ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אז סטייסי שלי גודלת לה בצעדי ענק.. (עוד מעט בת 5 חודשים לפי התאריך שבחרה עבורה הוטרינרית), וכשאני מטייל איתה כל מה שהיא רוצה זה רק לרוץ אך החגורה והעובדה שאני זקן וגב קצת תקול אני לא בדיוק עוזר לה לפרוק את האנרגיות שלה.
לכן, התחלתי לחשוב מתי בעצם אני אמור ויכול לשחרר אותה ולתת לה לרוץ תוך תקווה שהיא גם תחזור כשאני אגיד לה ולא אצטרך לבצע מרדפים ברחבי פ"ת?
חשוב לציין (או שלא?) שהיא אחרי כל החיסונים מלבד שבב וכלבת שאני אמור לעשות בימים הקרובים.
תודה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
יש כאלה גנים מיוחדים לכלבים,לפחות בראשון יש,אלה גנים מיוחדים לכלבים מגודרים ועם שער כניסה כפול,בגן כזה אתה יכול לשחרר את הכלבה חופשי,גם בלי שפקח יצא לך מהשיחים עם הפנקס פתוח וחיוך מנצח...תעשה נסיון בגן כזה.
לפי החוק העירוני בראשון ואני מניח שבכל הארץ זה דומה,אתה חייב ללכת עם הכלבה עם רצועה ומחסום על הפה וכמובן לאסוף את הצרכים שלה,זה אומר שחייבת להיות לך גם שקית לעניין.הפקחים בראשון ממש מתחבאים בין השיחים,אני לא צוחק.לגבי הרצועה,הם מאוד מקפידים,המחסום,לא כל כך,אבל זה כן כתוב בחוק ופקח קפדן,עלול לאכוף את החוק,במיוחד אם מדובר על כלב תוקפן.
נושא הגנים היעודיים לכלבים מפותח מאוד אצלנו,בכל שכונה יש פארק כזה,ממש נחמד,יש להם דלתות כפולות למניעת בריחת הכלבים כאשר מגיעים כלבים נוספים ובעליהם,ברז מים לשתייה ואפילו מתקן עם שקיות נייר לאיסוף הצרכים.כשאני אומר פארק,לא מדובר על מקומות גדולים,משהו כמו חצי דונם בתוך חורשות עצים.
לאסוף את הצרכים זה מובן ואני לא זז בלי שקית. אין ספק שכך צריך לנהוג ללא קשר לפקחים.
בנוגע לרצועה לא ידעתי.. חשבתי שזה תלוי בסוג הכלב. אני רואה לא מעט כלבים ללא רצועות במיוחד את הסוגים הקטנים.
בכל מקרה, הרצתי חיפוש בגוגל ויש 3 פארקים בפ"ת שמיועדים לכך. ברזיות, צלונים, שקיות.. יפה! ממש לא ידעתי.
ניתן לשחרר את הכלב ללא רצועה אך עם השגחה. העניין שלפי מה שידוע לי בפארקים האלה בפ"ת הם לא סגורים והכלבה יכולה לברוח... מפחיד.
אגב, גם קראתי שחובה חיסון כלבת אם משחררים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
עדיף כמובן להיות מושלם בנושא החיסונים,אולם, לא הייתי מוטרד דווקא מכלבת,זוהי מחלה נדירה מאוד.
לגבי הרצועה,זה תלוי במדיניות האכיפה של העיריה,אני כמעט בטוח שזה החוק בכל הארץ,בראשון בטוח,מנסיון.
בכל מקרה,אתה צריך לעבוד עם סטייסי על הפקודה בואי,ברגע שהיא תבצע אותה בצורה מושלמת,תוכל להיות בטוח שהיא תחזור אלייך בכל סיטואציה,קח רצועה ארוכה,תן לה להתרחק ואז קרא לה :בואי,חזרה,תן לה חטיף קטן,היא תלמד לחזור אליך ברצון.ברגע שזה יעבוד מושלם,היא תחזור אלייך בכל סיטואציה,גם כשהיא תהיה בהתרגשות בחברת כלבים אחרים או עסוקה במשהו מלהיב אחר.
פארקים המיועדים לשחרור כלבים אמורים להיות מגודרים על מנת שהכלבים יהיו משוחררים בצורה חוקית ויוכלו לרוץ כאוות נפשם בלי שיוכלו לצאת, אחרת כל פארק רגיל יכול לשמש לאותה מטרה. עוזי, לא הייתי ממליצה לך לשחרר את סטייסי ברחוב, גם לענין הפקח וגם לענין חשיפתה לסכנות ופיתויים שיגרמו לה לרוץ (חתול, כביש וכדו') ולאבד כל שיקול דעת הגיוני...
ושוב לענין הפארקים - אצלנו במודיעין הקימו לאחרונה פארק אחד או שניים לכלבים, עוד לא יצא לי לבקר שם, אבל ידוע לי שיש שם ברזיות המותאמות לגודל הכלבים ומתקני משחק שונים. אולי באתר של העירייה שלכם בפתח תקוה תוכל לבדוק היכן יש פארקים כאלה אצלכם. לדעתי כדאי לשחרר את סטייסי רק לאחר שתהיה מחוסנת לגמרי על מנת שלא לחשוף אותה למחלות.
רועי, לא עניין של "מוטרד" אלא מבחינת פיקוח. כלב לפני חיסון כלבת אסור לו להיות משוחרר.
אני יעבוד איתה על הפקודות, העניין שעוד אין לה 5 חודשים והיא כזו "מתלהבת". זה גיל שאפשר לעבוד איתה? כי כרגע היא לא בדיוק מתייחסת אליי. יתר מכך, היא אפילו לא מתייחסת עוד לשמה.
גילה, כן הבנתי את הרעיון של הפארקים המיועדים.
כמו שרשמתי חיפשתי באינטרנט ויש 3 פארקים שמיועדים לכלבים בפ"ת עם ברזיות, צלונים וניילונים. העניין שיצא לי לבקר בהם מספר פעמים וזכור לי שהם יום פתוחים. אני אבקר שם בקרוב שוב ואבדוק.
סטייסי מחוסנת להכל מלבד כלבת. לפי דברי הוטרינרית אין בעיה לשחרר אותה כבר אחרי החיסון השני. אני בכל מקרה, מחסן אותה בימים הקרובים לכלבת ואז בעצם סיימנו עם כל החיסונים ואוכל להיות רגוע מבחינה זו.
יש בנשיונל ג'אוגרפיק תוכנית מצויינת שנקראת "הלוחש לכלבים",מציע לך לראות,יש שם הסברים מעולים על אילוף כלבים והפסיכולוגיה של הכלב.
כלב בן חמישה חודשים בהחלט אפשר להתחיל חינוך ואילוף ואפילו מומלץ להתחיל מוקדם ככל שאפשר,כדי שתתמיע בה הרגלים נכונים והבנת מקומה בלהקה שלך.