ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זיהוי סוג כלב

הפורום עוסק בבעלי חיים מכל המינים והסוגים מלבד ציפורים ותוכים.
בפורום באפשרותכם להציג לשתף ולדון בחיות הבית וחיות הבר.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: זיהוי סוג כלב

שליחה על ידי שירלי87 »

המחיר נראה לי מוגזם תמונה
אני אבדוק פה מה המחירים.. לא שזה יעזור אבל סקרנית אם גם אצלנו זה הטווח או שבמרכז יקרנים ללא סיבה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

זה לא עניין של לחסוך בבריאות, זה עניין של ניצול המגדלים המעוניינים לגדל. אני ממש לא מתפלא כפי שציינתי מדוע רבים בסופו של יום נוטשים כלבים או מעבירים אותם לעמותה כל שהיא. לא יתכן שמדברים ש"חייבים" לבצע הנוגעים בדבר יעשו "קופה".

אם העיריות השונות ואפילו העמותות היו עובדים עם וטרינר שגובה לפי מה שמומלץ ואפילו טיפה גבוה יותר לא הייתי בכלל מהסס. אם מאמצים גור בעלות של 200 גם לשלם כפול היה מבחינתי "בסדר" אבל מ-200 להגיע לאזור של 1200 זה פשוט שוד לאור יום. מה מונע מאדם כמוני לשים את הכלבה בצער בעלי חיים ולאמץ אחרת? (** כמובן שכל התגובה כאן היא למען הדיון, אני על סטייסי לא הולך לוותר בכזו קלות.) במקום להגיד "בואו תאמצו" ותמשיכו את אותו גלגל של כלבים נטושים תאפשרו לבצע חיסונים ועיקורים במחירים נורמלים.

מחירים מומלצים: http://www.boazvet.com/Prices.aspx
שימו לב שמגיעים ל-330 שקל + אגרה שעולה 100 שקל לפי מה שאמרו לי בטלפון. סה"כ 430. איך המינימום נהיה גם הוא כמעט כפול? כאשר המקסימום הוא פי 3. וזה ללא עיקור אני מדגיש (עיקול עולה סביב ה-520 לבד)
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
אוהבת_תוכים
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אוהבת_תוכים »

אנשים נוטשים חיות לא כי זה יקר אלא כי הם חסרי אחריות
נמאס מהתחביב החדש זורקים לוקחים משהו אחר.
מי שכן בעל אחריות מנסה למצוא משהו שיאמץ
לזרוק לרחוב זו הזנחה פושעת שאין לה שום הצדקה שבעולם.

במרכז ברור שהמחירים יקרים יותר
כמו שכל דבר במרכז גוש דן יקר יותר
כי יוקר המחיה במרכז וגוש דן גבוה יותר
בפריפריה מן הסתם יעלה פחות כי שם יוקר המחיה פחות
ואם יעלה במחיר יקר אף אחד לא יוכל כמעט להרשות לעצמו ללכת לוטרינר.

ומן הסתם שהוטרינרים לוקחים בצורה שירויחו טוב הם לא סתם למדו 7 שנים ובזבזו מלא על לימודים ושרפו 7 שנים.
חוץ מזה שפה אין קופח שתשתתף איתנו הכל אצל בעח פרטי.
גם אני שלקחתי את הקוקטיל שלי לוטרינר רק כניסה כבר 200 שקל
(המחיר בדיוק עלה כמה ימים אחכ אבל למזלי קבעתי את התור לפני אז לקחו לי כמו המחיר הישן שזה 150 נראה לי אם זכור לי נכון)
אין מה לעשות זה המצב
אז מה אני אעשה אשאיר אותו בלי טיפול?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

מי אמר שהיא תשאר בלי טיפול? ומי אמר שאנשים נוטשים בגלל שנמאס להם מהתחביב? את מגיעה למסקנות סתם.
אף אחד לא אומר לוטרינרים אל תרוויחו (לא יודע איך הגענו לזה), שירוויחו ושיהיה להם אלף לבריאות, אבל לגבות פי 3 ממה שהם הגדירו במחירים מומלצים... בסדר אז עברו לא מעט שנים.. אבל פי 3? בחייכם.

