ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זיהוי סוג כלב
מנהל: מפקחים
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

Re: זיהוי סוג כלב
כבר אמרתי לך שאני לא מפנה לעמותות כי אני לא סומכת עליהן
יש כאלו שהורגות
יש שאומרות שלא ובסוף מתברר שכן.
אני לא אשלח חיה לדבר שעלול להרוג אותה.
זה שאני לא מאמצת זה לא אומר שלא נוקפת אצבע.
אני כן מחפשת אנשים ומפיצה בפורומים ומקומות שמכירה
כך שאל תקבע סתם שאני צריכה להסתכל במראה ולקחת אחריות.
נכון ההענות מאוד נמוכה כי לחלק כבר יש וחלק כמוני לא יכולים מכל מיני סיבות
אבל אל תקבע סתם שאני כמו הנוטשים או שיש לי חלק בפשע.
אני מבחינת בע"ח עם מצפון די נקי אני גם צמחונית מתוך אידיאולוגיה
משתדלת לשמור על הטבע והסביבה
כך שאני עושה מה שיכולה ולפעמים מעבר
אז אל תשווה אותי לפושעים הנוטשים.
ואני האדם האחרון שיהיה ראש קטן לגבי בע"ח או הטבע.
ומעניין אותי לדעת אם אתה מאמץ כל חיה שאתה רואה נטושה
או שאתה לא נוקף אצבע וראש קטן.
לגבי ניתוח לתוכי. לא חשבתי על האופציה מודה. אבל מקווה שלא יקרה ואם כן אז אשתדל אפילו לקחת הלואה. אני לא אחכה שהוא ימות כי אין לי כסף. אם הילד חס ושלום היה צריך ניתוח הינו נותנים לו למות או מגייסים כסף?
לגבי ההמלצה לחפש פורום שמתמחה בכלבים אני לא יכולה להיכנס לראש שלך ולדעת מה חשבת ומה לא. סהכ ניסיתי לעזור. אבל יש אנשים שכנראה מעדיפים שלא ינסו לעזור להם. אז אין בעיה לא אנסה לעזור.
יש כאלו שהורגות
יש שאומרות שלא ובסוף מתברר שכן.
אני לא אשלח חיה לדבר שעלול להרוג אותה.
זה שאני לא מאמצת זה לא אומר שלא נוקפת אצבע.
אני כן מחפשת אנשים ומפיצה בפורומים ומקומות שמכירה
כך שאל תקבע סתם שאני צריכה להסתכל במראה ולקחת אחריות.
נכון ההענות מאוד נמוכה כי לחלק כבר יש וחלק כמוני לא יכולים מכל מיני סיבות
אבל אל תקבע סתם שאני כמו הנוטשים או שיש לי חלק בפשע.
אני מבחינת בע"ח עם מצפון די נקי אני גם צמחונית מתוך אידיאולוגיה
משתדלת לשמור על הטבע והסביבה
כך שאני עושה מה שיכולה ולפעמים מעבר
אז אל תשווה אותי לפושעים הנוטשים.
ואני האדם האחרון שיהיה ראש קטן לגבי בע"ח או הטבע.
ומעניין אותי לדעת אם אתה מאמץ כל חיה שאתה רואה נטושה
או שאתה לא נוקף אצבע וראש קטן.
לגבי ניתוח לתוכי. לא חשבתי על האופציה מודה. אבל מקווה שלא יקרה ואם כן אז אשתדל אפילו לקחת הלואה. אני לא אחכה שהוא ימות כי אין לי כסף. אם הילד חס ושלום היה צריך ניתוח הינו נותנים לו למות או מגייסים כסף?
לגבי ההמלצה לחפש פורום שמתמחה בכלבים אני לא יכולה להיכנס לראש שלך ולדעת מה חשבת ומה לא. סהכ ניסיתי לעזור. אבל יש אנשים שכנראה מעדיפים שלא ינסו לעזור להם. אז אין בעיה לא אנסה לעזור.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
דיי להשוות לילדים. אם אני אגיד לך שמישהו נוטש ילד את מאמץ אותו תגידי לי זה לא אותו דבר. את אומנם לא תחכי שהתוכי ימות ו"תשתדלי" לקחת הלואה או כל פתרון אחר, אבל לא תמיד יהיו לך פתרונות. כשאנשים נכנסים לקשיים כלכליים לדוגמא, יעזרו להם עם הילדים לדוגמא ברווחה, עם הכלב לא ממש יעזרו להם. זה עושה אותם ללא אחראים? ובנוגע לתוכי מי כתב שצריך להתסכל קדימה? למה שלא תבררי מה הטיפול היקר ביותר ותחסכי קודם כסף? למה להיות חסרת אחריות? התוכי יחכה שיאשרו לך הלואה? (אני כמובן סתם מקצין ולא מצפה ממך. רק בכדי להראות לך שלפעמים לא הכל תלוי בנו).
את מאמינה למה שאת רוצה\נוח לך וזה בסדר וזכותך, אבל למה לך מותר "לקבוע" שאנשים פושעים או חסרי אחריות אבל שמראים לך צד נוסף את נפגעת? זו בכלל לא הכוונה. את ציינת שאת רואה חיה במצוקה ואין לך אמצעים לעשות משהו. וכן לשאלתך כל חיה במצוקה אני קודם אאסוף, גם אם אין לי מקום בבית, גם כשלא היה לי חצר וגם כשכלכלית אני לא יכול לטפל בה. לפחות הייתי דואג שגוף כזה או אחרת יטפל.
