ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גור חתולים קטנטנטנטן...

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
אתי1
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אתי

גור חתולים קטנטנטנטן...

שליחה על ידי אתי1 »

ערב טוב שבת שלום לכולם....
אז ככה: הבת הקטנה שלי היום בצהריים, בדרכה מבית הספר הביתה, מצאו היא וחברותיה בפארק עירוני ליד בית הספר.-.קבוצה של כ 8 גורי חתלתולים קטנטניםםם.....1 גסס....תמונהו 3 מתו כבר..תמונה
הבת ישר התקשרה אליי וכמובן שהסכמתי שתביא גור הביתה בניסיון להצילו...עוד חברה לקחה שני גורים נוספים ועוד חבר לקח עוד גור....אלו מה שנשארו בחיים.

מסתבר שהגורים בני כשבוע וחצי שבועיים לערך...עיניים עצומות עדיין..מכוסי שיער..אבל לגמרי תלויים מבחינת האכלה וטיפול.

עכשיו שאלתי היא: מי יכול לעזור להמליץ איך לטפל בגור...
קנינו כבר סימילאק לערבב בחלב ולתת לו במזרק...כנראה שביום ראשון נקנה בקבוק האכלה לתינוקות או מחנות צעצועים בקבוק לבובה..
השאלה כל כמה זמן לתת לו לאכול ואיזה כמויות...
הבנתי שצריך לגרות לו את הישבן במטלית לחה בכדי שיעשה צרכיו...
כל עצה תתקבל בברכה..וכמה שיותר מהר כי זה חשוב וקריטי בכדי שלא ימות לנו....
אגב, שמנו אותו במגבת רכה בתוך קופסת קרטון גבוהה למניעת רוחות במרפסת הבית בחצר שלנו..אין שמש אין סכנה..

בתודה מראש
אתי
תמונה
"יש כאלו ש-ישנים וחולמים,
ויש כאלו ש-ערים ומממשים את החלומות..."תמונה
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

Re: גור חתולים קטנטנטנטן...

שליחה על ידי עידו »

אני חושב שהכי בטוח זה להתקשר לוטרינר שלרובם יש מספרי חירום ולבקש יעוץ. הוא יגיד לך בדיוק איך מה למה וכמה..
ככה אני עשיתי שהביאו לי גור כלבים בן חודש כשהייתי בקריית שמונה. וככה אני עושה כשאני מוצא גור חתולים (Aזה כמעט קבוע)..
תמונה
סמל אישי של משתמש
אתי1
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אתי1 »

אפשר להעביר את השאלה באשכול לויטרינר האתר למענה כללי לפחות..?..
בכדי שנהיה מכוסות בשישי שבת...
תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

אתי אני לא מבינה כל כך בחתולים ולא רוצה לענות לך סתם אבל רציתי להגיד לך כל הכבוד על שהסכמת! וכל הכבוד לחברים של הבת שלך ולבת שלך! מעשה ראוי להערכה.
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר להעביר את השאלה אין וודאות שגדי יענה עליה במהלך היום או מחר.לדעתי עדיף ליצור קשר עם וטרינר (כל וטרינר ) שייעץ לך
לגבי כמות המזון וכו'.
את יכולה להשתמש גם בשירותם של חברי רשות הטבע והגנים (מחייגים * בטבע) או לצער בעלי חיים
טלפון: 1599-50-2005, 03-5136500
אם לא יודעים להדריך אותך יעבירו אותך למישהו שכן יודע.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
אתי1
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אתי1 »

תודה לכולכם....
בינתיים נתנו לה לאכול טוב..ואפילו עשתה פיפי כמה פעמים...
היא ישנה ורגועה ונעים לה בקופסא המוגנת..אפילו חולמת ומוציאה קולות כמו תינוק~ חמודההה...אנחנו כל רגע בודקים אותה..כולנו..:)..
הילדים שמחים שאבא הסכים לחתלתולה..כי לכלב הוא לא מסכים..ת'אמת שאמרתי לו שחתול לא צריך לטפל הרבה והוא עצמאי..לכן הסכים..אבל מי כמונו יודע שכל חיית מחמד צריך לטפל באהבה ובמסירות רבה..וכבר רואים שהוא נקשר אליה..יוצא כל הזמן לבדוק מה מצבה..ובטח כשתגדל קצת תוך שבוע שבועיים הוא ישמח לשחק איתה...
בזמנו גידלנו בחצר הבית במושב כמה וכמה עשרות חתולים שהצלנו ממוות בטוח..הם שיגשגו לנו וקיבלו המון חום אהבה וכל טוב מעדנים שפינקנו אותם.
אצלנו כל המשפחה אוהבים מאוד חיות..:)..לדעתי זה גם נותן פרופרציות אחרות לחיים..לאחריות..ובכלל

