ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חוטמנית קטנטונת בביתי

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

נוצה
ביצה
ביצה

חוטמנית קטנטונת בביתי

שליחה על ידי נוצה »

שלום לכם,

במסגרת עבודתי אני נמצאת גם בגן זואולוגי, בו חיים בין השאר זוג חוטמנים. החוטמנית אשר המליטה 3 גורים, טרפה שניים מהם, אז הוחלט להציל את השלישית. כך נותרה לה חוטמנית בת 3 שבועות ללא אמא. אני לקחתי עלי את גידולה על כל המישתמע, עד לשלב בו תהייה עצמאית: תאכל מזון מוצק .......

כעת היא נמצאת אצלי כ- 3 שבועות, ניזונה מאבקת חלב לגורים, אותו היא יונקת מבקבוקון עם פיטמה קטנה ורכה. בשבועיים האחרונים אני חושפת אותה לפירות, ירקות, ביצה.... היא אוהבת מאוד ללקק מישמש רך, תותים, בננה ואבטיח, היום ניסתה לכרסם מעט מתפוח. על מלון היא אומרת :גועל נפש :), בינתיים הכי אוהבת לינוק את החלב הפושר שלה.

היא מנסה לשתות מיים או ממיץ האבטיח שנוצר בצלוחית, אך הנוזל ניכנס אל נחירייה והיא מתעטשת וניבהלת מעט.

בתחילה בעיקר אכלה וישנה, אך די מהר זמני עירנותה גדלו מאוד. רוב הזמן היא נמצאת איתי העבודה או בבית משוחררת ובהשגחה. הכנו לה "כלוב שעשועים" בגודל בינוני ובו תלויים פעמון גדול, חישוק, גשר-סולם העשוי ממוטות עץ וחבלים טיבעיים ועוד. היא נהנית מאוד להיכנס אליו ולהשתעשע ארוכות ואז להירדם במסננת העגולה והמרופדת שנמצאת בתוכו.

כעת משגדלו יכולותיה, חוזקה וסקרנותה, היא מגיעה לכל מקום בבית, למשל מטפשת על הרשתות, משם אל הוילון הקצר ומשם אל ארון התריסים שמתחת לתיקרה. היא מחפשת אתגרים ועיניין. הפעם הכנו לה "כלוב שעשועים" גדול:2 מ' גובה, 1+ מ' רוחב ועומק, העומד בסלון (כן, כן, הסלון נראה כעת כמו אורווה- נטול שטיח, עמוס בפריטים שאינם שייכים לו בדר"כ, יש ריח של שתן חריף מידי פעם .....).
בכלוב חיברנו לב ערסל שהיא מאוד אוהבת, מבוך חבלים ועוד. היא נהנית מאוד שם, לפעמים מצייצת וקוראת לנו שנעזור לה באקרובטיקה או שפשוט נהייה שם לייתר ביטחון, ממש מצחיקה ואנושית, רק עם הרבה יותר תושייה :)

הפשושה הקטנה חייה אצלינו עם ילדותי, אישי, כלבה, חתולה וקוקוטיילית, דינאמיקות ההיתחברות והחיברות מדהימות.

היא אוהבת להרדם עלי או ליידי כשכל גופה הקטן נישען עלי וראשה במנח ניצב לחלוטין. אוהבת להיות על כתפי ולטייל בינייהן תוך שהיא מחטטת בשערי. אמרתי כבר שהיא מצחיקה ואנושית? :) מדהימה!!!

בשבוע שעבר ניסיתי להפגיש אותה בזהירות עם הוריה, כשהיא בידי, צמודה אל גופי ובמרחק כזה שיאפשר מגע של חוטם בחוטם לכל היותר. ה"הורים" היו מרוגשים ביותר מהפולשת, הנקבה תיכננה להפוך אותה לארוחה והקטנה יבבה "אמא, אמא, תחביאי אותי מהמפחידים האלה".
יותר מאוחר הישארתי להם בטרטורייה שלהם, בד עם הריח (והצרכים) של הקטנה, בתיקווה שאם הזמן והמיפגשים תהייה איזושהי היתרגלות וקבלה.

אני מבינה שייש טרטוריות, הררכיה וכו'. אני מבינה שלא כדאי שהקטנה תהייה ביחד עם אביה, שכן יותר מאוחר היא עלולה להיתעבר מימנו- דבר שאינו רצוי.

