ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חיית השבוע היא החמוס
מנהל: מפקחים
חיית השבוע היא החמוס
החמוס הוא יונק השייך לסדרת הסמורים (בינהם סמור בואש ועוד..)
החמוס הוא בעל חיים מעניין מאוד,גופו ארוך וצר-מה שנותן לו אפשרות להכנס למקומות צרים מאוד.
לחמוס יש ריח חזק מאוד (לזכרים ריח חזק יותר) שאפשר להפחיתו אך ורק על ידי סירוס\עיקור.
סירוס החמוס גורם לו להיות רגוע הרבה יותר ומפחית את ההתנהגויות הזכריות (סימון טריטוריה וכ'ו).
את נקבות החמוס חייב לסרס במידה ולא מתכוונים להרבות אותה.
כמעט תמיד נקבת חמוס תסבול מאנמיה במידה ולא נכנסה להריון בתקופת הזיווג.
עקור הנקבה מתרחש בגיל 6-8 חודשים.
ממה שיצא לי לראות-חיה מדהימה.
לא כדאי להתעסק איתה כשהיא לא הורגלה לידיים כי היא יכולה פשוט לתת ביס ולקרוע את כל הבשר.
הם מאוד מתוקים ושובבים ופעילים וגם ישנים לא מעט.
הבעיה היחידה שיש לה זה הריח.
מאוד מציק הריח שלה,חייב לשתוף פעמיים לפחות אחרי שנגעתם בחמוס כי נשאר הריח.
החמוס הוא בעל חיים מעניין מאוד,גופו ארוך וצר-מה שנותן לו אפשרות להכנס למקומות צרים מאוד.
לחמוס יש ריח חזק מאוד (לזכרים ריח חזק יותר) שאפשר להפחיתו אך ורק על ידי סירוס\עיקור.
סירוס החמוס גורם לו להיות רגוע הרבה יותר ומפחית את ההתנהגויות הזכריות (סימון טריטוריה וכ'ו).
את נקבות החמוס חייב לסרס במידה ולא מתכוונים להרבות אותה.
כמעט תמיד נקבת חמוס תסבול מאנמיה במידה ולא נכנסה להריון בתקופת הזיווג.
עקור הנקבה מתרחש בגיל 6-8 חודשים.
ממה שיצא לי לראות-חיה מדהימה.
לא כדאי להתעסק איתה כשהיא לא הורגלה לידיים כי היא יכולה פשוט לתת ביס ולקרוע את כל הבשר.
הם מאוד מתוקים ושובבים ופעילים וגם ישנים לא מעט.
הבעיה היחידה שיש לה זה הריח.
מאוד מציק הריח שלה,חייב לשתוף פעמיים לפחות אחרי שנגעתם בחמוס כי נשאר הריח.
- קבצים מצורפים
-
- fb.jpg (99.63 KiB) נצפה 3209 פעמים