כל טוב
רק בשמחות
אתי
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כל הכבוד לכם, אני מבינה שיש לכם ניסיון, אבל בכל מקרה כמה טיפים שיעזרו:

- האכלה בגיל הזה מומלץ אחת לשעתיים

- עיסוי עדין בפי הטבעת (אפשר עם וזלין)

- בדיקה של וטרינר, מחלות שלא מאובחנות עלולות להוביל למוות (אי אפשר לדעת ממה מתו הגורים האחרים) וחלילה להדבקה, במיוחד כשיש ילדים קטנים בבית שלא תמיד שומרים על הגיינה אחרי מגע עם החתול ו\או הפרשותיו.

בגיל הזה, עד חודשיים לחייו, זו תקופת ההתעצבות של החתול, ורצוי למצוא לו אם "מאמצת" שתניק ותטפל בו (שגוריה בגילו או בטווח של שבועיים מגילו). אם גור גדל לבד (בגיל הצעיר הזה במיוחד) ללא אחים או אם, ההתפתחות השכלית, הנפשית והחברתית שלו עלולה להיות לא תקינה. הוא לא לומד משחקים של חתולים (התנהגות, לא צעצוע), הוא לא מרגיש את חום גופם של אחיו, לא מרגיש ליקוק של אם שחשוב מעבר לניקיון.

אם אין לכם שום אופצייה להביא אם מאמצת, תימנעו מ"טיפול מוגזם" שעלול לגרום לחתול אישיות תלותית או שתלטנית.
הרבה פעמים כשאנשים מגדלים גור מגיל מוקדם מחודשיים, החתול יוצא עם בעיות התנהגות, עלול להיות נחמד רגע אחד ופתאום אגרסיבי, גם כלפיי הבעלים שלו. כשלים כאלה בהתנהגות נובעים מכך שאין לאדם המאמץ את היכולת להעביר לגור מסרים ו"שיעורים" שעוברים לו דרך יניקה מהאם החתולה, ומהטיפול שלה בו.

בקיצור, מאוד מומלץ לא לגדל לבד "חתול יתום", הם נוטים לבעיות התנהגות גם עם הטיפול הכי מסור. רק אמא חתולה יכולה ללמד אותו להתנהג כמו שצריך, או אם הוא גדל עם אחיו זה גם יותר טוב. אינטרקציה עם חתול אחר חשובה מאוד.

אני מקווה שתוכלו למצוא לו חתולה חמודה שתניק אותו, וגם אם לא תדאגו שיאכל כמו שצריך ועיסויים באחוריים.

ובהזדמנות הראשונה ללכת לוטרינר הוא ייתן עצות הכי טובות.

בהצלחה ותהנו, ואם תוכלי תעדכני תמונה

עריכה: מצאתי לך קישור לעמותה של חתולים, שמסביר הרבה יותר טוב ממני

תקראו הכל חשוב מאוד, יכול להציל את החיים של הקטנה!

(אם היא לא פתחה עיניים היא כנראה בת פחות מ10 יום)

http://www.raananacats.org/index.php?id=322
סמל אישי של משתמש
אתי1
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אתי1 »

הגורה בינתיים שרדה את הלילה...קראנו לה בינתיים לאקי..:)..אפשר להבין למה..הבן טוען שזה שם של כלב..אבל נראה בהמשך..אולי נתאים לה שם לפי האופי שלה..
האכלתי אותה ב 2 בלילה, והבן כשחזר מבילוי האכיל אותה לפנות בוקר...וכעת שוב הבת האכילה אותה..אנחנו רושמים את שעות ההאכלה כדי שיהיה לנו מעקב..
אין לי אמא חתולה מאמצת לה:(..לכן נשתדל אנחנו לתת לה את המירב שאפשר..בתקווה שתצליח להחזיק מעמד כשבועיים בערך ואז תהיה עצמאית..
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מעולה, כיף לשמוע תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לאקי זה אחלה שם תמונה
מקווה שקראתם את הקישור, מפרטים שם המון על האכלה וניקיון גורים (צירפתי ציטוטים חשובים)
וכמו שאמרתי גם אתם יכולים לגדל אותו, פשוט קחו בחשבון שיכול מאוד להיות שיהיו לו בעיות התנהגות כשיגדל.

