ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נשירה אצל כלבים
מנהל: מפקחים
נשירה אצל כלבים
אמר לי מישהוא שמגדל כלב פודל שאין לו כמעט נשירה לעומת כלבים אחרים,הוא טוען ששיער הפודל גודל ומתארך אך לא נושר,האם נכון?
Re: נשירה אצל כלבים
זה אומנם מוזר אבל כן , מגדלים של פומרניאן ומלטז ולאמא שלי שהיה פודל בילדותה פעם אמרו שאלה כלבים שלא מנשירים שיער !
(ואולי עוד גזעיים)
הם מנשירים קווצות ולא שערות כמו רוב הכלבים . זה יתרון די גדול מאחר והם לא "מלכלכים את הספות" וכו' .
(ואולי עוד גזעיים)
הם מנשירים קווצות ולא שערות כמו רוב הכלבים . זה יתרון די גדול מאחר והם לא "מלכלכים את הספות" וכו' .
אני חשבתי שכלבים בעלי שיער קצר פחות מנשירים ומלכלכים (ככה זה נראה) אבל הכלב של הבת שלי (פינצ'ר מעורב) מנשיר שיער בכמויות.
תתפלא אבל זה נכון. השכנים שלי הביאו פודל שחור ואולי הם רואים שערה פה שיערה שם אבל לא בכמויות ועוד הוא שחור ככה שאם רואים אז ממש רואים.
אני חושבת שזו אחת הסיבות שהם הביאו פודל- מכיוון שהוא פחות מלכלך.
מה גם שלא נוכחתי לדעת אבל שמעתי שגם טרייר (שהוא גם כלב עם הרבה שיער) לא מנשיר הרבה שיער.
אני חושבת שזו אחת הסיבות שהם הביאו פודל- מכיוון שהוא פחות מלכלך.
מה גם שלא נוכחתי לדעת אבל שמעתי שגם טרייר (שהוא גם כלב עם הרבה שיער) לא מנשיר הרבה שיער.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
זהו תהליך טבעי לגמרי שנמשך כל השנה ומתגבר בעונות המעבר כאשר רוב הכלבים מחליפים את הפרווה
לקראת הקיץ, מעיל החורף של הכלב נושר וצומחת במקומו פרווה יותר דלילה המתאימה לקיץ.
בחודשים מרץ עד מאי הנשירה בעיצומה. לקראת החורף,כלבים רבים משירים את הפרווה הדלילה כדי
לפנות מקום לפרוות החורף, כך שגם חודשים ספטמבר עד נובמבר הם חודשי נשירה (פחות מציקה מנשירת האביב).
זה לא שכל הפרווה נופלת בו זמנית ואז מתחילה צמיחה של פרווה חדשה. זהו תהליך הדרגתי.
ישנם גזעי כלבים שמבנה הפרווה שלהם מזכיר שיער אדם ולכן תופעת הנשירה אצלם הרבה יותר מתונה,
בעיקר אצל כלבי הפודל למיניהם.
לילה טוב ונטול פרווה(או נוצות) שיהיה לכם
.
לקראת הקיץ, מעיל החורף של הכלב נושר וצומחת במקומו פרווה יותר דלילה המתאימה לקיץ.
בחודשים מרץ עד מאי הנשירה בעיצומה. לקראת החורף,כלבים רבים משירים את הפרווה הדלילה כדי
לפנות מקום לפרוות החורף, כך שגם חודשים ספטמבר עד נובמבר הם חודשי נשירה (פחות מציקה מנשירת האביב).
זה לא שכל הפרווה נופלת בו זמנית ואז מתחילה צמיחה של פרווה חדשה. זהו תהליך הדרגתי.
ישנם גזעי כלבים שמבנה הפרווה שלהם מזכיר שיער אדם ולכן תופעת הנשירה אצלם הרבה יותר מתונה,
בעיקר אצל כלבי הפודל למיניהם.
לילה טוב ונטול פרווה(או נוצות) שיהיה לכם
.Re: נשירה אצל כלבים
איך אפשר למנוע נשירה ברמה גבוהה?
לדעתי הפיתרון היחידי הינו הברשת הכלב.
[quote="87";p="47915"]איך אפשר למנוע נשירה ברמה גבוהה?[/quote]
תספורת,מזון איכותי,הברשות ותוספי מזון יעזרו בצורה משמעותית.
כמו כן יש לרסס את הכלב כנגד מזיקים מפני שבין היתר הם
גורמים לנזקים רבים לפרווה ולעור הכלב,מנסיון ההחלמה תהיה ארוכה וקשה.
רחצה בתדירות גבוהה מזיקה ואף גורמת לנשירה מוגברת !
חזי יש בידך טעות,
הברשת הכלב מסירה את הפרווה המתה שלבסוף מגיעה לרצפה או לכל מקום אחר כך שאין זה משנה מה גזע הכלב,
אולם בגזעים בעלי פרווה ארוכה וסבוכה יותר יש להבריש בתדירות גבוהה יותר .
לילה טוב וחג שמח !
תספורת,מזון איכותי,הברשות ותוספי מזון יעזרו בצורה משמעותית.
כמו כן יש לרסס את הכלב כנגד מזיקים מפני שבין היתר הם
גורמים לנזקים רבים לפרווה ולעור הכלב,מנסיון ההחלמה תהיה ארוכה וקשה.
רחצה בתדירות גבוהה מזיקה ואף גורמת לנשירה מוגברת !
חזי יש בידך טעות,
הברשת הכלב מסירה את הפרווה המתה שלבסוף מגיעה לרצפה או לכל מקום אחר כך שאין זה משנה מה גזע הכלב,
אולם בגזעים בעלי פרווה ארוכה וסבוכה יותר יש להבריש בתדירות גבוהה יותר .
לילה טוב וחג שמח !