אני לא משווה אותך לשום דבר אני פשוט טוען שהאחריות לא חלה רק על מי שבמצע אלא גם על מי שרואה. מה את מסיקה מזה זה כבר עניינך. יכול להיות (כמו שרואים) שזה מדבר אלייך ויכול מאוד להיות שתרגישי טוב עם עצמך כי את לא בנקודה הזו. זה לא ענייני כאמור, תעשי מה שטוב לך.
בפעם הבא שמישהו כותב משהו את יכולה לענות עניינית ובהקשר לנושא, כי "לצאת עליו" ועל כל העולם זה קל, הנה את רואה. ואני מקווה שמחר מחרתיים שיהיה לך תוכי לא תגלי שהטיפולים עולים עכשיו פי 3 ו"אין מה לעשות בבריאות לא חוסכים". למרות שלדעתי את צריכה לדאוג פחות - אחרי כל הפרסום שלך לשלומית לוי היא ממש לא בסדר אם היא תגבה ממך כסף.
בנוגע "להמלצה" זה לא המלצה, זה להגיד אתה טיפש. באמת נראה לך שאני יושב מול הקהילה הזו ואומר שרק היא קיימת? לא חשבתי על האופציות של פורומים נוספים? מה המלצה כאן? ומה המלצה שאת מפנה אנשים ליד 2? זה עזרה? להגיד לאנשים שבחרו לפרסם פה ולגלוש פה, לכו לשם. תודה רבה אבל על עזרה כזאת אני מוותר.
את מאמינה למה שאת רוצה\נוח לך וזה בסדר וזכותך, אבל למה לך מותר "לקבוע" שאנשים פושעים או חסרי אחריות אבל שמראים לך צד נוסף את נפגעת? זו בכלל לא הכוונה. את ציינת שאת רואה חיה במצוקה ואין לך אמצעים לעשות משהו. וכן לשאלתך כל חיה במצוקה אני קודם אאסוף, גם אם אין לי מקום בבית, גם כשלא היה לי חצר וגם כשכלכלית אני לא יכול לטפל בה. לפחות הייתי דואג שגוף כזה או אחרת יטפל.
אני לא משווה אותך לשום דבר אני פשוט טוען שהאחריות לא חלה רק על מי שבמצע אלא גם על מי שרואה. מה את מסיקה מזה זה כבר עניינך. יכול להיות (כמו שרואים) שזה מדבר אלייך ויכול מאוד להיות שתרגישי טוב עם עצמך כי את לא בנקודה הזו. זה לא ענייני כאמור, תעשי מה שטוב לך.
בפעם הבא שמישהו כותב משהו את יכולה לענות עניינית ובהקשר לנושא, כי "לצאת עליו" ועל כל העולם זה קל, הנה את רואה. ואני מקווה שמחר מחרתיים שיהיה לך תוכי לא תגלי שהטיפולים עולים עכשיו פי 3 ו"אין מה לעשות בבריאות לא חוסכים". למרות שלדעתי את צריכה לדאוג פחות - אחרי כל הפרסום שלך לשלומית לוי היא ממש לא בסדר אם היא תגבה ממך כסף.
בנוגע "להמלצה" זה לא המלצה, זה להגיד אתה טיפש. באמת נראה לך שאני יושב מול הקהילה הזו ואומר שרק היא קיימת? לא חשבתי על האופציות של פורומים נוספים? מה המלצה כאן? ומה המלצה שאת מפנה אנשים ליד 2? זה עזרה? להגיד לאנשים שבחרו לפרסם פה ולגלוש פה, לכו לשם. תודה רבה אבל על עזרה כזאת אני מוותר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

ברור שהרווחה תעזור עם ילדים ולא עם בע"ח כי בקושי לזה יש תקציב.
אבל עדיין לא כל דבר הרווחה תממן
ועדיין זה לא מצדיק זריקה של בע"ח .
ואתה כנראה גר במקום טוב או שהבית שלך מזמן היה צריך להראות מינימום כמו עמותת חיות
כי בקצב שחיות ננטשות אפילו עמותות לא עומדות אז קל וחומר אדם פרטי ללא תורמים או מימון.
ואותו הדבר אפשר לומר למה לא לברר מה הטיפול הכי יקר אולי חס וחלילה הילד יצטרך אז לא נביא ילד עד שנמצא מימון.
אני לא מאמינה למה שנוח לי אלא במה שנראה לי נכון ומוסרי
לי לא נראה מוסרי להנות עם בעח ואחרי כמה שנים להחליט לא מתאים לי מכל מיני סיבות ולזרוק לרחוב. החיה הזו סובלת ומחפשת את הבעלים. החיה הזו יכולה למות מרעב או מדברים אחרים. זה להפקיר אין מילה אחרת.
כשאלי אמר שזה לא בסדר לא ראיתי שיצאת נגד זה שכתב בדיון שמצא את הכלבה.
אבל כשאני אומרת שזה לא בסדר אז זה מפריע לך.
ואגב הבדל קטן אתה הבעלים בבית של עצמך אני לא הבעלים בבית שלי שקובע.
לחתול שלא שלי ושזה בכלל שהתנפל על התוכי שלי עד היום אנחנו קונים אוכל
ואגב זה היה חתול של משהו שנטש אותו.