מהקישור:

בדיקה על ידי וטרינר:
כדאי להביא את הגור לבדיקה אצל וטרינר.
גורים יתומים יותר חלשים ופחות עמידים למחלות, דלקות עיניים ושלשולים גורים בגיל זה יכולים להתייבש מהר מאד. הוטרינר גם יוכל לספק לכם טיפול נגד תולעים והסברים נוספים.חיסון גורים ראשון ממולץ בגיל 6-8 שבועות וחיסון הדחף חיסון זהה לראשון הניתן שוב כדי ליצור עמידות חיסונית בגיל 10-12 שבועות.
סירוס ועיקור (כדי שלא יווצרו שוב גורים יתומים) בגיל 4-5 חודשים.

חימום:
גור בגיל צעיר משקיע את כל האנרגיה בגדילה ויש לו מעט מאד אנרגיה לחימום עצמו, לכן עלינו לחמם אותו. בשבועיים הראשונים לחייו הגור לא מסוגל לרעוד ולכן לא ניתן לדעת אם קר לו.
בשבועיים הראשונים יש לשמור על טמפרטורה של 32 מעלות צלסיוס באזור מגורי הגור.

מזון:
עודף האכלה יגרום לכאבי בטן ואף חסימות או שילשול קשה.
זיכרו גור קטן יכל להתייבש ולמות מעוד מהר בגלל שילשול.
במידה והגור משלשל מומלץ לרדת בכמות האוכל הניתנת לו.

באופן גס, עד גיל 4 שבועות גור חתולים צריך לקבל 28 קילו-קלוריות (Kcal) לכל 100 גרם של משקל גוף ליום. קחו את אריזת המזון בה אתם משתמשים וחשבו את הכמות לה את נזקקים, אחר כך חלקו למספר הפעמים הרצוי.
תדירות האכלה:
גורים קטנים מאד (גיל שבוע) צריכים להיות מואכלים כל 3-4 שעות.
גור בגיל שבועיים ניתן להאכיל פעם ב6 שעות.
גור בגיל 3-4 שבועות ניתן להאכיל פעם ב8 שעות.
אפשר להתחיל לגמול את הגור בגיל 4 שבועות.
יש להתחיל במתן תחליף החלב בתוך צלוחית קטנה ונמוכה ובמקביל להמשיך להניק מידי פעם (במידה והחתול לא אוכל מספיק לבדו).
ניתן לגרותו לאכול על ידי מריחת מעט מזון על אפו, הגור יתנקה וילקק את הנוזל.
לאט-לאט (הכל תלוי בגור הספציפי) יש לעבור למזון גורים רטוב שהוספו לו מים כדי ליצור דייסה.
די מהר נוכל כבר לעבור למזון רטוב ללא תוספת מים, אחר כך ניתן להתחיל לתת מזון יבש שהורטב במים ולבסוף להעביר את הגור למזון יבש.
מבחינה אנטומית הגור מסוגל לאכול אוכל יבש כבר בגיל 4-5 שבועות אך, אנו ממליצים על מעבר הדרגתי כדי להקל על הגור.
יש לצפות לשלשולים בשלב זה בגלל המעבר למזון לו קיבת הגור לא רגילה.
אם הגור ערני ואוכל בתאבון אין צורך לדאוג יותר מידי.

צרכים:
גורים צעירים לא עושים צרכים לבד. האם מלקקת את אזור פי הטבעת ומגרה אותם לכך. בגור יתום אנו נחליף את האם.
אחרי כל ארוחה יש לעסות קלות את הבטן ובמקביל עם מקל צמר גפן לח לגרות את אזור איבר המין ופי הטבעת. יש להמשיך עד שהגור עושה את צרכיו.
חשוב לנקות ולייבש את הגור לאחר מכן.
אין לצפות לכך שהגור יעשה צרכים לאחר כל ארוחה, לעיתים יעבור יום שלם ללא צואה. כל עוד הגור רגוע וממשיך לאכול אנו נניח שמצבו תקין.
בגיל 3-4 שבועות ניתן כבר להרגילו לארגז צרכים. חתולים הם חיות היגיניות הלומדות מהר. יש להניח את הגור בארגז הצרכים אחרי הארוחה.
ניתן לעזור לו על ידי הנעת רגלו וגרוד החול. רוב החתולים יקלטו מאד מהר.

ניקיון:

חשוב לשמור על הגור נקי. יש לעבור עליו עם מטלית לחה וחמה לפחות מספר פעמים בשבוע ואחר כך לייבש אותו. פעולה זו גם מדמה את הליקוק של האם ויוצרת קשר אימהי בינך לבין הגור.

בהצלחה ושיהיה בריא תמונה

*עריכה: בגלל הכותרת אני שוכחת שזו נקבה, אז להתייחס לכל הכתוב למעלה בלשון נקבה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”