ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עוד מתכון מצוין, והפעם פסטוצינו - בתאבון...

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
elizaf
ביצה
ביצה
הודעות: 4
הצטרף: 11 דצמבר 2008 22:26

עוד מתכון מצוין, והפעם פסטוצינו - בתאבון...

שליחה על ידי elizaf »

יאללה מתכונים !!!- פסטוצינו

פסטוצינו מהו?

בתקופת הריבוי, והנשירה, זקוקים הציפורים ליותר חלבונים מהרגיל, ופה אני ניכנס לתמונה,
אלמד אותכם היום מתכון מנצח לציפורים מאוד מיוחדות, אני בספק אם שמעתם אודותיו בכלל , והיום זאת הזדמנות
נהדרת,

ובכן המצרכים:

חצי כוס תערובת זרעים איכותית- השריה 12 שעות

1ליטר חלב

0.75 מ"ל חומץ תפוחים 5% איכותי רצוי אורגני

250 ג"ר פירוריי לחם

4 ביצים

1 פלפל צי"לי -(לא חייבים)



פסטוצינו - אופן ההכנה

מבשלים את הבצים כ20 דקות (זה יותר מהרגיל)
שמים את החלב בסיר על האש, ולפניי שהוא רותח , מכניסים את חומץ התפוחים, נותנים עוד רגע ומכבים
את האש
מסננים את החלב וניגזרותיו אשר בסיר, (על מנת להפטר מהגלוקוז שבחלב, שהחומץ בודד)
אנו נישתמש במה שניראה עכשיו כמו גבינת ריקוטה,ומזכיר קוטג"
מבשלים את הזרעים במים כ20 דקות לערך
מועכים את הבצים, ופירורי הלחם לתוך העיסה, פרוריי הלחם יוספו עד לקבלת מירקם רך ואוורירי ולא יותר
מוסיפים את הזרעים המבושלים,פלפל אדום קטן (צי"לי)
ממשיכים למעוך ולערבב היטב, בדרך זאת קיבלנו פסטוצינו, רך, אמיתי
אני נוטה להוסיף ברידמקס או ספירולינה לפי הוראות היצרן
וחברים תם ונישלם המתכון הראשון, תודו שלא היה קשה מידיי


בתאבון ...
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא
הודעות: 8724
הצטרף: 19 מרץ 2010 18:46

Re: עוד מתכון מצוין, והפעם פסטוצינו - בתאבון...

שליחה על ידי שירלי87 »

הדבר היחידי שמתאים לציפורים לאכול ממה שרשמת זה זרעים ופלפל..

אתה מוזמן לראות בטבלה הבאה כמה חלבונים יש בקטניות :
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html

בתערובת השרייה, תערובת זרעים וכמה אגוזים כצ'ופר יש כמות חלבון מספיקה, ממש לא צריך יותר מזה.

בישול פוגם בערך התזונתי, לכן צריך לתת פשוט זרעים וקטניות לאחר השרייה/הנבטה, והציפורים יקבלו מספיק חלבונים
וערכים נוספים שחיוניים להם.
elizaf
ביצה
ביצה
הודעות: 4
הצטרף: 11 דצמבר 2008 22:26

Re: עוד מתכון מצוין, והפעם פסטוצינו - בתאבון...

שליחה על ידי elizaf »

גדול עליך ?

המתכון הוא מתכון מעולה , אבל כמובן כעורך הפורום תוכל למחוק אותו, ואני אבין
אני יודע שקשה לצאת מהקופסה.. (חלב, זרעונים מבושלים, חומץ)
זהו מתכון מנצח שדורות רבים של ציפורי שיר גדלו עליו, ואין מגדל איטלקי , הולנדי
או בלגי שלא מכירו.
חג שבועות שמח !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עוד מתכון מצוין, והפעם פסטוצינו - בתאבון...

שליחה על ידי eli_lea »

שלום שלום ,

תצטרף לאתר שהעתקת ממנו את המתכון. כנראה שהאתר שלנו "גדול" עליך .
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”