אז אנחנו לא אימצנו אותו אבל אנחנו דואגים לו לאוכל ולמים .
ואל תדאג אני משלמת לשלומית בדיוק כמו שאתה היית משלם לה אם היית טורח להגיע אליה.
זה שאני מעריכה אדם שמבין בתוכים ועוזר לרפא אותם
לא אומר שנותנים לי הנחה בגלל זה.
הסיבה היחידה ששילמתי על הביקור 150 ולא 200 זה כי אני קבעתי את התור כמה ימים לפני שעלה את המחיר.
אתה גם מפנה לד"ר שרביט ואני לא אומרת שבטח הוא עושה לך הנחה ,
או שכן יש הנחה למפרסמים אין לי מושג.
ההמלצה שלי לא היתה בכלל בכיוון של לחשוב או לומר שאתה טיפש. זו מסקנה אישית שלך.
לפעמים אדם לא חושב על אופציה מסוימת. וכמו שאני שמחה כשמנסים לעזור לי או למצוא לי אופציות אז ניסיתי לעזור. אדם לא תמיד חושב על כל האופציות שיש בעולם.
ברור שזה לא אתר התוכים היחיד בעולם ויש עוד, וברור שיש עוד פורומים בעולם
אבל כמו שמשהי פה היתה בעיה עם צינצילה והפנינו אותה לחיות אקזוטיות (למה לא חשבת שזו הפניה טיפשית?) אז כך הצעתי פורום של כלבים כי שם יש מומחים בתחום ובטח טיפים טובים לאילוף וכו'
אגב אני אישית את אתר יד שניה תתפלא אבל הכרתי לא מזמן
כך שעובדה שלא כולם מכירים את הכל
לא אמרתי לאנשים שבחרו לפרסם פה שילכו למקום אחר
(אל תדאג אין לי מטרה להבריח לך גולשים)
אלא יפנו גם פה וגם פה
כי כך יש להם יותר אופציות למצוא את החיה שאבדה להם
אני אישית כשהתוכי שלי ברח לא ידעתי על האתר הזה, ואם היתי יודעת היתי מנסה גם שם מה יש לי להפסיד
זה נשמע מאוד יומרני לחשוב שמשהו יודע הכל ולא לרצות עצות ועזרה מאחרים
ואגב היו עוד אנשים שהמליצו למאבדי תוכים לפרסם ביד שניה או לתלות הודעות וכו'
להם לא ראיתי שאמרת שזה טיפשי ומיותר.
ואתה כנראה גר במקום טוב או שהבית שלך מזמן היה צריך להראות מינימום כמו עמותת חיות
כי בקצב שחיות ננטשות אפילו עמותות לא עומדות אז קל וחומר אדם פרטי ללא תורמים או מימון.
ואותו הדבר אפשר לומר למה לא לברר מה הטיפול הכי יקר אולי חס וחלילה הילד יצטרך אז לא נביא ילד עד שנמצא מימון.
אני לא מאמינה למה שנוח לי אלא במה שנראה לי נכון ומוסרי
לי לא נראה מוסרי להנות עם בעח ואחרי כמה שנים להחליט לא מתאים לי מכל מיני סיבות ולזרוק לרחוב. החיה הזו סובלת ומחפשת את הבעלים. החיה הזו יכולה למות מרעב או מדברים אחרים. זה להפקיר אין מילה אחרת.
לחתול שלא שלי ושזה בכלל שהתנפל על התוכי שלי עד היום אנחנו קונים אוכל
ואל תדאג אני משלמת לשלומית בדיוק כמו שאתה היית משלם לה אם היית טורח להגיע אליה.
הסיבה היחידה ששילמתי על הביקור 150 ולא 200 זה כי אני קבעתי את התור כמה ימים לפני שעלה את המחיר.
ההמלצה שלי לא היתה בכלל בכיוון של לחשוב או לומר שאתה טיפש. זו מסקנה אישית שלך.
לפעמים אדם לא חושב על אופציה מסוימת. וכמו שאני שמחה כשמנסים לעזור לי או למצוא לי אופציות אז ניסיתי לעזור. אדם לא תמיד חושב על כל האופציות שיש בעולם.
אבל כמו שמשהי פה היתה בעיה עם צינצילה והפנינו אותה לחיות אקזוטיות (למה לא חשבת שזו הפניה טיפשית?) אז כך הצעתי פורום של כלבים כי שם יש מומחים בתחום ובטח טיפים טובים לאילוף וכו'
אלא יפנו גם פה וגם פה
אני אישית כשהתוכי שלי ברח לא ידעתי על האתר הזה, ואם היתי יודעת היתי מנסה גם שם מה יש לי להפסיד
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
את בכלל לא מגזימה. אני לא אמרתי שהבית שלי בית פתוח ואני עושה סיורים לחפש חיות נטושות, אני פשוט ציינתי שאם אני רואה חייה נטושה אני לא אומר "איזה חסרי אחריות" וממשיך ללכת "כי לא אני נטשתי" ו"אני מעדיף שאנשים אחרים יעשו זאת".5032 כתב:ברור שהרווחה תעזור עם ילדים ולא עם בע"ח כי בקושי לזה יש תקציב.
נכון. אבל לא אני אמרתי שצריך לחשוב קדימה. ולא אני אמרתי שמי שלא דואג כך הוא חסר אחריות.5032 כתב: ואותו הדבר אפשר לומר למה לא לברר מה הטיפול הכי יקר אולי חס וחלילה הילד יצטרך אז לא נביא ילד עד שנמצא מימון.
ואגב, אני כן דאגתי עשיתי ביטוחים.
כבר הסכמתי שלזרוק לרחוב זה לא לעניין וטענתי שהם או עצלנים במיוחד וחסרי לב. את פשוט מתייחסת למה שבא לך. אני הגבתי בנושא של להפסיק לגדל מסיבה כל שהיא בהקשר לתגובתך בנושא עלויות. אני כתבתי את נושא העלויות ואת הגבת "מה זה משנה כמה עולה צריך לטפל כי לא חוסכים בבבריאות".5032 כתב: אני לא מאמינה למה שנוח לי אלא במה שנראה לי נכון ומוסרי
ואלי הגיב על הרחוב, על נטישה ברחוב עם זה אני גם לא מסכים ציינתי 20 פעם. אם את מחליטה לדלג על הכתוב ולהיות ריגשי בכוח זה החלטה שלך.
לא צריך בית בשביל לדאוג לחיות נטושות, גם לא צריך תקציב. אם את בוחרת לעשות את כולם "רוצחים" וחסרי אחריות אז מה אני אגיד לך.
יופי, כל הכבוד. גם בנושא הצמחוניות. ומה הקשר? אני מעביר זקנות ברחוב. מספיק לנסות להוכיח שאת אדם טוב, אני לרגע לא טענתי שאת אדם רע... כנראה לא הבנת את נושא התגובות מרוב המאמץ לראות היכן אפשר להפגע והיכן אני מוציא אותך "לא בסדר".5032 כתב: לחתול שלא שלי ושזה בכלל שהתנפל על התוכי שלי עד היום אנחנו קונים אוכל
לא אטרח להגיע אליה. כששלומית לוי עשתה קיטום ציפורניים לארה בגן החיות פ"ת היא הייתה מספיק מקצועית לבדוק שאין דימום, אחר כך ואני הייתי צריך לקבל טלפון בהול (לא שלומית מעניין למה) מה עושים. ואחרי הסבר של עזרה ראשונה כשהם נגשו לוטרינר בפ"ת קיבלתי ממנו טלפון בשאלה כיצד יש לנהוג בהמשך. מעבר לאותם הסברים ותיקונים כמו לאנשים כמוך שבגלל התואר רצים ועושים כל דבר ואחר כך זועקים לעזרה... אבל את דעתי למרות הכבוד שלי אליה את כבר יודעת.5032 כתב: ואל תדאג אני משלמת לשלומית בדיוק כמו שאתה היית משלם לה אם היית טורח להגיע אליה.
בנוגע לד"ר שרביט, ד"ר שרביט נותן פה עזרה, מזמנו. מה סוכם מנגד זה ענייני. שלומית לוי בנתיים לא תרמה פה, ההפך. חשוב לא פחות, לא כל משפט שני שלי זה "ד"ר גדי אמר".
לא לחשוב שאני יכול לפנות לפורום אחר זה כמו לא לחשוב שאני יכול לנשום גם מהאף. ברור לי שזו מסקנה שלי.5032 כתב: ההמלצה שלי לא היתה בכלל בכיוון של לחשוב או לומר שאתה טיפש. זו מסקנה אישית שלך.
אלא יפנו גם פה וגם פה
לא הפנו.. את הפנת. Re: שאלה דחופה לגבי כלמידיה אצל צינצילה
תגובות כמו "אין לי מושג" אבל לכי לשם. אנשים החליטו להכנס לכאן ולפרסם כאן.. מה ההגיון להפנות לשם. את מזכירה לי את תוכנית הטלויזיה החבובות שהסבירו לילדים "עכשיו אני שם?" "לא עכשיו אתה כאן".... בחיית, כמו שאנשים נכנסו לכאן את לא חושבת שהם יודעים שניתן להכנס גם למקום אחר, בן אדם מבקש עזרה ומה הוא מקבל לך לשם. כמו שיצא לך להפנות אנשים לאנשים ספציפים.. אני לא צריך שתעזרי לי לעשות כאן סדר ותנווטי לי אנשים. כל היום את עסוקה בלהגיב דברים שאינם קשורים, לחפור, להפנות ולהסכל איפה ניתן להפגע. וגם אם נצא מנוקדת הנחה שאנשים לא מכירים אתרים אחרים אני לא מוכן שתפני או כל אחד אחר. אני לא גשר... ואגב בכללים כתוב שאין מתן לינקים יוצאים לאתרים בארץ.. אז כותבת את השם.. כמו שרשמתי "ראש קטן". לא מוכן שתפני אנשים נקודה.
* אם אני הייתי מפנה אותך היית נפגעת "שאנחנו אולי לא רוצים אותך פה".
בכל מקרה, אני את הדיון איתך סיימתי, עכשיו ובאופן כללי. הנה עוד דיון שנהרס... אני פשוט לא לומד.