חוץ מזה מה קשור בלי טיפול? אני המלטתי את הכלבה? ואם אין לי תקציב לכל הדרישות אז אני חסר אחריות? אז עם כל הצער כלבים מגיעים לצער בעלי חיים. ההפך, אני מנסה לקחת אחריות ובמקום "לזרוק" את הכלבה בצער בעלי חיים ולתת לילדים שלי לבחור אחרת ויעלה לי "כולה 200 שקל" אני עושה מהפכות להשאיר את סטייסי. ואני לא היחיד אני בטוח. העניין הוא שאין עידוד לעשות את מה שאני מנסה לעשות אלא רק להפך. כל ההתנהלות באה להראות שאין מה להגדיל ראש כי ינסו לנצל זאת.. לך לעמותה ותן להם לשבור את הראש. מן גלגל שכזה שבטח ובטח לא יגמר... אבל אולי זה טוב לעמותות מי יודע. אם העמותות היו אומרים אנחנו נותנים גור עם כל החיסונים ב-200, בוא אלינו נעשה לך את כל הטיפולים יעלה לך 400 הייתי כבר שם מחכה בתור.
UziDesign
אוהבת_תוכים
גוזל
גוזל

עוזי אני לא אמרתי שאתה לא בסדר
להפך אמרתי כל הכבוד שאתה מאמץ אותה ולוקח אחריות על מה שמישהו אחר לא לקח.
וכן מי שזורק כלב לרחוב הוא חסר אחריות כי הכלב הזה יחפש אותו ויהיה עצוב והוא עלול להידרס או למות מרעב או מהתעללות ולא חסרות סכנות.
המינימום שהם יכולים זה לפרסם הודעות ולשאול חברים/מכרים ויש עוד דרכים לנסות למצוא פתרון. מי שזרק לרחוב לא חיפש פיתון לכלב אלא רצה ראש שקט.
ואני לא מגיעה למסקנות סתם. יש מלא אנשים שעושים את זה.
יש בודדים שבאמת הולכים לאיבוד אבל הרוב ננטשים ונלקחים ע"י עמותות
רק שהבעיה איתן שאחרי כמה זמן שלא מאמצים הן עושות "המתת חסד"
כאילו הן אלוקים שיש להן זכות לקחת חיים של משהו.
וידוע שמרכז גוש דן יקר. הכל שם יחסית יקר יותר כי יוקר המחיה שם גבוה יותר.
יתכן שזו גם הסיבה ששלומית גבתה מחיר כזה או שגם הפרסום שלה עוזר לה שהיא יכולה לגבות מחירים כאלו.
ברור שאני היתי שמחה מאוד שאם הכל היה עולה פחות גם אני רחוקה מלהיות עשירה וגם כי מלא פעמים כשאני רואה חיה במצוקה גם אם היתי רוצה אין לי אמצעים פיננסים לממן את זה.
אבל זכותו של כל בעל מקצוע פרטי לגבות איזה מחיר שהוא רוצה
הרי אין השתתפות של קופח או משהו והם מן הסתם מנסים לעשות כסף טוב.
ומי יעודד? עמותות עושות מה שהן יכולות. ווטרינר סהכ זה לא ארגון חסד
\זה כמו רופא. ויש מלא תרופות יקרות שאין לאנשים כסף לקנות והם לא קונים
אז אתה חושב שיהיה מי שיממן לנו סבסוד לתרופות לב"ע?
אני חלמתי שנים להיות וטרינרית ואם היתי היתי עושה הנחות למי שאין כי לא אשאיר חיה ללא טיפול. אבל אי אפשר לקבוע לאחרים מה לעשות.
חוץ מזה שבטח מלא ינצלו את המצב ואז הוטרינרים יהיו עניים כי מה הבעיה להגיד אין לי כסף או אני אזרוק את הכלב לרחוב כי לא יכול לטפל.
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אוהבת תוכים, בכוונתי "אני" הייתה לכלל האנשים ש"לא לוקחים" אחריות ומטפלים בחיות. הרי גם את מציינת שאין לך תקציב לטפל בחיות שראית במצוקה. האם זה הופך אותך לחסרת אחריות? אני לא חושב כך. מי שזורק לרחוב בפעם חסר אחריות, כי אם אין לך אפשרות לטפל בחייה מכל סיבה שהיא תעביר אותה לעמותה שתעשה כך.

