היום בבוקר מצאתי קיפוד צעיר שמתרוצץ מתרוצץ ולא מוצא את עצמו....על רחבת החניה שלנו בבנין...
אספנו אותו כמובן אל גינתנו הבטוחה ונתנו לו מיד מים. הוא שתה ושתה. היה ניראה שהוא דיי מיובש...
שמתי לו גם חתיכות פירות וגם אוכל של ספידי הכלב...לכל מקרה אם ירצה.
נתנו לו לטייל ולהעלם בגינה...
עושה רושם שהוא נירגע ומרגיש נוח, אני לא עוקבת ולא מציקה לו...
שאלתי היא האם בסדר שאספתי אותו לגינה? הייתי צריכה לקחת אותו לשדה פתוח מניחה, אך אין באזור הקרוב אלינו ולא רציתי שיפול טרף לחתול משוטט...
מה אני יכולה לתת לו לאכול אם אנחנו מחליטים לתקופה קרובה להשאירו בגינתנו?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קיפוד משוטט - מה לתת לו לאכול?
מנהל: מפקחים
קיפוד משוטט - מה לתת לו לאכול?

"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."

Re: קיפוד משוטט - מה לתת לו לאכול?
בשעות הערב ראינו את קיפי אוכל בשמחה מאוכל הגרגרים היבש של ספידי הכלב שלנו:)
אני מקווה שזה אוכל שטוב לו ולא מזיק לו....
פיזרתי לו בכמה נקודות בגינה -מול חלון פינת האוכל, שם אנחנו יכולים לתצפת עליו מתוך הבית מבלי להפריע לו....
הוא כזה מתוק ועדין...
חשבתי להניח בתוך גומחה קטנה קערית מים כדי שיהיה לו נוח לשתות...
אז מישהו יכול להאיר את ידיעותיי בכמה טיפים מועילים לגבי קיפי הקיפוד?:)
בברכה
אתי.
אני מקווה שזה אוכל שטוב לו ולא מזיק לו....
פיזרתי לו בכמה נקודות בגינה -מול חלון פינת האוכל, שם אנחנו יכולים לתצפת עליו מתוך הבית מבלי להפריע לו....
הוא כזה מתוק ועדין...
חשבתי להניח בתוך גומחה קטנה קערית מים כדי שיהיה לו נוח לשתות...
אז מישהו יכול להאיר את ידיעותיי בכמה טיפים מועילים לגבי קיפי הקיפוד?:)
בברכה
אתי.
נערך לאחרונה על ידי אתי1 ב 07 יולי 2012 22:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."

Re: קיפוד משוטט - מה לתת לו לאכול?
עניין אותי אז קראתי מעט בנושא.
ראשית צריך לציין שאין לקחת קיפודים מהטבע בדיוק כפי שאין לקחת צבים והם חיות מוגנות. מאחר והקיפוד אצלך נמצא במקום עירוני דווקא(הבנתי שהם הולכים ומתרבים גם באזורים אלו) והוא משוחרר בחצר וחופשי לא חושב שיש בעייה.
בכל מקרה, אפשר להאכילו במזון לכלבים אם כי מומלץ להאכילו במזון לחתולים מאחר והמזון לחתולים עתיר יותר בחלבונים להם הוא זקוק.
קיפודים נחשבים לאוכלי כל ובתפריט חלזונות, עכבישים, חרקים שונים צרצרים וכו'. הם גם אוכלי ירקות ופירות במינון נמוך.
אצלי בחצר הבית ישנם קיפודים ולעיתים אני נתקל בהם בשעות הלילה, לדעתי הם ניזונים ממזון כלבים שהשכן מניח לכלבים שלו.
ראשית צריך לציין שאין לקחת קיפודים מהטבע בדיוק כפי שאין לקחת צבים והם חיות מוגנות. מאחר והקיפוד אצלך נמצא במקום עירוני דווקא(הבנתי שהם הולכים ומתרבים גם באזורים אלו) והוא משוחרר בחצר וחופשי לא חושב שיש בעייה.
בכל מקרה, אפשר להאכילו במזון לכלבים אם כי מומלץ להאכילו במזון לחתולים מאחר והמזון לחתולים עתיר יותר בחלבונים להם הוא זקוק.
קיפודים נחשבים לאוכלי כל ובתפריט חלזונות, עכבישים, חרקים שונים צרצרים וכו'. הם גם אוכלי ירקות ופירות במינון נמוך.
אצלי בחצר הבית ישנם קיפודים ולעיתים אני נתקל בהם בשעות הלילה, לדעתי הם ניזונים ממזון כלבים שהשכן מניח לכלבים שלו.