הכלב לעמותה. הם התעקשו לא
להחזיר את הכלב והאמינו שאם הם יסתובבו במרכז וישאלו אנשים, מי מעוניין לאמץ כלב, הם ימצאו לכלב משפחה מאמצת.
היה לי ברור שהם לא ימצאו, ממש לא האמנתי שזה אפשרי.(אנחנו גרים בישוב קטן יחסית) כעבור שעתיים הם חוזרים מחוייכים, הם פנו למספר אנשים ונענו בשלילה. ואז פנתה אליהם אישה ואמרה להם שהכלב מקסים והיא נקשרה אליו באופן מיידי. הילדים סיפרו לה את השתלשלות העניינים, והיא בשמחה אמרה, יופי, לבן שלי יש היום יום הולדת, אני אאמץ את הכלב בשמחה, והבן שלי יהיה מאושר. היא החמיאה לילדים על כך שהתעקשו למצוא לו בית חם. ומאז , אני יודעת שאין דבר כזה ,שאין דבר כזה.
איזה סיפור מקסים. זה בדיוק ההבדל בין ילדים מתעללים בבעלי חיים לבין ילדים שגדלו עם בעלי חיים וחונכו לאהבת הזולת. אותי מרגש לשמוע על הילדים שרחמיהם נכמרו על הכלב בכלוב ולא התעלמו ממצוקתו. לדאוג ולחפש לו בית חם זה בהחלט מראה על איכפתיות ואהבה מצידם.
תמיד אני אומר שהכל מתחיל ונגמר בחינוך ובחשיפה של הילדים לבעלי חיים עוד מגיל רך.
כל הכבוד לכם
לצערי במכלאות חלק ניכר מהכלבים מוצאים להורג על אף היותם בריאים. אני לא מעורה במה שקורה בעמותות ואיך העמותות מתמודדות עם כמות הכלבים שמגיעה אבל אני מקווה שלפחות שם רחמנים יותר.