UziDesign
UziDesign
אתה יכול לשים את הקולר (אנחנו מדברים על קולר רגיל, לא נגד קרציות, איתו תחכה) ואפילו מומלץ לשים כמה שיותר מוקדם על מנת שיתרגל (שים לב שהוא לא צמוד מידי, צריך להיות מרווח של 2 אצבעות) כנ״ל רצועה, בהתחלה הכלב יתנגד לרצועה, וכל כמה מטרים יעצור, יסתובב אחורה וינסה לתפוס את הרצועה וללעוס אותה, לכן תחילה קונים רצועה שעשויה מחלקי ברזל כמו קולר חנק (או המיגון של האביר), התחושה של הברזל לא אהובה עליהם במיוחד וכן הם לא יכולים ללעוס אותה.
לגבי הפרעושים, שים לב שאסור לשים את החומרים פחות משבוע אחרי מקלחת שכן צריך לתת לשכבת השומן הטבעית של הכלב לחזור, לגורים יש אני חושב רק ספריי (פרונטליין). המוצר הכי טוב לכלב בוגר זה אמפולות, אין יעיל ממהם.
לגבי הפרעושים, שים לב שאסור לשים את החומרים פחות משבוע אחרי מקלחת שכן צריך לתת לשכבת השומן הטבעית של הכלב לחזור, לגורים יש אני חושב רק ספריי (פרונטליין). המוצר הכי טוב לכלב בוגר זה אמפולות, אין יעיל ממהם.
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
מניסיון מאוד קשה שלי, אין אף דרך אחת יעילה להתמודד עם פרעושים ואף תכשיר בודד לא באמת משמיד אותם
כל שנה התכשירים משתנים בעיקר בגלל שהפרעושים מפתחים עמידות לחומרים החזקים
כדי לוודא שבאמת אין פרעושים יש להשתמש בכל הכלים האפשריים
1) אמפולה בין השכמות של הכלב
2) קולר נגד קרציות ופרעושים (יש גם קולרים שבנוסף מרחיקים יתושים)
3) ריסוס מקומי בכל המקומות שהכלב אוהב לרבוץ
4) חסימת כל הכניסות לחתולים בגינה ומניעת מקורות מזון ומנוחה לחתולים ווידוא שאין מקום שבו חתולה תמליט לך שגר
(הפרעושים שנפוצים בארץ הם פרעוש החתול הם מתרבים כאשר החתולים ממליטים)
במקרה של התפרצות פרעושים הכלב שלך יסבול ראשון ואיך שתראה אותו מתגרד תצטרך לרסס את כל הגינה בריסוס אזורי
לאחר חודש תצטרך לרסס שוב בגלל שלביצים לוקח חודש עד הבקיעה וכל עוד הן לא בקעו הן מוגנות מחומרי הדברה
4) חסימת כל הכניסות לחתולים בגינה ומניעת מקורות מזון ומנוחה לחתולים ווידוא שאין מקום שבו חתולה תמליט לך שגר
במקרה של התפרצות פרעושים הכלב שלך יסבול ראשון ואיך שתראה אותו מתגרד תצטרך לרסס את כל הגינה בריסוס אזורי
לאחר חודש תצטרך לרסס שוב בגלל שלביצים לוקח חודש עד הבקיעה וכל עוד הן לא בקעו הן מוגנות מחומרי הדברה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

לגבי ד"ר שרביט (ד"ר אין לי שום כוונה לפגוע בך)
אני הזכרתי אותו כי אתה לגלגת שעושה פרסום לשלומית אז בטח היא עושה לי הנחה
אז מה חשבת שאבלע את העקיצות שלך ולא אגיב באותה מטבע?
ואם כבר אז ד"ר שרביט יכול להרויח הרבה יותר טוב מהפרסום אצלך סהכ אתה בעל אתר ואני רק גולש יחיד. אז אם בפרסום עסקינן...
אל תדאג אני לא מנסה לעשות לך סדר
רואים שאתה אוהב להיות המנהל הכל יכול.
לגבי להפנות לאתרים ולינקים -
לא נתנתי לינקים כי יש מלא פורומים לכלבים
(ומה הבעיה בלתת לינקים שאפילו לא מתחרים בכך?! הרי זה על כלבים. אבל עניין שלך.)
אז לא שחקתי ראש קטן ולא היתה לי גם כוונה כזו.
ולגבי להגיב דברים שלא קשורים -
משהי (יעל אם לא טועה) כתבה פעם שהשאלות ששואלת מענינות אותה ועוזרות לה.
משהו (אולי צחי, לא זוכרת כבר) לגבי הדיון על האקלקטוס שפתחתי כתב שזה הדיון הכי מעניין שהיה זה זמן רב.
מלא הודעות שלי זה תשובות לאנשים ששאלו לגבי תזונה וכל מיני כאלו.
רק שבעיניך הכל נראה מיותר
יש אחרים שגם כותבים דברים שלא קשורים אבל רק כשאני עושה את זה זה מפריע.
לגבי חיות אקזוטיות גם שירלי אמרה שאין לה יותר מידי מה להציע ושתלך לוטרינר של חיות אקזוטיות.
אבל איתי הרי יש לך בעיה אז התלונה כמובן אלי
את הקטע על החתול כתבתי לא כדי להראות שאני אדם טוב. אלא כי החלטת שאני לא נוקפת אצבע למען הנטושים כי לא מאמצת או שולחת לעמותה.
ותיקון קל - זה לא החבובות זה רחוב סומסום
אל תדאג עוזי אני מהשניה הראשונה הבנתי שאתה לא רוצה אותי פה
אגב אל תדאג מי שמבריח גולשים זה אתה ולא אני
אף אחד לא אוהב להיות במקום של אווירת טרור שכל מילה שניה כמו באירן צריך לשקול.
