ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
השלם את הפתגם.
מנהל: מפקחים
Re: השלם את הפתגם.
אפשר גם למקד ברוח הפורום באמרות בנושאי ציפורים (היתה בינתיים רק אחת - טובה ציפור אחת...)
למשל "באין ציפור שיר..."
או "לא בא זרזיר אצל עורב..."
למשל "באין ציפור שיר..."
או "לא בא זרזיר אצל עורב..."
כן ג'וני זה מה שהתכוונתי רק לא הבנתי מה כתבת לפני שדיברת אליי.
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
באין ציפור שיר גם עורב יחשב זמיר.
לא בא זרזיר אצל עורב ..כי ידע שהוא רעב?
אני מכיר הלך הזרזיר אצל העורב. או לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב משהוא כזה...
לא בא זרזיר אצל עורב ..כי ידע שהוא רעב?

אני מכיר הלך הזרזיר אצל העורב. או לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב משהוא כזה...
אלי , נדמה לי שאתה צודק לגבי חוסר הדיוק בתחילת האמרה (או אולי יש מספר צורות להתחלה). לגבי הסיום דרוש שיפור.... 
למרות שזה יכול להיות נחמד להוסיף על הסיום "הסטנדטי" סיום "אלטרנטיבי"
למשל "באין ציפור שיר נפעיל פטיש אוויר"

למרות שזה יכול להיות נחמד להוסיף על הסיום "הסטנדטי" סיום "אלטרנטיבי"
יפה שירלי שכחתי מהפיתגם הזה 

אגב בהקשר של "טובה ציפור אחת ביד.." יש גם פיתגם שאומר "טובה ציפור אחת כפותה ממאה פורחות" מתוך קוהלת רבה.
כמובן שזו עצה המורה על הצורך להסתפק במועט.
כמובן שזו עצה המורה על הצורך להסתפק במועט.
ללא אש.
אין משיחין..
אין משיחין..
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
בשעת הסעודה.
איזהו החכם?
איזהו החכם?