[RIGHT]ד''ר שרביט שלום יש לנו לורי אדום בשם הרצל כבן שנה וחצי.
לאחרונה קנינו להרצל מזון יבש ללורים של חברת ''pretty bird'' בניסיון לגרום לצואה שלו להיות פחות נוזלית.
הרצל אוכל את המזון היבש בהנאה תוך שהוא לוקח חופן גרגרים טובל אותם במים ואוכל.
בנוסף לאוכל היבש אנחנו עדיין מכינים לו את הדייסה ללורים של חברת ''orlux'' אותה הוא אכל עד היום אך במינון קטן יותר (יום כן יום לא) כדי שהמעבר יהיה מתון
וכמובן מגוון פירות להנאתו.
היום ראיתי שנוצות הכנפיים שלו שבסופן צבע שחור חזק קיבלו בנוסף לשחור גם צבע צהוב\ירוק.
קראתי על שינוי צבע נוצות ואני יודע שהדבר נובע מחוסר תזונה או תזונה לא נכונה, אך כיוון והרצל אוכל מזון איכותי המותאם ללורים ולא חל אצלו שום שינוי התנהגותי אני קצת מודאג.
[/RIGHT]מה יכולה להיות הסיבה ? בתודה יאיר ואולה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שינוי צבע בנוצות של לורי אדום
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: שינוי צבע בנוצות של לורי אדום
יאיר שלום
ראשית הרצל לתוכי הנו שם מדליק -כל הכבוד.
בנוגע לשינוי צבע הנוצות- הגורמים לכך הנם בראש ובראשונה גורם תזונתי- שינויים בסוגי המזון - במזון ישנם חומרי צבע טבעיים הגורמים לעיתים לשינויים בצבע, מחסור בויטמינים כמו ויטמין A, שינויים בפימגנטציה של העור והחלפת נוצות מצעיר לבוגר.
מכיוון שלפי התיאור שלך נשללו רוב הגורמים האפשריים, אבדוק את הנושא ואתן לך תשובה מפורטת יותר.
ראשית הרצל לתוכי הנו שם מדליק -כל הכבוד.
בנוגע לשינוי צבע הנוצות- הגורמים לכך הנם בראש ובראשונה גורם תזונתי- שינויים בסוגי המזון - במזון ישנם חומרי צבע טבעיים הגורמים לעיתים לשינויים בצבע, מחסור בויטמינים כמו ויטמין A, שינויים בפימגנטציה של העור והחלפת נוצות מצעיר לבוגר.
מכיוון שלפי התיאור שלך נשללו רוב הגורמים האפשריים, אבדוק את הנושא ואתן לך תשובה מפורטת יותר.
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
Re: שינוי צבע בנוצות של לורי אדום
ד''ר שרביט שלום
תודה על ההתיחסות (שמח שאהבת את השם).
מכל הסיבות שציינתה נראה לי שהשינוי בצבע נובע מצבעי המאכל שבכופתיות, כמו שציינתי אין להרצל שינוי בהתנהגות, קשה לי להאמין שחברה גדולה ומוכרת כמו''pretty bird'' לא יכניסו את הדברים הדרושים ללורי במוצר המוגדר כפורמולה מיוחדת ללורים (אם כי גם ברמדיה כבר קרו מקרים).
בכל אופן חזרתי להאכיל אותו בדייסה הרגילה וצבע הנוצות מתחיל לחזור לצבע השחור.
אני מצרף תמונה של הנוצות ושל המזון בתקווה שזה יעזור לך .
מדובר בנוצות הקרובות לגוף במקום שחור בקצה הן בצבע אדמדם\צהוב\ירוק (כמו שאמרתי הצבע התחיל לחזור הנוצות היו יותר ירוק\צהוב)
כמו שניתן לראות יש במזון הרבה צבע.
תודה על ההתיחסות (שמח שאהבת את השם).
מכל הסיבות שציינתה נראה לי שהשינוי בצבע נובע מצבעי המאכל שבכופתיות, כמו שציינתי אין להרצל שינוי בהתנהגות, קשה לי להאמין שחברה גדולה ומוכרת כמו''pretty bird'' לא יכניסו את הדברים הדרושים ללורי במוצר המוגדר כפורמולה מיוחדת ללורים (אם כי גם ברמדיה כבר קרו מקרים).
בכל אופן חזרתי להאכיל אותו בדייסה הרגילה וצבע הנוצות מתחיל לחזור לצבע השחור.
אני מצרף תמונה של הנוצות ושל המזון בתקווה שזה יעזור לך .
מדובר בנוצות הקרובות לגוף במקום שחור בקצה הן בצבע אדמדם\צהוב\ירוק (כמו שאמרתי הצבע התחיל לחזור הנוצות היו יותר ירוק\צהוב)
כמו שניתן לראות יש במזון הרבה צבע.