בביהס יש פחות חוקים קיצונים מפה.
ולמרות זאת השתדלתי לחשוב כמעט תמיד לפני שהגבתי אם מותר להגיב באותו מקום
אבל עם כל מליארד הכללים שלך מי זוכר כבר מה מותר ומה אסור.
אתה בטח תשמח לשמוע שלא פעם רציתי לעזוב רק בגלל היחס שלך
אבל כל פעם אמרתי לעצמי נו כאן לומדים הרבה על תוכים וכאן מוכרים ציוד רציני
אז כדי להיות מגדלת טובה עדיף לסבול וללמוד
או פשוט להיות קוראת ולא להגיב בשום הודעה.
אף אחד לא טרחת לתקוף באובססיביות כזו כמו אותי
נראה לי שאם אגיד על משהו שחור אתה תגיד לבן רק כי אני אמרתי ההפיך
כך זה בכל מילה שניה לגבי מה שאומרת.
כי כל מילה שניה שלי בעיניך לא בסדר
כנראה יש אנשים שזה שהם מנהלים ויש להם כוח משמח אותם להתיחס לא יפה לאחרים
ואתה זה שהרסת את הדיון לעצמך כי אתה זה שהגבת כלפי לא יפה.
אם אני היתי כותבת חצי מהדברים שכתבת לי פה לגולש אחר היית נוזף בי שמתיחסת לא יפה לאנשים ופוגעת
אבל אתה כמנהל לך מותר לפגוע, להעליב ליד כולם
נו אתה מיני אלוקים הרי אתה המנהל.
אני הזכרתי אותו כי אתה לגלגת שעושה פרסום לשלומית אז בטח היא עושה לי הנחה
אז מה חשבת שאבלע את העקיצות שלך ולא אגיב באותה מטבע?
ואם כבר אז ד"ר שרביט יכול להרויח הרבה יותר טוב מהפרסום אצלך סהכ אתה בעל אתר ואני רק גולש יחיד. אז אם בפרסום עסקינן...
אל תדאג אני לא מנסה לעשות לך סדר
רואים שאתה אוהב להיות המנהל הכל יכול.
לגבי להפנות לאתרים ולינקים -
לא נתנתי לינקים כי יש מלא פורומים לכלבים
(ומה הבעיה בלתת לינקים שאפילו לא מתחרים בכך?! הרי זה על כלבים. אבל עניין שלך.)
אז לא שחקתי ראש קטן ולא היתה לי גם כוונה כזו.
ולגבי להגיב דברים שלא קשורים -
משהי (יעל אם לא טועה) כתבה פעם שהשאלות ששואלת מענינות אותה ועוזרות לה.
משהו (אולי צחי, לא זוכרת כבר) לגבי הדיון על האקלקטוס שפתחתי כתב שזה הדיון הכי מעניין שהיה זה זמן רב.
מלא הודעות שלי זה תשובות לאנשים ששאלו לגבי תזונה וכל מיני כאלו.
רק שבעיניך הכל נראה מיותר
יש אחרים שגם כותבים דברים שלא קשורים אבל רק כשאני עושה את זה זה מפריע.
לגבי חיות אקזוטיות גם שירלי אמרה שאין לה יותר מידי מה להציע ושתלך לוטרינר של חיות אקזוטיות.
אבל איתי הרי יש לך בעיה אז התלונה כמובן אלי
את הקטע על החתול כתבתי לא כדי להראות שאני אדם טוב. אלא כי החלטת שאני לא נוקפת אצבע למען הנטושים כי לא מאמצת או שולחת לעמותה.
ותיקון קל - זה לא החבובות זה רחוב סומסום
אל תדאג עוזי אני מהשניה הראשונה הבנתי שאתה לא רוצה אותי פה
אגב אל תדאג מי שמבריח גולשים זה אתה ולא אני
אף אחד לא אוהב להיות במקום של אווירת טרור שכל מילה שניה כמו באירן צריך לשקול.
בביהס יש פחות חוקים קיצונים מפה.
ולמרות זאת השתדלתי לחשוב כמעט תמיד לפני שהגבתי אם מותר להגיב באותו מקום
אבל עם כל מליארד הכללים שלך מי זוכר כבר מה מותר ומה אסור.
אתה בטח תשמח לשמוע שלא פעם רציתי לעזוב רק בגלל היחס שלך
אבל כל פעם אמרתי לעצמי נו כאן לומדים הרבה על תוכים וכאן מוכרים ציוד רציני
אז כדי להיות מגדלת טובה עדיף לסבול וללמוד
או פשוט להיות קוראת ולא להגיב בשום הודעה.
אף אחד לא טרחת לתקוף באובססיביות כזו כמו אותי
נראה לי שאם אגיד על משהו שחור אתה תגיד לבן רק כי אני אמרתי ההפיך
כך זה בכל מילה שניה לגבי מה שאומרת.
כי כל מילה שניה שלי בעיניך לא בסדר
כנראה יש אנשים שזה שהם מנהלים ויש להם כוח משמח אותם להתיחס לא יפה לאחרים
ואתה זה שהרסת את הדיון לעצמך כי אתה זה שהגבת כלפי לא יפה.