אבל זה לא העניין והדיון עתה. הדיון מדוע "אני" צריך לשלם 1200 כאשר אפשרי ללכת לעמותה ולקחת כלב ב-200. מה ההגיון? אין הגיון גם מבחינת העמותה שהרי הכלב יגיע בסופו של דבר אליהם לקבלת כל הטיפולים בגלל שזרקו אותו. למה לא לומר בוא אלינו תשלם כפול, גם אתה תרוויח, גם אנחנו נרוויח ובטח שהחיה תרווויח ונפסיק את הניצול ומסע ההפחדה. תכלס, אני בטוח שרבים אחרים אחרי הטלפונים שעשיתי היו שמים את הכלבה במקום כל שהוא.

לסיכום ופשוט מאוד:
לקחת כלב מעמותה = 200 ש"ח
לקחת כלב מהרחוב = 1000 ש"ח ממוצע
תוצאה סופית -> כלבים רבים שמגיעים לעמותות ו\או נטושים ברחוב לאלו שהם עצלנים במיוחד או חסרי לב.
UziDesign
אוהבת_תוכים
גוזל
גוזל

יש הבדל עצום מאוד מאוד בין מי שגידל מישהו וזורק אותו לרחוב
לבין מי שכמוני רואה חיה שלרבע שניה לא היתה שלו ומרחם ורוצה לעזור
וההבדל הוא ענקי
זה הבדל בין נטישה והזנחה פושעת לאדם אובד עצות שאין לו שום קשר לפשע.
כי לי חוץ מקטע תקציבי אין איפה לגדל חיות.
בגלל זה גם תוכי אני עדיין לא לוקחת כי אני רוצה לתת לו כלוב גדול ותנאים טובים.

ויתכן שבעמותה יש הבדל בין הטיפולים שהציעו לך
(אני מתארת לעצמי שהן עושות את המינימום שאפשר כי זה גם להם עולה למרות שמי שלוקח משלם סל אימוץ)
וטרינר מניח שאתה יכול להרשות לעצמך את כל הטיפולים שיש שצריך ולא מסנן לך מה קריטי ומה פחות.
כך אני בכל אוןפן מניחה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

לא מקבל את זה, אם זה שלך או לא הכלב נטוש וצריך לעשות משהו בלי קשר לתקציב ומקום. לדוגמא לתת אותו לעמותה. לנטוש זה פשע, אבל גם לראות פשע ולהגיד "זה לא אני" זה לא בדיוק לעניין. אם האדם "פחות בסדר" אז זה עושה אותי לבסדר?
אבל זה לא העניין, אני לא מחפש הגדרה של מה זה להיות מגדל טוב, אלא דן בנושא של יכולים להיות פתרונות טובים יותר לדעתי אם האנשים שדווקא טוענים שהם דואגים היו דואגים בצורה אחרת, או נוספת.

אם אני אשים אותה בעמותה ולהגיד להם "הנה הטלפון שלי אם תרצו אני מוכן לאמץ אחרי שתחסנו" לא יחסנו? בטח שכן.
לא יתקשרו? בטח שכן. אז למה הכל צריך להיות הפוך?

בעמותה אין הבדל בין הטיפולים. החיסונים שהם נותנים אלו החיסונים שוטרינר נותן. התקשרתי לכל העמותות ולמספר רב של וטרינרים וזאת בכדי להבין מדוע ישנו הבדל כזה גדול ולא הגיוני.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
גיא סבג
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי גיא סבג »

עוזי כל הכבוד שאימצת אותה גם עם כל ההוצאות אני בטוח שזה ישתלם לכם.
בקשר למחירים:
אני עיקרתי את הכלבה שלי ב 400 ש"ח איך זה שהמחירים שפרסמת הם נעים בין 550-750
ממש גניבה הוטרינרית של הכלבה שלי היא מעולה ולא יקרנית כמו המחירים שפרסמת.
שוב עוזי כל הכבוד שאימצת אותה מהרחוב
ד"א
גם הכלבה שלי מהרחוב
היה לי כלב שאימצתי מצער בעליי חיים באר שבע ואחרי יום הוא חלה ומת מסיבה לא ידועה
כנראה שהוא נדבק ממחלה של כלב אחר בעמותה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

חוץ מעיקור עשית עוד משהו? חיסון משושה\תילוע\תולעת הפארק\כלבת? אם כן מה המחירים ומי הוטרינר.
אגב, חלק אומרים שאת החיסונים\טיפולים משושה\תילוע\תולעת הפארק צריך לעשות כל שנה ולא רק בשנה הראשונה ויש כאלה שאומרים שרק בשנה הראשונה ולאחר מכן רק כלבת...כבר אין לי מושג מה נכון ומה לא.
UziDesign
שלח תגובה

חזור אל “בעלי חיים כללי”