שלום,
יש לי ג'קו, נקבה בת כשנתיים, האכלת יד. בשבועיים האחרונים נוצרה לה קרחת או יותר נכון דילול בנוצות בחלק מהחזרה וקצת גולש גם מתחת לכנף ימין. הדילול ניראה פחות ממחלה אלא יותר מתלישת נוצות וגודל הקרחת הוא בסביבות ה 5 ס"מ.
כששמתי לב לפני כשבועיים לקרחת אז ניקיתי את תחתית הכלוב בשביל להבין אם זאת נשירה או תלישת נוצות אבל באמת שלא היה ברור ממש כי חלק ניראה כאילו כרגיל נשר קצת ופחות כאילו נתלש. העניין הוא שעברו שבועיים וכל פעם שאני מנקה לה את תחתית הכלוב לא רואים כמות נוצות יוצאת דופן או נוצות שנתלשו אבל אני גם לא רואה שיפור בקרחת.
אני יודע שמתבקשת השאלה למה אני לא לוקח אותה לוטרינר והסיבה לקח היא שרק סיימתי צבא והמצב הכלכלי לא מרשים מדי ובנוסף לזה היא שמחה כרגיל ומדברת כרגיל ונהנת ממקלחות. אז כמובן שאם הקרחת הייתה ממשיכה הייתי לוקח אותה אבל היא לא גדלה.
אז הייתי שמח לשמוע חוות דעת מקצועית בנושא והאם נכון לתת לה לעבור לבד ולא להתרגש?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'קו עם קרחת בבית החזה ומתחת לכנף
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: ג'קו עם קרחת בבית החזה ומתחת לכנף
יתכן ומדובר בבעיה התנהגותית של התוכי כגון:שעמום ותסכול מיני.
מומלץ להכניס מספר צעצועים לכלוב ולהחליפם מדי שבועיים, יש להניח ענפי אקליפטוס בתחתית הכלוב -תוכים אוהבים לכרסם אותם והדבר מעסיק אותם, כאשר אתם לא בבית יש להפעיל רדיו או טלויזיה, כאשר אתם בבית- לתת הרבה אהבה,יחס וחום לתוכי,
חשוב להרטיב את נוצות התוכי כל יומיים שלושה-הלחות שומרת על בריאות הנוצות, תנאי ממשק טובים להחזקת התוכי ומזון ברמה גבוה(כופתיות) חשובים ביותר לניצוי טוב,
במקרים רבים גם מדובר בנשאות למחלות כגון מחלת המקור והנוצות ומחלת הפוליומה הגורמים לנשירת נוצות מסיבית בתוכים עד כדי הקרחה.
תחום נשירת נוצות ומריטת נוצות בתוכים הנו תחום גדול מאוד ויש לבצע בדיקה כללית בתוכי על מנת לזהות את הגורמים לנשירה/מריטת הנוצות.
בהצלחה,
מומלץ להכניס מספר צעצועים לכלוב ולהחליפם מדי שבועיים, יש להניח ענפי אקליפטוס בתחתית הכלוב -תוכים אוהבים לכרסם אותם והדבר מעסיק אותם, כאשר אתם לא בבית יש להפעיל רדיו או טלויזיה, כאשר אתם בבית- לתת הרבה אהבה,יחס וחום לתוכי,
חשוב להרטיב את נוצות התוכי כל יומיים שלושה-הלחות שומרת על בריאות הנוצות, תנאי ממשק טובים להחזקת התוכי ומזון ברמה גבוה(כופתיות) חשובים ביותר לניצוי טוב,
במקרים רבים גם מדובר בנשאות למחלות כגון מחלת המקור והנוצות ומחלת הפוליומה הגורמים לנשירת נוצות מסיבית בתוכים עד כדי הקרחה.
תחום נשירת נוצות ומריטת נוצות בתוכים הנו תחום גדול מאוד ויש לבצע בדיקה כללית בתוכי על מנת לזהות את הגורמים לנשירה/מריטת הנוצות.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.