אם אני היתי כותבת חצי מהדברים שכתבת לי פה לגולש אחר היית נוזף בי שמתיחסת לא יפה לאנשים ופוגעת
אבל אתה כמנהל לך מותר לפגוע, להעליב ליד כולם
נו אתה מיני אלוקים הרי אתה המנהל.
תגידי באמת מה את רוצה? עונים לך ואת חוזרת על אותו דבר, הבנו שאת בסדר ואת אוהבת חיות אבל לא יכולה לטפל כי את חיה עם ההורים.
את טוחנת מים ועונים לך בסבלנות, את מקפצת מנושא לנושא באותו נושא ומבקשת שלא יעירו לך, מעירים לך בדיוק כמו לאחרים כאן
אבל אצלך הכל אישי .למישהו אחר מזמן הייתי עוצר את האפשרות לכתוב בפורום ורק את מתלוננת בלי סוף כמה את מסכנה וכמה לא נותנים לך להתבטא ..נו באמת .
עוזי העלה שאלה למה צריך להשקיע כל כך הרבה כסף כדי להחזיק כלב עזוב כשבעמותות נותנים כלב עזוב ברבע מהמחיר שרוצים עבור הטיפולים במקום אחר.
ואת מנסה להראות לכולם שאת סופר צדיקה וכמו שלא חוסכים על ילדים לא חוסכים על חיות וכלבים ובלה ובלה .
אז בואי אני אגיד לך , לי נגמרה הסבלנות מלקרוא את הדברים שאת כותבת, כנראה שהמענה פעם אחר פעם וההסברים לא הועילו לך וגם הפניות באישי לא פעם לא עוזרים לך להבין שלחוצפה שלך יש גבול.
אני לא מבין מה מחזיק אותך כאן, הרי לא נותנים לך במה , וכולם נגדך, וכל מה שאת אומרת אסור להגיב לו..אגב אני כבר לא הגבתי על התולעים שאכלו את המוח לכלב של חברה שלך ...
אז בפעם הבאה שאת תגיבי בחוצפה וביהירות לא תהיי כאן.
הדיון הזה הסתיים מבחינתי . אני מודיע לך שתגובה נוספת מצידך בדיון זה תביא לחסימתך.
אני מזמין חברים נוספים להגיב בנושא השאלות שנשאלו כאן ולקיים דיון רציני ופורה.
את טוחנת מים ועונים לך בסבלנות, את מקפצת מנושא לנושא באותו נושא ומבקשת שלא יעירו לך, מעירים לך בדיוק כמו לאחרים כאן
אבל אצלך הכל אישי .למישהו אחר מזמן הייתי עוצר את האפשרות לכתוב בפורום ורק את מתלוננת בלי סוף כמה את מסכנה וכמה לא נותנים לך להתבטא ..נו באמת .
עוזי העלה שאלה למה צריך להשקיע כל כך הרבה כסף כדי להחזיק כלב עזוב כשבעמותות נותנים כלב עזוב ברבע מהמחיר שרוצים עבור הטיפולים במקום אחר.
ואת מנסה להראות לכולם שאת סופר צדיקה וכמו שלא חוסכים על ילדים לא חוסכים על חיות וכלבים ובלה ובלה .
אז בואי אני אגיד לך , לי נגמרה הסבלנות מלקרוא את הדברים שאת כותבת, כנראה שהמענה פעם אחר פעם וההסברים לא הועילו לך וגם הפניות באישי לא פעם לא עוזרים לך להבין שלחוצפה שלך יש גבול.
אני לא מבין מה מחזיק אותך כאן, הרי לא נותנים לך במה , וכולם נגדך, וכל מה שאת אומרת אסור להגיב לו..אגב אני כבר לא הגבתי על התולעים שאכלו את המוח לכלב של חברה שלך ...
אז בפעם הבאה שאת תגיבי בחוצפה וביהירות לא תהיי כאן.
הדיון הזה הסתיים מבחינתי . אני מודיע לך שתגובה נוספת מצידך בדיון זה תביא לחסימתך.
אני מזמין חברים נוספים להגיב בנושא השאלות שנשאלו כאן ולקיים דיון רציני ופורה.
- uzibu
- ניצוי מלא

- איש קשר:
תודה על העצה וההסבר, אני אקנה בהקדם. העניין הוא שאני לא יוצא איתה מעבר לחצר שלי, לפחות עד שאעשה לה את כל החיסונים. האם חשוב \ כדאי לשים רצועה ולתרגל איתה מעכשיו (הליכות בחצר) או שמספיק לשים קולר?2319 כתב:אתה יכול לשים את הקולר (אנחנו מדברים על קולר רגיל, לא נגד קרציות, איתו תחכה) ואפילו מומלץ לשים כמה שיותר מוקדם על מנת שיתרגל (שים לב שהוא לא צמוד מידי, צריך להיות מרווח של 2 אצבעות) כנ״ל רצועה, בהתחלה הכלב יתנגד לרצועה, וכל כמה מטרים יעצור, יסתובב אחורה וינסה לתפוס את הרצועה וללעוס אותה, לכן תחילה קונים רצועה שעשויה מחלקי ברזל כמו קולר חנק (או המיגון של האביר), התחושה של הברזל לא אהובה עליהם במיוחד וכן הם לא יכולים ללעוס אותה.
