ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חוק סירוס כלבים דעתכם

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

חוק סירוס כלבים דעתכם

שליחה על ידי eli_lea »

למי שלא שמע הממשלה תומכת בחוק של ח"כ איתן כבל שאומר שמי שלא יסרס את כלבו או שלא יעקר את כלבתו ישלם בעת חידוש הרישיון השנתי במקום 100 ש"ח תוספת של 700 ש"ח בכל שנה.
מה דעתכם לטוב או לרע?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: חוק סירוס כלבים דעתכם

שליחה על ידי שירלי87 »

צריך לעודד עיקור וסירוס אבל זאת לא הדרך.. מה עם כלבים מבוגרים? או אנשים שלא רוצים לסרס אבל שומרים על הכלב שלהם?
וזה יכול גם לעשות את ההיפך ולעודד אנשים להרבות את הכלבים כדי לשלם על האגרה.. או לנטוש את הכלבים שלהם..
או לגדל כלבים בלי חיסונים ובלי רישיון..

חוץ מזה אנשים שמגדלים כלבים גזעיים, שכל גור עולה מאות ואלפי שקלים, האגרה ממש לא תזיז להם אז זה לא מונע או משפיע על
הכמות העצומה של הכלבים שננטשים מדי שנה...

פשוט במקום לפתור בעיה הממשלה רק מחפשת להרוויח ממנה... זה מה שאני חושבת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יוזם החוק מכנה את הקנס "תמריץ" . מי שגידל כלב יודע בהחלט מה ההוצאה הכרוכה באחזקתו . אולי היה עדיף שהתמריץ של העיקור / סירור יגיע מצד הרשויות ללא תשלום? יתכן שחלק לא מבוטל יסרסו את כלביהם אבל כמו שציינת אני מאמין שחלק לא מבוטל לא יחסן את הכלב, כלומר בעלי כלבים "ירדו למחתרת" . ממש כמו עם חוק הכלבים המסוכנים, אנשים ממשיכים לגדלם אבל לא מגיעים לחסנם כדי לא לחשוף את זהותם. גם לדעתי הגבלת ההמלטות חשובה מאחר וחתולי רחוב וכלבים נטושים עוברים סבל רב, לפני מספר שנים היה קשה למצוא חתול במושב אצלנו, היום הם מתרבים בקצב מדהים,אליי מגיעים לקבל אוכל קרוב ל 12 חתולים ביניהם גורים.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

לדעתי צריך יותר לעודד סירוס ועיקור אצל חתולים מאשר כלבים.
כבר כמה שנים לא יצא לי לראות כלבים נטושים ככה שאני מניח שחלק מהסרוס עובד ואין עוד גורים שמסתובבים חופשי.
בנוגע לתשלום נראלי שהם קצת הגזימו,כי כלבים גזעיים שרוצים להרבות אותם לא יהיו ברחובות.
כנ"ל לגבי כלבים זקנים שלא רוצים להרבות.
בקיצור החוק הוא גם טוב וגם רע.
אי אפשר להכריח את הבעלים לבצע עיקור כי זה לא מגיע לו שיחלטו לו החלטות על הכלב שלו שהוא מטפל בו ודואג לו לבית חם ואוהב.
אני חושב שבעמותות של צער בעלי חיים וכ'ו צריכים לעקר את כל הכלבים שלהם ככה שכשמגיעים אנשים שמועניינים
לאמץ הם לא יצרכו לשלם וגם להחליט עם הכלב כן יעבור או לא.
תמונה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

יוזם החוק הוא אידיוט (זה מחמאה בשבילו) לצערי יותר מידי ח"כים רצים לחוקק חוקים אבל לא חושבים מה תהיה התוצאה של החוקים הללו
מה שיקרה עם החוק הזה זה שפחות אנשים ילכו וישלמו את הרישיון הזה זאת אומרת שפחות אנשים יעקרו או יסרסו את הכלבים שלהם וגם לא יחסנו אותם כלל
הקטע הוא שאנשים שלא משקיעים הרבה בכלבים שלהם פשוט לא ישלמו את הרישיון וחלק מהם עלול לנטוש את הכלבים
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

התשלום מוגזם לפי דעתי כלב מעורב צריך לסרס וגם כלב גזעי שלא רוצים להרבות זה מפחית באגרה אם אני לא טועה
יש לי כלבה צעירה קיבלה יחום ראשון אז לא משחררים לבד ולא בלי חגורה כך אין גורים מעורבים ( היא גזעית )
לא בעיה לגרום לזה שהיא לא תתרבה רק קצת אחריות ............
הכלב הזכר מעורב אין טעם שיתרבה לכן סירסנו אותו בחישוב של שנים זה חוסך מאות שקלים באגרה
סמל אישי של משתמש
TotSli
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: אשר

שליחה על ידי TotSli »

בושה שגורמים לאנשים דברים כאלה תסתכלו על כלבים גזעיים שכן אפשר למכור ונמכרים בקלות כמו דוברמן,גם אם אנשים הולכים לזווג את הכלב שלהם ולהביא גורים אני חושב שלכלבים מסויימים צריך להיות מחירים נמוכים ולכלבים מעורבים עידוד של עיקור/סירוס מכיוון שכלבים לא גזעיים הם פחות אהובים ונקנים בצורה נמוכה יותר מה שגורם לבלאגן עם הגורים ברחובות ואם הם לא יתרבו בצורה מטורפת אז לא נראה יותר כמויות כאלה בצער בעלי חיים :)
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”