תאמיני לי אני יודעת כמה זה כואב...
אבל לגדל בעל חיים שוב תמיד עוזר ולדעתי מומלץ
יש משהו בגידול בעלי חיים (ע"י אנשים שאוהבים בעלי חיים כמובן..) שאי אפשר להסביר, פשוט מדהים.. איזה השפעה יש לזה על בנאדם.
אני אתן לך דוגמא שאולי היא אחת למיליון, אבל צמררה אותי וריגשה אותי כל כך שאני מרגישה צורך לחלוק.
יש מסלול סביב פארק בעיר שלי ובד"כ אנשים עושים שם טיולים עם הכלב\ים שלהם.
מדי פעם הייתי רואה שם אישה עם שני כלבים, אחד מעורב נראה לי ואחד אלסקן מלמוט מבוגר.
יום אחד יצא לי לדבר איתה כשהייתי עם אמא שלי ושאלנו כמה עולה להחזיק כלב.. ואיכשהו המשכנו לדבר, היא סיפרה לנו איך האלסקן הגיע אליה.
לפני כמה שנים גילו שיש לה סרטן, הרופאים נתנו לה שנה מקסימום, היא הייתה בתקופה מאוד קשה פיזית ונפשית, ואחרי שמספר טיפולים
נכשלו היא החליטה שהיא לא מסוגלת יותר והפסיקה את הטיפולים. היה לה בזמנו רק את הכלב המעורב, והיא רצתה להביא לו חבר כי היא
כבר לא יכלה להשקיע בתשומת לב כמו פעם.
היא אימצה את האלסקן מלמוט מהמכלאה העירונית, הוא היה פצוע קשה, כנראה השתתף בקרבות כלשהם כי היה לו פצע ועד היום
יש לו חור מהפה למעלה אל מאחורי האף, יוצא לו משם רוק מדי פעם וצריך לנקות לו.
הכלב היה בדרכו להרדמה, היא אימצה אותו, טיפלה בו, לקחה לוטרינר, חיסונים, בקיצור הוא עבר שיקום רציני.
בזמן כל התקופה הזו שהיא טיפלה בו היא הרגישה טוב יותר, שהיא מטפלת במישהו, שיש לה תעסוקה, שהיא כבר לא הייתה
שקועה במצב הסופני שלה. אחרי שעברה שנה וקצת היא עשתה בדיקות ונחשי מה? נעלם הסרטן. הרופאים לא מצאו הסבר..
היא אמרה שלא היא הצילה את הכלב אלא הוא הציל אותה.. ואולי היא צודקת.
כמו שאמרתי מקרה של אחד למיליון, אבל יש השפעה עצומה (גם אם לא ברמה כזו) לגידול בעלי חיים על בני אדם, לפחות לדעתי ומניסוני.
השפעה טובה כמובן:)אז עדיף להסתכל ולזכור את החלק החיובי שבזה ולא מתי זה ייגמר וכמה זה יכאב..