לגבי הפרעושים אני באמת חייב לעשות משהו כי ראיתי כמה עליה וזה מציק לה. אני צריך לברר מה יש לגורים ואם בכל זאת ניתן לעשות לה טיפול כל שהוא.
וואי עד כדי כך? כל כך הרבה חומרים לא מזיקים לכלב? הם בטוח בנויים להיות ביחד?2934 כתב:מניסיון מאוד קשה שלי, אין אף דרך אחת יעילה להתמודד עם פרעושים ואף תכשיר בודד לא באמת משמיד אותם
בנוגע לחתולים זה בעיה. כי אני יודע בחצר שלי היו המון חתולים ויש את רטלין שמגיעה לאוכל ולישון (למרות שאחרי המרדף של סטייסי אחריה היא לא חזרה
אם אני ינקה טוב טוב את כל השטח שהיא נמצאת בו (יש לי אזור מקורה בחצר שם נמצאת סטייסי) עם אקונומיקה זה יספיק? יש ריסוס שכדאי לעשות בנוסף? וטיפול לדשא בחצר יש?
אגב אתם יכולים לנסות ולנחש איזה סוג הכלבה? או לפחות לאיזה גודל היא תגיע לדעתם?
UziDesign
UziDesign
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
לגבי החומרים מאחר והפרעושים מפתחים עמידות מהר מאוד (יש להם מחזור חיים קצר יחסית) וכאשר הם ביצים הם עמידים כמעט הכל
וכאשר הם זוחלים (או נימפות לא סגור איך קוראים לגלגול שלהם) הם עדיין יחסית עמידים כי הם בתוך האדמה
החומרים השונים מיועדים לכך שלא משנה למה הפרעוש עמיד אחד מהחומרים יחסל אותו
אקונומיקה לא תזיז לפרעושים ואפילו לא לקרציות אלא תיצור ענן כלור שיסריח לך את הגינה כאשר הוא יחמצן חומרים אורגניים באדמה
לגבי ריסוס סביבתי אין צורך לרסס את כל הגינה אלא רק את המקומות שבהם הכלב רובץ הרבה כי לשם רוב הפרעושים ימשכו
מה שלא יימשך אל מקומות הרביצה יימשך אל הכלב כאשר הוא ינוע בגינה בעצמו והחומרים שרשמתי כבר יחסלו אותו
אם חתול עובר לך בגינה פעם בכמה שעות אז זה לא כזה נורא אולם אם יש לך כמות של חתולים ובמיוחד אם יש לך
נקבה שהחליטה להמליט אתה בצרה צרורה (אם היא המליטה אין לך מה לעשות אלא לחכות שהיא תעזוב בשנייה שהיא תעזוב
ולרוב זה יהיה כאשר הפרעושים יפריעו לה יותר מידי תרסס את המקום שבו היא המליטה ולאחר חודש תרסס שוב)
מניסיוני חסימת כל הפתחים בגדרות מניעת אוכל ומים מהחתולים במידת האפשר ומניעת מקומות חמים ויבשים מהם מרחיקה אותם מהאזור
את הריסוס הסביבתי אתה לא חייב לעשות עכשיו (וגם אין טעם) אלא לאחר תום הגשמים וכאשר יתחיל להתחמם קצת
כרגע רוב הפרעושים נמצאים בתרדמת או שהם כל כך איטיים בגלל הקור שהם בקושי מצליחים לזוז ולתפוס קורבנות חדשים
וכאשר הם זוחלים (או נימפות לא סגור איך קוראים לגלגול שלהם) הם עדיין יחסית עמידים כי הם בתוך האדמה
החומרים השונים מיועדים לכך שלא משנה למה הפרעוש עמיד אחד מהחומרים יחסל אותו
אקונומיקה לא תזיז לפרעושים ואפילו לא לקרציות אלא תיצור ענן כלור שיסריח לך את הגינה כאשר הוא יחמצן חומרים אורגניים באדמה
לגבי ריסוס סביבתי אין צורך לרסס את כל הגינה אלא רק את המקומות שבהם הכלב רובץ הרבה כי לשם רוב הפרעושים ימשכו
מה שלא יימשך אל מקומות הרביצה יימשך אל הכלב כאשר הוא ינוע בגינה בעצמו והחומרים שרשמתי כבר יחסלו אותו
אם חתול עובר לך בגינה פעם בכמה שעות אז זה לא כזה נורא אולם אם יש לך כמות של חתולים ובמיוחד אם יש לך
נקבה שהחליטה להמליט אתה בצרה צרורה (אם היא המליטה אין לך מה לעשות אלא לחכות שהיא תעזוב בשנייה שהיא תעזוב
ולרוב זה יהיה כאשר הפרעושים יפריעו לה יותר מידי תרסס את המקום שבו היא המליטה ולאחר חודש תרסס שוב)
מניסיוני חסימת כל הפתחים בגדרות מניעת אוכל ומים מהחתולים במידת האפשר ומניעת מקומות חמים ויבשים מהם מרחיקה אותם מהאזור
את הריסוס הסביבתי אתה לא חייב לעשות עכשיו (וגם אין טעם) אלא לאחר תום הגשמים וכאשר יתחיל להתחמם קצת
כרגע רוב הפרעושים נמצאים בתרדמת או שהם כל כך איטיים בגלל הקור שהם בקושי מצליחים לזוז ולתפוס קורבנות חדשים
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת