ערב טוב דוקטור,
אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה כי אני כבר אובד עצות.
יש לי תוכי ג'אקו שנקנה לפני כחודש וחצי . התוכי בן 10 חודשים מדבר שורק ושמח רוב שעות היום.
כשקניתי אותו (לפני חודש וחצי )שמתי לב כי התוכי מרט לעצמו הרבה נוצות אז לקחתי אותו לוטרינרית שמצאה כי יש לתוכי כלמידיה.
לשם כך היא הביאה לי תרופה בשם אזניל למשך שלושה שבועות - לאחר הטיםול נראה כי המחלה נשארה. הרופאה הורתה לי להמשיך עם ה"אזניל" למשך חודש נוסף.
בשבוע האחרון חלה ירידה במצב של התוכי - ואני אסביר:
הוא לא מדבר בכלל רוב שעות היום, אולי מילה או שתיים רק כשאי בא הבייתה (יש אצלנו כל הזמנים אנשים וטלוויזיה דולקת קבוע בשבילו).
הוא תולש נוצות באופן ברברי - כל נוצה אפשרית בגוף.
,ניסתי להחליף לו את התערובת (גרעינים,בוטנים,חיטה וכו') לכופתיות אך בלי הצלחה.
אני חייב עזרה-מה נסגר עם התוכי? אולי זאת האנטיביוטיקה? אולי זה האוכל?
אודה לכל אחד שיכול לעזור
מאיר
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
צריך עזרה - הג'אקו מאבד את זה
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: צריך עזרה - הג'אקו מאבד את זה
מאיר שלום,
למריטת נוצות ישנן סיבות רפואיות ופסיכוגניות התנהגותיות.
לפי התיאור שלך נשמע שהבעיה הנה רפואית ולא התנהגותית.
חוץ מבדיקה לכלמידיופילה , האם התוכי שלך נבדק למחלת המקור והנוצות ולמחלת הפוליומה- גם הן מחלות ויראליות קשות בתוכים המתבטאות בין השאר במריטת נוצות,
יש לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד ולשלול גם את מחלת הפצ'קו, יש לקחת בדיקת דם להמצאות מתכות כבדות-אבץ ועופרת ויש לקחת משטח לפטריית האספרגילוס.
כפי שאתה רואה במקרה של מריטת נוצות המלווה בסימני מחלה הבעיה איננה פשוטה ויש לשלול גורמים רבים היכולים בין השאר להוביל למריטת נוצות.
בהצלחה,
למריטת נוצות ישנן סיבות רפואיות ופסיכוגניות התנהגותיות.
לפי התיאור שלך נשמע שהבעיה הנה רפואית ולא התנהגותית.
חוץ מבדיקה לכלמידיופילה , האם התוכי שלך נבדק למחלת המקור והנוצות ולמחלת הפוליומה- גם הן מחלות ויראליות קשות בתוכים המתבטאות בין השאר במריטת נוצות,
יש לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד ולשלול גם את מחלת הפצ'קו, יש לקחת בדיקת דם להמצאות מתכות כבדות-אבץ ועופרת ויש לקחת משטח לפטריית האספרגילוס.
כפי שאתה רואה במקרה של מריטת נוצות המלווה בסימני מחלה הבעיה איננה פשוטה ויש לשלול גורמים רבים היכולים בין השאר להוביל למריטת נוצות.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.