Re: חיית השבוע היא החמוס
בעל חיים מעניין ומצחיק. 
לפני שנים קנינו זכר בוגר מחנות חיות ואני זוכרת כשהוצאנו אותו מהכלוב לחדר הוא התחיל לקפוץ עם גב סמור
ואמא שלי חשבה שהוא קופץ מאושר..
הוא בעצם פחד, אבל מהר מאוד התרגל לטריטוריה.
הריח שלהם באמת בלתי נסבל, חריף מאוד, ולכן לקחנו אותו לוטרינר לסירוס. גם אחרי הסירוס יש ריח אבל לא חריף.. ולא מריחים מק"מ..
הוא התרגל למגע עם הזמן, היה לו אופי כובש, הוא אהב לשחק ולרדוף אחרי כל דבר שעשוי מגומי.. הוא היה גונב לי גומיות שיער, קליפסים,
נעל בית, גרביים וכל דבר קטן שנראה לו "מציאה" - ומחביא מתחת לספה בסלון
הוא נהנה להכנס מתחת לספה ולארוב לרגליים.. הוא לא היה נושך חזק, כמו כלב בזמן משחק..
הוא אכל מזון חתולים איכותי - נאמר לנו שזה המזון שמתאים לו
את הצרכים הוא עשה קבוע בקופסה בפינה בדומה לחתול, או מתחת לספה..
הוא אהב מאוד מאוד לישון על מצע רך, לא פעם מצאתי אותו מכורבל מתחת לשמיכה\סדין במיטה שלי, או בסלסלה בין הכביסה הנקייה,
מה שחירפן את אמא שלי..
קניתי לו רצועה בחנות חיות ויצאתי איתו מספר פעמים לטייל, בפעם הראשונה גרמנו לפקק כשכל רכב עוצר ובוהה כמה שניות עד זיהוי בעל
החיים.. היה אחד ששאל "מה זה הכלב הזה?"..
יש להם יכולת טיפוס מרשימה, בפעמים הראשונות בחוץ הוא נלחץ קצת מההמולה וטיפס עליי עד לכתף והתמקם שם..
הוא אהב להתקלח, כנראה כי המים היו פושרים.. קילחנו אותו 'פעם ב'.. לא על בסיס קבוע
מאוד נהניתי לגדל אותו, לדעתי זה בעל חיים חמוד וחכם..מומלץ מאוד כחיית מחמד
המינוס היחיד מלבד הריח זה שהוא טורף.. הוא הרג את התוכון שלנו ומאז לא יכולנו להשאיר אותו בבית.. לכן אם מגדלים ציפורים או
זוחלים חשוב להשגיח היטב בכל רגע ולמנוע גישה לבעלי חיים אחרים בבית.

לפני שנים קנינו זכר בוגר מחנות חיות ואני זוכרת כשהוצאנו אותו מהכלוב לחדר הוא התחיל לקפוץ עם גב סמור
ואמא שלי חשבה שהוא קופץ מאושר..
הריח שלהם באמת בלתי נסבל, חריף מאוד, ולכן לקחנו אותו לוטרינר לסירוס. גם אחרי הסירוס יש ריח אבל לא חריף.. ולא מריחים מק"מ..
הוא התרגל למגע עם הזמן, היה לו אופי כובש, הוא אהב לשחק ולרדוף אחרי כל דבר שעשוי מגומי.. הוא היה גונב לי גומיות שיער, קליפסים,
נעל בית, גרביים וכל דבר קטן שנראה לו "מציאה" - ומחביא מתחת לספה בסלון
הוא נהנה להכנס מתחת לספה ולארוב לרגליים.. הוא לא היה נושך חזק, כמו כלב בזמן משחק..
הוא אכל מזון חתולים איכותי - נאמר לנו שזה המזון שמתאים לו
את הצרכים הוא עשה קבוע בקופסה בפינה בדומה לחתול, או מתחת לספה..
הוא אהב מאוד מאוד לישון על מצע רך, לא פעם מצאתי אותו מכורבל מתחת לשמיכה\סדין במיטה שלי, או בסלסלה בין הכביסה הנקייה,
מה שחירפן את אמא שלי..
קניתי לו רצועה בחנות חיות ויצאתי איתו מספר פעמים לטייל, בפעם הראשונה גרמנו לפקק כשכל רכב עוצר ובוהה כמה שניות עד זיהוי בעל
החיים.. היה אחד ששאל "מה זה הכלב הזה?"..
יש להם יכולת טיפוס מרשימה, בפעמים הראשונות בחוץ הוא נלחץ קצת מההמולה וטיפס עליי עד לכתף והתמקם שם..
הוא אהב להתקלח, כנראה כי המים היו פושרים.. קילחנו אותו 'פעם ב'.. לא על בסיס קבוע
מאוד נהניתי לגדל אותו, לדעתי זה בעל חיים חמוד וחכם..מומלץ מאוד כחיית מחמד
המינוס היחיד מלבד הריח זה שהוא טורף.. הוא הרג את התוכון שלנו ומאז לא יכולנו להשאיר אותו בבית.. לכן אם מגדלים ציפורים או
זוחלים חשוב להשגיח היטב בכל רגע ולמנוע גישה לבעלי חיים אחרים בבית.
תודה על המידע 
חחח איזה אישה אחת שיש לה חמוס אמרה לי בחנות שהחמוס שלה רב מכות עם הכלב והכלב בורח,הרגה אותי חח
בנוגע לטרף,כן זה באמת בעיה למי שמגדל בעלי חיים קטנים.
האמת שאי לא ממש רוצה לקבל ביס מהם כי ראיתי כמה הם יכולים להיות לפעמים חיות (תרתי משמע)..
חחח איזה אישה אחת שיש לה חמוס אמרה לי בחנות שהחמוס שלה רב מכות עם הכלב והכלב בורח,הרגה אותי חח
בנוגע לטרף,כן זה באמת בעיה למי שמגדל בעלי חיים קטנים.
האמת שאי לא ממש רוצה לקבל ביס מהם כי ראיתי כמה הם יכולים להיות לפעמים חיות (תרתי משמע)..