לא יודעת איך אפרד מימנה בבוא הזמן, לא יודעת איך היא תיפרד מאיתנו ובעיקר מימני, שכן היא צמודה אלי (הזוי משהו, אבל למי שמכיר- קצת כמו בשיטת הרצף בגידול תינוקות של בני אדם).

אז מה אומרים המומחים???

בקשר לרעיונות שיאפשרו לה לפתח את יכולותיה הטיבעיים ויענו על צרכיה,

בקשר למעבר המדורג למזון מוצק,

ובעיקר בעיקר, בקשר להכנה לפרידה: שלה מאיתנו, שלנו מימנה, ובקשר למעבר הצפוי בחזרה לחברת חוטמנים (בין אם הם הוריה ובין אם אחרים). אם תחזור לגן הזואולוגי אני מניחה שתיזכה להרבה יחס ומגע אנושי, גם אם לא צמוד כמו היום בינקותה. אם תעבור למקום חדש, אני חוששת שתהייה סגורה בכלוב, בחצר של מישהו, עם חוטמן זכר- במיקרה כזה, אני מרגישה ממש "אמא פולניה" ומודאגת.
יש לכם איך לנחם אותי או להאיר את עיני???

שושה
peleg10000
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: חוטמנית קטנטונת בביתי

שליחה על ידי peleg10000 »

מדהים!!

תמונותתתתתת

של הכלוב הראשון , השני , ושלה באחד מהם
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי שושה ,

ראשית די מרגש לקרוא אז תודה על ההשקעה והתיאור , מאחר ואינך הראשונה מבין חברינו לאתר המחתימה חוטמן (כן יש לנו כבר מחתימה מדהימה) אני אתן לשירלי לענות לך על השאלות וכיצד מתמודדים ומתכוננים לחלק הכואב של הפרידה והעברת החוטמן לבית חדש.
בינתיים לינק לדיון בנושא:
"להחתים" חוטמן

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

חחחח נשמע מגניב לאללה :)
בהצלחה ברגע הקשה ביותר-להיפרד ממנה...
תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

את מדהימה... אני לא מכיר הרבה אנשים שמוכנים לעשות משהו כזה בשביל בעל חיים. אפילו קטן..
כל הכבוד לך..
עם אפשר רק..תמונוותת של הפשושה הקטנה... אני מת לראות אותהה חח
המון בהצלחה
וגם לי היה מקרה דומה שבעבר גידלנו כלב נחייה (מקבלים אותו כגור לשנה וחצי, מחנכים אותו לצרכים של עיור ומוסרים אותו לאדם שזקוק לו). והפרידה ממנו הייתה קשה מאוד.
בהצלחה עם הפרידה
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

1715 כתב:וגם לי היה מקרה דומה שבעבר גידלנו כלב נחייה (מקבלים אותו כגור לשנה וחצי, מחנכים אותו לצרכים של עיור ומוסרים אותו לאדם שזקוק לו). והפרידה ממנו הייתה קשה מאוד.
בהצלחה עם הפרידה

אני לא חושב שהייתי מסוגל למסור את הכלב
תמונה
נוצה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נוצה »

תודה לכם, לכולכם,

אשמח לשתף אותכם בחווייה דרך התמונות, רק שאזדקק להסבר- איך מעלים לכאן תמונות? איך מעלים לכאן סירטון?

שושה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמח מאוד.

העלאת תמונה:
http://www.tukinfo.com/tutorials/imageupload.html

העלאת סירטונים:
מדריך רישום והעלאת סרטונים - Youtube

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

ריגשת אותי ממש תמונה
3276 כתב:
היא מנסה לשתות מיים או ממיץ האבטיח שנוצר בצלוחית, אך הנוזל ניכנס אל נחירייה והיא מתעטשת וניבהלת מעט.
גם פיבי (החוטמנית שגידלנו) הייתה ככה, הם לא מודעים לגודל החוטם, אבל הם לומדים בשלב מסוים תמונה

בקשר לריח וצרכים, אחרי שפיבי נגמלה, ההורים לא זיהו אותה, לפחות לא התייחסו יותר מדי לריח שלה, ולא היה קשר גם בינה לבין ההורים. היא צייצה ובכתה כפי שתיארת כשנפרדתי ממנה וכשבאתי לבקר לאחר כחודש.. כך שאני מאמינה שלא תהיה "התרגלות וקבלה" מצד ההורים, וגם אם כן כמו שציינת מעבר להתעברות, עלולים להיות ריבים. אז ככה או ככה היא צריכה להיות בכלוב נפרד, אסור שהיא תהיה בכלוב עם ההורים.

