ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
למה גידול תוכים הינו תחביב יקר?
מנהל: מפקחים
Re: למה גידול תוכים הינו תחביב יקר?
עם התוכים היו בסכנת הכחדה זה היה לא חוקי למכור אותם.
לא כל התוכים יקרים,
תיקח לדוגמא את התוכון הוא עולה 25 שקל.
יש הרבה משתנים שקובעים את מחירו בין היתר הזן כמובן והגיל
כמובן שישנם תוכים יותר נדירים ולכן מחירם גבוה.
ממה שאני יודע אין תוכי שנמכר והוא בסכנת הכחדה.
בן
לא כל התוכים יקרים,
תיקח לדוגמא את התוכון הוא עולה 25 שקל.
יש הרבה משתנים שקובעים את מחירו בין היתר הזן כמובן והגיל
כמובן שישנם תוכים יותר נדירים ולכן מחירם גבוה.
ממה שאני יודע אין תוכי שנמכר והוא בסכנת הכחדה.
בן
חיתוך אזניים וזנב אכן לא חוקי בארץ. פעם היו קוצצים זנבות לגזעים מסוימים כי טענו שהם מקשקשים בזנב בחוזקה ופוצעים אותו ושלזנב יש נטיה להשבר. אזניים היו חותכים כי אמרו שלגזעים עם אזניים נפולות יש נטייה לדלקות אזניים או שהם פשוט נראים יותר מאיימים עם אזניים קצוצות. כיום בתערוכות ניתן לראות הרבה דוברמנים ודנים עם זנבות שלמים ואזניים נפולות. אין בארץ אכיפה של חוקים הקשורים לכלבים ולכן גם חוק זה לא נאכף. חוק הכלבים המסוכנים הוא די טיפשי ופיטבולים ואמסטפים הם כלבים לכל דבר וגם להם מגיע בית! בארה"ב רוב הנשיכות החמורות נגרמות ע"י גולדנים ולברדורים אך לא שומעים על זה בתקשורת.
מחירי כלבים גזעיים עם תעודות מבתי גידול איכותיים בארץ נעים בין 2500 ל-8000 ש"ח. בדר"כ המחירים של הגזעים הקטנים גבוהים יותר. בעולם מחיר של כלב קטן הוא 1000 דולר עד 1600 יורו ונתקלתי גם ב-2500 יורו.
כלבנות גזעית זה תחביב מאוד(!) יקר. כל הזמן צריך להזמין ציוד מחו"ל כי אין בארץ, תערוכות עולות לא מעט, ייבוא כלבים מחו"ל כדי שיהיו בארץ קווי דם חדשים או טיסה עם כלבה מיוחמת לחו"ל כדי לזווג אותה ועוד ועוד.... יש גם מגדלים בארץ שטסים לחו"ל בכדי להשתתף בתערוכות.
בארץ אין גידול מסודר של הרבה גזעים. אני נאלצתי לייבא את הכלבים שלי מחו"ל כי פשוט אין בארץ.
מחירי כלבים גזעיים עם תעודות מבתי גידול איכותיים בארץ נעים בין 2500 ל-8000 ש"ח. בדר"כ המחירים של הגזעים הקטנים גבוהים יותר. בעולם מחיר של כלב קטן הוא 1000 דולר עד 1600 יורו ונתקלתי גם ב-2500 יורו.
כלבנות גזעית זה תחביב מאוד(!) יקר. כל הזמן צריך להזמין ציוד מחו"ל כי אין בארץ, תערוכות עולות לא מעט, ייבוא כלבים מחו"ל כדי שיהיו בארץ קווי דם חדשים או טיסה עם כלבה מיוחמת לחו"ל כדי לזווג אותה ועוד ועוד.... יש גם מגדלים בארץ שטסים לחו"ל בכדי להשתתף בתערוכות.
בארץ אין גידול מסודר של הרבה גזעים. אני נאלצתי לייבא את הכלבים שלי מחו"ל כי פשוט אין בארץ.
בן
תוכים שבסכנת הכחדה (סייט 1,2,3) אפשר למכור ולגדל אבל צריך אישורים מיוחדים ואישורים ווטרינרים.
בעייני אין הבדל בין תוכון לקוניור לג'אקו או כל סוג אחר אבל בכללי תחביב של תוכים זה עסק יחסית יקר.
תוכים שבסכנת הכחדה (סייט 1,2,3) אפשר למכור ולגדל אבל צריך אישורים מיוחדים ואישורים ווטרינרים.
בעייני אין הבדל בין תוכון לקוניור לג'אקו או כל סוג אחר אבל בכללי תחביב של תוכים זה עסק יחסית יקר.
עידו בוא נחזור לשאלתך כי גלשנו מעט,ניסינו לעשות השוואה בין גידול תוכי לגידול כלב ,על פי הנתונים שבן ושרית הציגו גידול
תוכים בהחלט לא יקר יותר מגידול כלב .
תוכים בהחלט לא יקר יותר מגידול כלב .
כאשר כלבים מתרגשים הם מקשקשים בזנב בחוזקה (happy tail) וקרו מספר מקרים אצל גזעים מסויימים שהזנב נשבר474 כתב:חיתוך אזניים וזנב אכן לא חוקי בארץ. פעם היו קוצצים זנבות לגזעים מסוימים כי טענו שהם מקשקשים בזנב בחוזקה ופוצעים אותו ושלזנב יש נטיה להשבר. אזניים היו חותכים כי אמרו שלגזעים עם אזניים נפולות יש נטייה לדלקות אזניים או שהם פשוט נראים יותר מאיימים עם אזניים קצוצות. כיום בתערוכות ניתן לראות הרבה דוברמנים ודנים עם זנבות שלמים ואזניים נפולות. אין בארץ אכיפה של חוקים הקשורים לכלבים ולכן גם חוק זה לא נאכף. חוק הכלבים המסוכנים הוא די טיפשי ופיטבולים ואמסטפים הם כלבים לכל דבר וגם להם מגיע בית! בארה"ב רוב הנשיכות החמורות נגרמות ע"י גולדנים ולברדורים אך לא שומעים על זה בתקשורת.
אך זה מאוד מאוד מאוד נדיר,אני אישית לא שמעתי על מקרה אחד בארץ.
לגבי האוזניים,אצל האמסטפית שלי הם נקצצו מפני שהוטרינר אמר שלגזע זה יש לעשות זאת(היא הייתה מתועדת).
תבינו וטרינרים מרווחים כסף מעבודתם ואומרים זאת על מנת להרוויח.
לא רק בארה"ב,פיטבולים ואמסטפים במקום מאוד נמוך ברשימה(לברדור ורועה גרמני במקום מאוד גבוה !),
אותי אישית נשכו כמה פינצ'רים,פודלים וזאב דיי קשה ולא שמעתם על זה בחדשות נכון?
לא כל מי שקונה כלב מתועד הולך לתערוכות,תצוגות וכל השאר אבל כן כל העסק של התצוגות גוזל כסף וזמן רב .
לא רק שאין גידול מסודר,גם הגידול המסודר לא ברמה כזאתי גבוה לצערנו .
[quote="55";p="46700"]עידו בוא נחזור לשאלתך כי גלשנו מעט,ניסינו לעשות השוואה בין גידול תוכי לגידול כלב ,על פי הנתונים שבן ושרית הציגו גידול
תוכים בהחלט לא יקר יותר מגידול כלב .[/quote]
יאפ
תוכים בהחלט לא יקר יותר מגידול כלב .[/quote]
יאפ

אני חושב שגידול כל חיה בלי יוצא מן הכלל ובעיקר כשזה הופך לגידול או תחביב הינו בסופו של יום יקר, אבל יש דברים שלא נמדדים בכסף אלא באהבה אליהם. גם לגדל סוס פוני יקר!
, אם מדברים על חיה שלא נמצאת בסכנת הכחדה (שזה ברור ומובן שיהיה יקר לאין ערוך), אבל כל תוכי, חתול, וכלב וגם צ'ינצ'ילה ואוגרים ומה שתרצו עולים כסף והשקעה ולא רק המחיר ל"יחידה" כמו המחיר שמסביב...( האוכל, הכלוב, הבדיקות התקופתיות וכו'), כשאתה מחזיק בבעל חיים, לצורך העניין תוכי, אתה דואג לו ורוצה שיהיה בריא ויפה וטוב וכל זה עולה כסף! גם החמצן שאנו נושמים!!
, אם מדברים על חיה שלא נמצאת בסכנת הכחדה (שזה ברור ומובן שיהיה יקר לאין ערוך), אבל כל תוכי, חתול, וכלב וגם צ'ינצ'ילה ואוגרים ומה שתרצו עולים כסף והשקעה ולא רק המחיר ל"יחידה" כמו המחיר שמסביב...( האוכל, הכלוב, הבדיקות התקופתיות וכו'), כשאתה מחזיק בבעל חיים, לצורך העניין תוכי, אתה דואג לו ורוצה שיהיה בריא ויפה וטוב וכל זה עולה כסף! גם החמצן שאנו נושמים!!

מה??? לא ראית אנשים הולכים עם בקבוקי חמצן ברחוב???

אל תדאג גם זה יעלה לנו כסף בסוף

אל תדאג גם זה יעלה לנו כסף בסוף