הכלב ברח?
כן עדיף לקנות צעיר וככה להרגיל אותו אחרת זה מסוכן, בעיקר לילדים קטנים.. בכל זאת זה טורף 

ברח,עשה את כל הבית בריצה ממנו,והוא אחריו חחח
יש אצלנו בחנות שלושה צעירות,חמודות מאוד.
ויש גם זוג אחד שלא כדאי להתקרב עליו בכלל.
בגלל זה גם לא ניקו אותו די הרבה זמן,עד שאני באתי והוזזנו עיניינים.
יש אצלנו בחנות שלושה צעירות,חמודות מאוד.
ויש גם זוג אחד שלא כדאי להתקרב עליו בכלל.
בגלל זה גם לא ניקו אותו די הרבה זמן,עד שאני באתי והוזזנו עיניינים.

אם יש זוג בהחלט לא כדאי להתקרב.. היה בפינת חי אצלנו זוג והזכר אכל את הגורים שלו 
חיה חמודה. לחברה שלי היו 2 במשך שנים, ממש חיבבתי אותם אבל אויש הריח....................
לא חיה שארצה לגדל מתישהו, עם כמה שהוא מתוק... =]
לא חיה שארצה לגדל מתישהו, עם כמה שהוא מתוק... =]

עזבי זוג..
אלה תוקפניים ממש!
כאילו יום אחד ניקתי לחמוסים הקטנים את הכלוב
והכלוב היה על יד הכלוב של החמוסים הגודלים (הזוג) הם פשוט התחרפנו כשראו את אחד מהם!
הם שלפו ציפורניים ושיניים והתחילו להתחפן בכלוב.
בקושי אוכל הצליחו לשים להם..
אלה תוקפניים ממש!
כאילו יום אחד ניקתי לחמוסים הקטנים את הכלוב
והכלוב היה על יד הכלוב של החמוסים הגודלים (הזוג) הם פשוט התחרפנו כשראו את אחד מהם!
הם שלפו ציפורניים ושיניים והתחילו להתחפן בכלוב.
בקושי אוכל הצליחו לשים להם..

- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
תודה על המידע דקל.
מה עם גידול חמוס בחצר? כמה קשה לשמור על החתמה?
האם ניתן לתת לו כלוב גדול מרווח ולהוציא אותו למשחק מספר פעמים ביום או שהוא צריך "חופש"?
מה עם גידול חמוס בחצר? כמה קשה לשמור על החתמה?
האם ניתן לתת לו כלוב גדול מרווח ולהוציא אותו למשחק מספר פעמים ביום או שהוא צריך "חופש"?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
- ronihoshen
- בקיעה

- שם פרטי:: ronihoshen
יש לשכנים שלנו חמוס חחח הוא מסורס אבל הוא מתנהג כאילו הוא שטיח חחח הוא נשכב על האדמה ולא זז ... כנראה מהחום