בקשר לפרידה, תאמיני לי שאני יודעת איך את מרגישה, ואני אפילו לא אמא לילדים. פיבי הייתה מדהימה, חלק ממני... אין מילים לתאר את הקושי בפרידה. אבל, בדיוק כמו עם ילדים, אחרי שגידלת והבאתם אותם בביטחה לגיל בו הם צריכים ויכולים להסתדר לבד, חייבים לשחרר אותם.
מעבר לכך, צריך לזכור שזה בעל חיים לא מבויית, נכון שהחתמנו אבל הוא לא אמור לחיות בבית או בגינה, הם צריכים השגחה ובדיקה וטרינרית, הם צריכים מקום לטפס .. אין מה לעשות. אגב כשהם גדלים הציפורניים מאוד חזקות ועלולות לפצוע קשה את העור. מהרגע שפיבי למדה ללכת ולטייל היא טיפסה על רגלינו והשאירה שבילי שריטות מדממים...והיא הייתה עדיין גורה. חוטמן בוגר יכול בקלות לעשות נזק שרק תפרים יתקנו.

בקשר אליה, תהי בטוחה שהיא תזכור את הריח שלך וברגע שתשחררי אותה לפינה שלה היא תסתדר, והאינסטינקטים הטבעיים ידריכו אותה. תוכלי לבוא לבקר והיא תהיה שם לקבל אותך, אבל את חייבת לתת לה את המרחק הזה ואת הזמן להתפתח עצמאית.
זה לא משהו שאפשר ללמד.

בקשר למעבר למזון, קודם כל פיבי הייתה צריכה הרגלה לבקבוק, לקח לה כמה שעות לינוק מבקבוק, אותו דבר עם מזון מוצק.
צריך להפחית בהדרגה עם הדייסה, ולחשוף לפירות. היא תמשיך לצייץ ולרצות דייסה, אבל אם לא תמנעי ממנה היא לא תיגמל בזמן..
אסור להרעיב, אבל חייבים בהדרגה להפחית אחרת היא לא תתרגל.. זה יהיה קשה, אני זוכרת שפיבי ממש לא ויתרה בקלות על הדייסה..
בכל מקרה אני ממליצה שתהי בקשר עם הוטרינר שלכם, בגן, כי אני לא זוכרת במדויק באיזה גיל היא כבר אמורה להיגמל.

3276 כתב: ובקשר למעבר הצפוי בחזרה לחברת חוטמנים (בין אם הם הוריה ובין אם אחרים). אם תחזור לגן הזואולוגי אני מניחה שתיזכה להרבה יחס ומגע אנושי, גם אם לא צמוד כמו היום בינקותה. אם תעבור למקום חדש, אני חוששת שתהייה סגורה בכלוב, בחצר של מישהו, עם חוטמן זכר- במיקרה כזה, אני מרגישה ממש "אמא פולניה" ומודאגת.
בגן, כל עוד היא עם חוטמנים אחרים, וגם אם לא, היא לא זקוקה למגע צמוד... היא צריכה להיות עצמאית ולהסתדר בכוחות עצמה.
אני יודעת שקשה להסתכל על זה ככה, גם אני הייתי מוטרפת מדאגה בחודש הראשון שהיא לא הייתה איתנו כבר, אבל כשבאתי וביקרתי וראיתי במו עיניי שהיא בסדר גמור, נרגעתי תמונה
אגב אם היא עם חוטמנים אחרים אני מקווה שהכלוב מרווח וגדול מספיק, כשיש זוג מתרבה, הזוג צריך מרחב..
בפינת החי אצלנו הכלובים בינוניים לכן ההורים בכלוב משלהם והגורים יחד בכלוב משלהם.

מה הכוונה בחצר של מישהו? חוטמן זו לא חיה שמגדלים בבית, מהסיבות שכבר ציינתי.. אסור לגדל בבית, לא אחד ובטח לא רבים.
להחזיר אותה לגן עם חוטמנים אחרים, רצוי בגילה ולא עם הוריה, זה הכי טוב והצעד הנכון.

מקווה שעניתי לך על מעט מהשאלות, אני שמחה בשבילכם שזכיתם להחתים חיה מתוקה שכזו, ואני מקווה שתעברו בקלות את תקופת הפרידה. כל עוד היא במקום טוב ובטוח אין לכם מה לדאוג.. תמונה

ויאללה, תמונות :)
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

כל הכבוד לך שושה!
באמת מדהימה!
אני לא יכולה לחכות כבר לראות תמונותתמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה