ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חוות דעת על ספר- "הסוד"
מנהל: מפקחים
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
Re: חוות דעת על ספר- "הסוד"
כמו כל הספרים לעזרה עצמית (ביטוי שהוא פרדוקס בפני עצמו) גם הספר הזה מתאפיין בהרבה מאוד בבל"ת
את הבבל"ת הזה אפשר לפרש בהמון דרכים בדיוק כמו שאר שטויות הניו אייג' והרוחניות המזוייפת שמוכרים
לכל אידיוט שרק מוכן לרכוש אותם כל הבבל"ת הזה נועד רק לצורך אחד להעשיר את המחבר שלו בהרבה מאוד כסף
אין שום סוד אף אסטרולוג לא באמת חזה משהו באמת (שלא נכנס לתחום של הטעות הסטטיסטית) קלפים
קפה תה קריאה בכף היד כף הרגל והכפכף של המציל בחוף הכל בולשיט
המשותף לכל השטויות הללו הוא שנאמר/נכתב משהו כוללני לפעמים בתוספת ניחושים מושכלים
שגורם לאנשים שרוצים להאמין בכך להתפתות ולהאמין בכך העניין נחקר רבות ותמיד הוכח שמדובר בשטויות
את רוצה את הסוד הכי גדול להצלחה הוא מאוד פשוט ולא יעלה לך גרוש ויבזבז לך הרבה פחות זמן בקריאה שלו הנה הוא:
תאמיני בעצמך תמיד ואל תתייאשי מכשלונות אלא תלמדי מהם תעבדי קשה וחייכי מידי פעם תפנקי את עצמך במשהו שאת אוהבת
תאמיני לי שאין שום צורך לבזבז זמן או כסף
נ.ב. כל מי שקרא את הסוד שישלח לי פרטית מגיע לי 5% מכל הכנסה עתידית שלכם כי רק בגללי הצלחתם
את הבבל"ת הזה אפשר לפרש בהמון דרכים בדיוק כמו שאר שטויות הניו אייג' והרוחניות המזוייפת שמוכרים
לכל אידיוט שרק מוכן לרכוש אותם כל הבבל"ת הזה נועד רק לצורך אחד להעשיר את המחבר שלו בהרבה מאוד כסף
אין שום סוד אף אסטרולוג לא באמת חזה משהו באמת (שלא נכנס לתחום של הטעות הסטטיסטית) קלפים
קפה תה קריאה בכף היד כף הרגל והכפכף של המציל בחוף הכל בולשיט
המשותף לכל השטויות הללו הוא שנאמר/נכתב משהו כוללני לפעמים בתוספת ניחושים מושכלים
שגורם לאנשים שרוצים להאמין בכך להתפתות ולהאמין בכך העניין נחקר רבות ותמיד הוכח שמדובר בשטויות
את רוצה את הסוד הכי גדול להצלחה הוא מאוד פשוט ולא יעלה לך גרוש ויבזבז לך הרבה פחות זמן בקריאה שלו הנה הוא:
תאמיני בעצמך תמיד ואל תתייאשי מכשלונות אלא תלמדי מהם תעבדי קשה וחייכי מידי פעם תפנקי את עצמך במשהו שאת אוהבת
תאמיני לי שאין שום צורך לבזבז זמן או כסף
נ.ב. כל מי שקרא את הסוד שישלח לי פרטית מגיע לי 5% מכל הכנסה עתידית שלכם כי רק בגללי הצלחתם
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
יש משהו במה שאתה אומר אבל כמו שאמרתי ידיד שלי היה אחד שממש לא האמין בעצמו והייתה תקופה שהוא אפילו הזניח את הלימודים בגלל זה. הוא כל הזמן אמר לעצמו שהוא יצליח וכו'- לא הלך לו. אולי הספר מלמד באמת לא רק להגיד "יצליח לי" אלא איך להאמין בכך באמת ולא רק להגיד. אחרי שהוא קרא את הספר החיים שלו פשוט השתנו- תרתי משמע!
כל דבר שהוא חולם עליו ומבקש אחרי כמה זמן קורה, זה משהו שלא יתואר ונשמע כמו אגדה אבל אני עדה לכך.
אולי הספר באמת יעזור לי לפתוח קצת את הראש ולחשוב אחרת.
את כל מה שאמרת אני כבר ניסיתי, בינתיים- לא הלך
אני ממש מתבאסת ומתייאשת מכשלונות וכמו שאמרתי גם לפני מבחן (הדוגמא הכי בסיסית) אני מפחדת שאולי לא אצליח, ומנסה לשכנע את עצמי שכן, אבל אז אומרת "אני לא אפתח פה לשטן מה שיהיה יהיה" אני לא רוצה להגיד "מה שיהיה יהיה" אני רוצה להגיד ולהאמין שאני אצליח
כל דבר שהוא חולם עליו ומבקש אחרי כמה זמן קורה, זה משהו שלא יתואר ונשמע כמו אגדה אבל אני עדה לכך.
אולי הספר באמת יעזור לי לפתוח קצת את הראש ולחשוב אחרת.
את כל מה שאמרת אני כבר ניסיתי, בינתיים- לא הלך

