ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פינקים מתים, ניקיון המים, מחלות שעוברות לבני אדם

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
wesamm
ביצה
ביצה

פינקים מתים, ניקיון המים, מחלות שעוברות לבני אדם

שליחה על ידי wesamm »

שלום רב .

אני מגדל פינקים זיברה וכמו כן תורי יהולום וגם כנארים .
יש לי שלושה ווילרים כול אחד 4*2*2 מטר . וכל סוג של בעל כנף מהנ"ל בווילר לבד.
חומר קיניון וגם בתי הטלה גם מעץ וגם מקש וגם מפלאסטיק . אוכל לפנקים ולתורי יהלום דוחן וסטירה אוכל לכנארים המיוחד שלהם. סבידות בכול הווילרים מים מחילף במידת הצורך על זה אשאל בהמשך.כמו כן הירק וביצה קשה וכ.....
כמות הפינק כ 50 זוגות ותורי יהלום כ 20 זוגות וכנארים כ 15 זוגות .

אני מגדל בסך הכול כשנה את הציפורים הנ"ל ויש לי כמה שאלות על בעלי הכנף שלי ומאוד אודה לעזרתכם.

1. מלפני כ 15 יום עד היום כול יום אני מוצא על הרצפה כ4 פנקים מתים (הפנקים הם גוזלים שכבר מחוץ לקן שלהם כשבועיים) הייה לי פעם תמותה כול כ 10 ימים הייתי מוצא אחד מת זה הייה סביר אבל עכשיו זה בכלל לא נורמאלי . יש לציין שלפני יומיים מצאתי פינק מהקטנים כנראה חולה מסביב לעין ובראש שלו כמו מוגלה אז שחחרתי אותי לטבע .
האם זאת מחלה של בעית התמותה אצלי ? אם כן במה לטפל .

2. יש אצלי בעיה עם המים בכול הווילרים . מתלכלכים הרבה מהצואה של בעלי הכנף למרות שזה מורם מעל הרצפה כחצי מטר ומגיע צינור גומי מבחוץ מהמיכל עד למכשיר השתייה פשוט לא יודיע מה השם שלו . אבל הוא בדרך כלל שמים אותו ליונות ואפילו לתרנגולות בלולים . מה אפשר לעשות חוץ מלנקות הרבה .

3.האם יש חומר חיטוי או בגדים מיוחדים ללבוש או לרסס על הגוף לפני כניסה לכול ווילר למנוע הדבקות מחלות בין בעלי הכנף בווילרים.

4. האם מחלות בעלי הכנף שאצלי עוברים או מדביקים את בני האדם .

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: פינקים מתים, ניקיון המים, מחלות שעוברות לבני אדם

שליחה על ידי שירלי87 »

1. גם תמותה אחת כל 10 ימים זה לא תקין. לידע כללי- לא משחררים לטבע ציפור חולה כי זה יגרום להתפשטות המחלה.
אני לא וטרינר אבל לפי התאור שלך יש מחלה לציפורים והיא מדבקת, אני לא יודעת בדיוק מה זה יכול להיות אבל כדאי לקחת אחד לבדיקת
וטרינר שיאבחן את הבעיה ויתן טיפול לכל הלהקה. אם תמשיך לגדל מבלי לפתור את הבעיה זה פשוט יגרום לתמותה נוספת וחבל.
אם יש קנים בלי גוזלים כדאי שתוציא אותם בינתיים שלא יתרבו עד שהעניין ייבדק.

2. לא הבנתי בדיוק מה הסידור אבל כדאי לשים מים במבחנות, ככה הם לא מתלכלכים.
אני מצרפת קישור שתראה בתמונות איך נראית מבחנה למים - (לא מבחנה של מכרסמים, אלא שמתאימה לבעלי כנף)
Re: האגף החדש שבניתי כנרים ,ופינקים שיהיה עוד תעסוקה

3. לא מכירה חומר כזה.. במקום לרסס אפשר להחליף בגדים ולשטוף ידיים עם סבון לפני שניגשים לווליר הבא.

4. כלמידיה יכולה לעבור לבני אדם (התסמינים הם כמו של צינון/שפעת) - במידה וחולים יש לציין לרופא שיש בעלי כנף חולים ולעשות בדיקה
הטיפול הוא אנטיביוטיקה מסוימת בהמלצת הרופא.

כדאי לשמור על ניקיון בכלובים, אחת לשבוע לפחות לעשות ניקוי וחיטוי של כלי האוכל והמים
לא להגיע למצב שהכלובים "מטונפים" מלכלכוך כי זה רק עוד מקור לחיידקים ובעיות

בחורף יש למגן את הכלובים עם יריעות ניילון - להגן מפני רוח וגשם
ציפורים לא ישרדו במזג אוויר קר כשיש רוח ובמיוחד אם יש גשם והן נרטבות.

אם יש אצלך מחלה אז בכלל כולם בסיכון - ממליצה לקחת אחד לבדיקת וטרינר ולקבל טיפול מתאים

תמונה
סמל אישי של משתמש
shayh
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: צפון וכל הארץ
שם פרטי:: שי

שליחה על ידי shayh »

מה מספר תאי ההטלה שיש לך בכלוב של הפינקים ?
תמונה

מזמרים, רוזלות, מני קולור, טורקיזנים, בורקיסים,
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי ben.m »

* אם רק הגוזלים מתים כנראה שההורים לא מאכילים אותם (הזפק היה מלא?) או שבלילות הקרים הם לא מחממים אותם בכנים. נראה לי שאם
הייתה איזו מחלה היא הייתה עוברת גם לבוגרים. בכל מקרה כמו שנאמר כדאי שתיקח אותם לבדיקה.

* לגבי הלכלוך אני לא יודע במה אתה משתמש, אולי כוסיות או דיזות, אם יש צואה בתוכם כנראה יש מקלות עמידה מעליהם. אני חיברתי חתיכת
פח קטן בגובה 5 ס"מ מעל כלי המים, כדי שהצואה לא טיפול לבפנים.

* לגבי המחלות (אם יש), כמו ששירלי אמרה מלבד ה"קלימידיה" (דררת) שהיא נדירה בבני אדם אבל יש אפשרות להידבק. משאר המחלות
הסיכוי מאוד נמוך שבני אדם ידבקו.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”