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
נטלי יש קורסים להתמודדות עם חרדת מבחנים ותאמיני לי שהיא מגיעה לכולם גם לגאונים וחרשנים
אין אדם שלא מפחד ממשהו בחיים שלו השאלה היא האם את הולכת לעשות משהו קונסטרוקטיבי עם הפחד
או שאת הולכת לתת לפחד לשלוט בך ולנהל לך את החיים ולרפות את ידייך
אם את הולכת לשלוט בפחד אז את תלמדי למבחן כמו שצריך ותגיעי אליו מוכנה
אם את תתני לפחד לשלוט בך אז את לא תלמדי או שתלמדי אבל תלחיצי את עצמך כל כך שתכנסי לבלקאאוט ותשכחי במבחן את כל מה שלמדת
פחד הוא אינסטינקט בריא הוא חלק מהיצרים שיש לכל אדם ולכל בעל חיים הוא זה ששומר עלינו חיים
אבל אנחנו חייבים לשלוט בו אחרת לא נצליח לעשות כלום ההבדל בין מי שמשתמש בפחד למי מי שהפחד משתמש בו הוא ההבדל בין
אדם שהפחד מהאריה גרם לו לטפס על עץ גבוה לבין זה שהפחד מהאריה גרם לו להתאבן ולעמוד במקום (הוא איננו איתנו כרגע)
ואין לך מה להתבאס מכשלונות את צריכה ללמוד מהם כדי לא לחזור עליהם אנשים שלא נכשלים הם אנשים שלא עושים כלום (לדוגמא עיתונאים)
אם נכשלת סימן שעשית משהו והיית אקטיבית ובמקום להתבאס ולהכנס לדכאון תבחני את הפעולות שלך כדי שלא תטעי שוב
אין אדם שלא מפחד ממשהו בחיים שלו השאלה היא האם את הולכת לעשות משהו קונסטרוקטיבי עם הפחד
או שאת הולכת לתת לפחד לשלוט בך ולנהל לך את החיים ולרפות את ידייך
אם את הולכת לשלוט בפחד אז את תלמדי למבחן כמו שצריך ותגיעי אליו מוכנה
אם את תתני לפחד לשלוט בך אז את לא תלמדי או שתלמדי אבל תלחיצי את עצמך כל כך שתכנסי לבלקאאוט ותשכחי במבחן את כל מה שלמדת
פחד הוא אינסטינקט בריא הוא חלק מהיצרים שיש לכל אדם ולכל בעל חיים הוא זה ששומר עלינו חיים
אבל אנחנו חייבים לשלוט בו אחרת לא נצליח לעשות כלום ההבדל בין מי שמשתמש בפחד למי מי שהפחד משתמש בו הוא ההבדל בין
אדם שהפחד מהאריה גרם לו לטפס על עץ גבוה לבין זה שהפחד מהאריה גרם לו להתאבן ולעמוד במקום (הוא איננו איתנו כרגע)
ואין לך מה להתבאס מכשלונות את צריכה ללמוד מהם כדי לא לחזור עליהם אנשים שלא נכשלים הם אנשים שלא עושים כלום (לדוגמא עיתונאים)
אם נכשלת סימן שעשית משהו והיית אקטיבית ובמקום להתבאס ולהכנס לדכאון תבחני את הפעולות שלך כדי שלא תטעי שוב
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
ארז האמת היא שגם אני לא טיפוס שמאמין בזה שאיזה ספר יכול לשנות את החיים
וכמו שאומרים "לא צריך לשים את כל הביצים בסל אחד" לא צריך להסתמך רק על זה אלא על הכישורים שלך
ספרים כמו זה אם הם עוזרים זה פסיכולוגית
אבל הספר מעודד את עצמך לחשוב חיובי ולהאמין בעצמך ככה שזה די עוזר...
עכשיו לשאלה שכולם רוצים לשאול
איזה אדיוט רושם משהו בספרים שמופצים בעותקים רבים ועוד קורא לזה סוד?
וכמו שאומרים "לא צריך לשים את כל הביצים בסל אחד" לא צריך להסתמך רק על זה אלא על הכישורים שלך
ספרים כמו זה אם הם עוזרים זה פסיכולוגית
אבל הספר מעודד את עצמך לחשוב חיובי ולהאמין בעצמך ככה שזה די עוזר...
עכשיו לשאלה שכולם רוצים לשאול
איזה אדיוט רושם משהו בספרים שמופצים בעותקים רבים ועוד קורא לזה סוד?

חח אדיוט שרוצה לעשות כסף.. 
במה שונה קורס להתמודדות עם חרדות מספר על מודעות עצמית? אם הספר בא ממקום רוחני אז הוא פסול? הוא פשוט מציע עוד דרך
להתמודד עם דברים.. יש אנשים שזה עזר להם אז לקרוא בטח לא יזיק..
יש הרבה שטויות ושרלטנים זה ידוע.. אבל בתכלס, אם זה משפיע לטובה על הבנאדם, זה משנה באמת אם זה נכון או לא?
אם זה עשה את השינוי, זה מה שחשוב
לדעתי כמו שאתי אם אני לא טועה אמרה כבר קודם, השינוי בא ממך בסופו של דבר, בנאדם שלא מודע לבעיותיו\חסרונותיו שום ספר או
קורס לא יעזרו לו... בנאדם שמודע ורוצה לשנות צריך לפעמים את הדחיפה הקטנה הזו.. זה יכול להיות מקורס, מספר, סרט, קוראת בקלפים
או כל דבר אחר. לפעמים פשוט סוויץ' במוח שמחליטים על משהו וזה מספיק.. לא צריך יותר מזה. כל אחד והדרך שעובדת לו.
ברור שאין מילות קסם בסרט או בספר, אם מישהו יקרא זה לא אומר שישתנו לו החיים ופתאום בין רגע כל חלומותיו יתגשמו
אבל אם הוא יקרא ויפתח למשהו חיובי ויקבל הרגשה שונה ופרספקטיבה שונה ויתחיל לחיות ולהתנהל בדרך טובה יותר
כמו שקרה לרבים אחרים, לדעתי הספר "עשה את שלו"
בתקופה לפני שהשתחררתי היה ספר על איך להפסיק לעשן, גם ספר "קסם" כזה ששמעתי מכל אחד שקרא שהוא הפסיק לעשן אחרי
שקרא את הספר.. אני אישית קיבלתי במתנה ואחרי עמוד וחצי בדיוק מסרתי אותו הלאה כי אין לי סבלנות לספרים כאלו..
אבל יש אנשים שהספר עבד להם, יש אנשים שמחליטים סתם ככה להפסיק לעשן ומפסיקים, יש כאלו שהולכים למכון גמילה וכד'
אין דרך טובה או נכונה יותר, כל דרך יכולה להיות נכונה לבנאדם מסוים.. אז אולי בשבילך זה בבל"ת, למישהו אחר שינה את החיים..
לכן חבל לשלול..
בקיצור אני ממליצה לראות את הסרט.. אבל אם את מעדיפה לקרוא, לכי על זה
במה שונה קורס להתמודדות עם חרדות מספר על מודעות עצמית? אם הספר בא ממקום רוחני אז הוא פסול? הוא פשוט מציע עוד דרך
להתמודד עם דברים.. יש אנשים שזה עזר להם אז לקרוא בטח לא יזיק..
יש הרבה שטויות ושרלטנים זה ידוע.. אבל בתכלס, אם זה משפיע לטובה על הבנאדם, זה משנה באמת אם זה נכון או לא?
אם זה עשה את השינוי, זה מה שחשוב
לדעתי כמו שאתי אם אני לא טועה אמרה כבר קודם, השינוי בא ממך בסופו של דבר, בנאדם שלא מודע לבעיותיו\חסרונותיו שום ספר או
קורס לא יעזרו לו... בנאדם שמודע ורוצה לשנות צריך לפעמים את הדחיפה הקטנה הזו.. זה יכול להיות מקורס, מספר, סרט, קוראת בקלפים
או כל דבר אחר. לפעמים פשוט סוויץ' במוח שמחליטים על משהו וזה מספיק.. לא צריך יותר מזה. כל אחד והדרך שעובדת לו.
ברור שאין מילות קסם בסרט או בספר, אם מישהו יקרא זה לא אומר שישתנו לו החיים ופתאום בין רגע כל חלומותיו יתגשמו
אבל אם הוא יקרא ויפתח למשהו חיובי ויקבל הרגשה שונה ופרספקטיבה שונה ויתחיל לחיות ולהתנהל בדרך טובה יותר
כמו שקרה לרבים אחרים, לדעתי הספר "עשה את שלו"
בתקופה לפני שהשתחררתי היה ספר על איך להפסיק לעשן, גם ספר "קסם" כזה ששמעתי מכל אחד שקרא שהוא הפסיק לעשן אחרי
שקרא את הספר.. אני אישית קיבלתי במתנה ואחרי עמוד וחצי בדיוק מסרתי אותו הלאה כי אין לי סבלנות לספרים כאלו..
אבל יש אנשים שהספר עבד להם, יש אנשים שמחליטים סתם ככה להפסיק לעשן ומפסיקים, יש כאלו שהולכים למכון גמילה וכד'
אין דרך טובה או נכונה יותר, כל דרך יכולה להיות נכונה לבנאדם מסוים.. אז אולי בשבילך זה בבל"ת, למישהו אחר שינה את החיים..
לכן חבל לשלול..
בקיצור אני ממליצה לראות את הסרט.. אבל אם את מעדיפה לקרוא, לכי על זה

ואני שוב מציינת וממליצה בחום על ספר אחר. הרבה פחות "בבל"ת", הרבה יותר משכנע.
ספר שמספר פשוט על חיים ועל שינויים שבאים מתוכנו:
"זוהר צפוני זוהר פנימי"
מומלץ בחום!
ספר שמספר פשוט על חיים ועל שינויים שבאים מתוכנו:
"זוהר צפוני זוהר פנימי"
מומלץ בחום!

"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."

תודה רבה לכולם. אתי לקחתי את ההמלצה לתשומת ליבי תודה.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~